Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnál a közös gyerekek is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnál a közös gyerekek is kapnak valamit?

Figyelt kérdés
Kezdem. A szüleim válnak. Van egy közös kertes házunk (két szülő és két nagykorú gyerek, mind itt élünk). A ház árának a felét követeli az anyám, de mivel mi (apám, testvérem meg én) nem szeretnék eladni a házat (mert nagyon szeretjük) ezért apám arra gyűjt pénzt, hogy ki tudja fizetni anyámat anélkül, hogy a házat el kellene adni, tehát a házunk felének az árát próbálja összegyűjteni. Na most, anyám néha, amikor szomorú, azt mondja, hogy a testvérem és én menjünk vele oda lakni, ahova fog költözni, mert nem szeretne egyedül lenni, de mi (tesóm és én) tudjuk, hogy igazából nem akarja, hogy vele menjünk, mert nagyon megromlott a kapcsolatunk az utóbbi pár évben és valójában mi nem is szeretnénk vele elmenni sehová, sőt várjuk, hogy végre elmenjen. Eddig úgy néz ki, hogy apámmal maradunk tesómmal. Viszont azt hallottam a múltkor a rádióban, hogy van magyarországon egy új rendelet, ami kimondja, hogy válásnál a közös gyerek(ek) is ugyanannyi pénzt jogos kapni, mint a két szülő külön-külön. Ez igaz? És ezeket a válással kacsolatos törvényeket, rendeleteket hol lehet megnézni?
2009. dec. 1. 12:31
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
74%

Olvasgatom a kommentjeidet, és arra jutottam, hogy kezdem anyádat megérteni

Ilyen felnőtt gyerek mellől én is menekülnék

2009. dec. 1. 14:44
 42/55 anonim ***** válasza:
74%

Na figyelj te igen nagy HÜL.E!!!

Nem jár neked semmi ha a szüleid elválna!!!Érthető??Semmi!!!Kidobhatnak a házukból is mint macskát...amikor csak akarnak.

Mit akarsz örökölni amíg élnek a szüleid???

Egyébként joguk van akár elpazarolni is amijük van,aztán örökölheted a nagy semmit.

Te idióta egy sz@rházi vagy!!

Menj dolgozz,ne máséval akard verni!!!

2009. dec. 1. 14:50
 43/55 anonim ***** válasza:
74%

Téged aztán könnyű felhúzni...és akkor igazán sületlenségeket írsz. Szánalom vagy.

Úgy látszik beletrafáltak a valós problémáidba.

2009. dec. 1. 14:52
 44/55 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy felnőtt vagyok??? Papíron nagykorú vagyok, de valójában egy gyerek. Amúgy az anyám szörnyecskéje vagyok, az ő vére folyik az ereimben, magyarul én az anyám vagyok kicsiben :) Az alma nem esett messze a fájától. :P És ajánlom neki, hogy olyan messire menküljön, amilyen messzire csak lehet. :D Amúgy azért írtam le részletesen, hogy mi a helyyzet, mert úgy gondolom, hogy lényeges, hogy ha elválnak, kivel fogok élni és nem válok nincstelennél... stb.
2009. dec. 1. 14:52
 45/55 A kérdező kommentje:
Igen, és? Tisztáztuk már jó pár hosszászólással ezelőtt, hogy hüly.e vagyok, pénzéhes, anyagias... stb. Nem mondtál semmi újat. Amúgy egyáltalán nem húztam fel magam, sőt a legtöbb hozzászóláson jót mosolygok. Egyáltalán nem érdekel, hogy vadidegeneknek mi a véleményük. :( Össze-vissza beszélek és ironizálok és közben jól szórakozok, de ha ez idegességnek látszik, akkor nagyobb nyomorék lehetek, mint azt eddig gondoltam. :D Persze, kidobhatnának, ha akrnának. És? Nem értem, ez hogy jön az én kérdésemhez. :D Felidézem a kérdést: "Válásnál a közös gyerekek is kapnak valamit?" Utolsó mondat: "És ezeket a válással kacsolatos törvényeket, rendeleteket hol lehet megnézni?" Na mindegy, feleslegesen tépitek a szátokat, mert azon kívül, hogy szórakozottan kinyögök egy-két választ, egyáltalán nem érdekel. Mint ugye tudjátok: kutyából nem lesz szalonna. Hiába akar most engem bárki is jól "helyre tenni"... Mit gondoltok? Azt mondod, hogy kidobhatnak, mint egy macskát, én erre jól elszégyellem maam és utána mi lesz? :D De be kell valljam így volt. Elszégyeltem magam, rájöttem a nagy igazságokra, és örülök, hogy egyáltalán enni kapok, hálával tartozom, nem csak a szüleimnek, hanem nektek is, megmutattátok a helyes utat :D Köszönöm szépen :D
2009. dec. 1. 15:02
 46/55 anonim ***** válasza:
65%

Nem,válásnál a gyerekek nem kapnak pénzt,amennyiben kiskorú gyermekek maradnak egyik félnél,akkor lakáshasználatot kaphat a nagykorúságukig a gondozó szülő,de a tulajdonjog ebben az esetben is marad.

Az,hogy pénzért ment férjhez a jog nem bünteti.Jogilag a ház közös szerzemény,ti,amíg a férj dolgozott,addig ő szörnyecskéket pottyantott a világra.

Tehát amit tud apukád tenni,az,hogy kifizeti anyukádat,így lesz módja jó messzire elköltözni,valahol még gyereket is találhat...

2009. dec. 1. 15:37
 47/55 A kérdező kommentje:
Isten'ments, hogy gyerekeket találjon valahol. :D Szegények. :( Amúgy ezeket, hogy miért, hogyan és milyen körülmények között házasodtak össze, csak azért írtam le, mert olyan sokan nekem estek, hogy "szegény anyukád...", nem, nem szegény. Ismétlem, megvolt neki mindene, ezután is meglesz, és én nem kívánok neki semmi rosszat. Az, hogy nem szeretnék vele együtt élni, mert megkeserítjük egymás mindennapjait, az nem azt jelenti, hogy nem szeretem. Természetesen mivel az anyám, ő adott nekem életet (bár ezt ő bánja és minden nap a fejemhez vágja) szeretem őt és remélem, hogy boldog lesz, de azt is remélem, hogy távol tőlem, mert én is szeretnék boldog lenni és amíg együtt élünk, erre nincs lehetőség. És nem azért mert haszonvágyból ment férhez, ezt egy hozzászólásra válaszoltam, ennek semmi köze ahoz, hogy hogyan, miképpen lehetetlíniti el a mindennapjainkat és az életünket. Örülök, hogy válnak. Örülök, hogy elköltözik az anyám és kívánom neki, hogy legyen boldog. Mindíg a gyereke maradok és szeretni fogom, nem azért mert "kötelességem", hanem mert egyszerűen szeretem és kész. Azért mert megfordult a fejemben, hogy én is szerepelek a vagyonelosztásban nem azt jelenti, hogy pénzéhes vagyok. De ha ti annak láttok, akkor ez van. Nem érdekel. Akár pénzéhes és anyagias lehetek mások szemében, nem zavar és nem veszem sértésnek, bár én nem tartom magam anyagiasnak, akkor sem dől össze a világ, ha mások ilyennek látnak. Senki nem mondta, hogy nem dolgozom, vagy nem akarok dolgozni, bár szerintem ha őszínték akarunk lenni egymáshoz, szerintem senki nem szeret dolgozni és ha lenne rá lehetőség, mindenki szívesebben jutna egyszerűen és kevés erőfeszítéssel pénzhez. És bárki állítja, hogy pénz nélkül is lehet boldog életet élni és ezt a saját tapasztalatom alapján nem ismerem el. Amikor nálunk nem volt fűtés nem voltunk valami boldogok és sokkal nagyobb volt a feszültség, amikor rosszul álltunk anyagilag, mint bármikor máskor. Persze nem mondom, hogy a boldogság függvénye a pénz, de igenis fontos. És szerintem a legtöbb vitát és nézeteltérést minden családban a pénz okozza. Legalábbis nálunk így volt. Lehet, hogy pont ezért lettem olyan, amilyen vagyok és tartom ennyire fontosnak a pénzt, ki tudja. De ismétlen, nincs szándékomban erre az egyetlen kétes lehetőségre alapozni a jövőm, vagy bármit, de ha tényleg van ilyen, én élek vele bűntudat nélkül. Ha ez egy megvetendő dolog, akkor vessetek meg, mit számít?.
2009. dec. 1. 16:06
 48/55 A kérdező kommentje:
Ja és egy nagyon butuska ember kérdezte, hogy "az elvált ember szemét?". Nem, nem azért "szemét" mert elválik. Teljesen más okai vannak, hogy egyáltalán nem tisztelem az anyámat. És utoljára mondom el, nem fogom kiteregetni a szennyest és nem fogom tényekkel alátámasztanai a véleményemet és az érzéseimet. Meg van rá az okom, nem kell mindenkinek tudnia, hogy mik ezek az okok. Én tudom és ez nekem elég.
2009. dec. 1. 16:11
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

te csodálkozol azon,hogy anyád azt mondja,hogy tönkre tette az életét azzal,hogy téged megszült?Bárki lenne az anyád így érezne,mert egy szánalmas dög vagy!Menjél dolgozni,és teremtsd meg magadnak az egzisztenciádat.

Persze te erre sosem leszel képes.

LÚZER!!!

2009. dec. 1. 16:13
 50/55 A kérdező kommentje:
Dolgozom... Árulom a testem xD
2009. dec. 1. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!