Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
A nejemmel 7 éve vagyunk együtt,van két gyerekünk, 4 és 5 évesek.A gyerekek születése után megromlott a kapcsolatunk,elhidegültünk egymástól teljesen.Bevallom őszintén megcsaltam,beleszerettem egy másik nőbe,csak az a bibi,hogy neki is családja van,de ők sincsenek jól a férjével,megbeszéltük,hogy mindenki próbálja meg otthon rendbe rakni a dolgokat és elváltunk egymástól.Időközben a nejemnek bevallottam a megcsalást,elmondtam neki mindent.Először azt gondoltam elválok és kész,de aztán mégsem a válás mellett maradtam,meg akartam javítani a házasságomat,rájöttem a család az első.Megbeszéltünk mindent a feleségemmel és ő is azt mondta szeretné megpróbálni újra,ennek ellenére minden nap megy a veszekedés és a vita,nem bízik bennem egyáltalán,amit meg is értek,de egy pici jelét sem látom annak,hogy ő ezt akarná.Folyton azt hangoztatja,hogy ne hazudjak,meg mindent mondjak el neki őszitnén.Megpróbáltam a kedvében járni és nem veszekedni,próbáltam normálisan hozzá állni a dolgokhoz.Azt gondolom elmondtam neki mindent és tiszta lappal kezdhetnénk mindent.Ennek ellenére a minap este elém állt ás közölte el akar válni tőlem.Hiába mondok és teszek bármit nem enged a huszonegyből.Kb. 2 hónapja megy ez nálunk és most teljesen tanácstalan vagyok.Ti mit tennétek a helyemben?Szerintem mindenki hibázhat de ezt nem lehet megbocsájtani?
2014. jan. 30. 17:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Nekünk az volt az első a férjemmel,mikor összejöttünk,hogy elmondtam neki hogy egy dolog vet véget a házasságunknak és az a megcsalás.Soha, semmilyen körülmények között nem tudnám ezt megbocsájtani.Egyből elválnék,esélyt sem adnék a magyarázkodásra!Számomra ez megbocsáthatatlan bűn!

De nem vagyunk egyformák,van aki megbocsájt.

Hogy te mit tegyél?Válj el!Hagyd őt tovább lépni,és éld te is az életed!

2014. jan. 30. 18:01
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a gerincedet ott hagytad, ahonnan kibújtál. Nekem legalábbis ez a véleményem az "elhidegültünk az asszonnyal, megcsaltam, aztán rájöttem, hogy mégsem akkora buli a dolog, és most visszanyaltam magam, de nem értem, mi van" szindrómás "férfiakról".

Őszintén nem tudom, mit vársz. Túl késő, előbb kellett volna arra gondolnod, hogy a család az első, vagy szépen közölnöd kellett volna a feleségeddel (miután MINDENT megtettél, hogy jobbá tedd a házasságotokat), hogy el akarsz tőle válni, mert meguntad, aztán csendben lelépsz.

Lehet, hogy hihetetlen, de vannak még olyan öntudatos nők, akik nem bocsájtják meg a megcsalást.

2014. jan. 30. 18:05
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Hát ha jól belegondolsz, azzal, hogy megcsaltad eléggé beletaposhattál az önbecsülésébe, ami szerintem alapjáraton sem volt túl nagy, mert ha lett volna önbecsülése, nem hiszem, hogy meg tudott volna bocsájtani. De az, hogy megcsaltad nyilván egy kudarc neki amit sosem fog feldolgozni úgy, hogy együtt éltek tovább, mint ha mi sem történt volna, és minden veszekedéskor előjöhet, hogy "mert te megcsaltál..." Nem irigyellek titeket, (főleg a gyerekeket). A feleségnek a sérelembe kellene beletörődnie, neked meg bizonyítgatnod, magyarázkodnod kellene mindenért életed végéig. Ez szerintem hosszú távon felőrli az idegeket. Én válnék.
2014. jan. 30. 18:07
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként meg gratulálni tudok, hogy elintézted egy nő és két gyerek sorsát...
2014. jan. 30. 18:10
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

És miért nem próbáltad meg előbb rendbe tenni a házasságodat, aztán ha rájöttél volna, hogy nem megy, akkor el lehetett volna válni és nem kellett volna semmilyen veszekedés, azzal feküdtél volna le, akivel akartál volna?

Most teljesen mindegy, hogy kinek a hibája miatt hidegültetek el egymástól, a megcsalás akkor sem oldott meg semmit, nem igaz? Viszont így meg elmérgesedett a viszonyotok és nem tudtok majd békében elválni.

De ez a legjobb lehetőség mindenképpen. El kell válni. Ennek a kapcsolatnak nincs semmi értelme.

Egyébként én magam is egy olyan házasságban élek nőként, ahol a párommal igen csak elhidegültünk egymástól a gyerekünk szülése után, nagyon elhanyagolt hónapokon, már inkább éveken keresztül a férjem, de még a mai napig harcolok és ösztönzöm őt arra, hogy tegyük rendbe a kapcsolatunkat. És ezerszer lett volna okom félrelépni, mégsem tettem, mert van gerincem és a gyerekem boldogsága sokkal fontosabb az én testi vágyaimnál, így ha úgy látom, hogy menthetetlen a dolog, akkor inkább elválok, de nem lépek félre! De menthetőnek látszik abszolút.

2014. jan. 30. 18:14
 6/14 anonim ***** válasza:
52%
Én leginkább a gyerekeket sajnálom, nem szidlak, csak sajnállak, hogy minden nap önmagadat kell nézni a tükörben.
2014. jan. 30. 18:24
 7/14 anonim ***** válasza:
63%
A feleséged adott még egy esélyt a házasságnak, megpróbáltátok,de nem tudta magát túltenni a megcsaláson, ezért a válás mellett döntött. Szerintem teljesen logikus, nem értem mit nem értesz rajta. Megpróbáltátok, de nem ment. Így is örülj, hogy nem lépett le másnap, amikor bejelentetted. Próbáljatok meg kulturáltan elválni, itt más lehetőség nincs. Ha fordítva történt volna, akkor te meg tudtál volna bocsájtani? Ebbe gondolj bele, hogy te mit éreznél ha a feleséged csalt volna meg? Csak képzeld el, hogy mással hentereg aztán meg hazajön és ad egy csókot, mikor 10 perce egy más nyelv volt a szájában. Ez bizony sok embernek gusztustalan, nem mindenki gyomra veszi be.
2014. jan. 30. 18:28
 8/14 anonim ***** válasza:
75%
Azt hitte képes lesz felülemelkedni azon a tényen, hogy a sárba tiportad az önbecsülését, becsaptad, megaláztad. Rájött, hogy erre mégsem képes, és te ezt meg sem érdemled. ő viszont megérdemli, hogy őszintén szeressék és tiszteljék és ne kelljen olyan emberrel élnie, akiben örökre elvesztette a bizalmát. Az embernek egy becsülete van. Neked már csak volt. Váljatok el!
2014. jan. 30. 18:31
 9/14 anonim ***** válasza:
72%
Hogy mit csinálnék a helyedben, hagynám,hogy a feleségem elváljon tõlem?Biztosan nem tudja megbocsájtani,amit tettél vele.Egybõl másik nö karjaiba rohantál.Minek ez a házasság,ha már elhidegültetek egymástól, a feleséged már még jobban nem szeret.
2014. jan. 30. 18:37
 10/14 anonim ***** válasza:

Én is azt tanácsolom, váljatok el. Még ha túl is lépne a feleséged azon, hogy megcsaltad, akkor sincs értelme egy elhidegült kapcsolatban élni. Egyikőtöknek se jó így, elveszitek az esélyt is magatoktól és egymástól is, hogy valaha, valakivel boldogok legyetek.

Az 5-östől kérdezném (tényleg nem kötekvés csak kiváncsiság), meddig akarsz küzdeni, hogy helyre jöjjön a házasságod? Gondolod, ha évekig nem javult a helyzet valaha jobb lesz? Értem én, hogy hűséget fogadtál, meg jóban-rosszban, esetleg gyerek is van stb. de így boldog vagy?

2014. jan. 30. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!