Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál a közös gyerekek is kapnak valamit?
Figyelt kérdés
Kezdem. A szüleim válnak. Van egy közös kertes házunk (két szülő és két nagykorú gyerek, mind itt élünk). A ház árának a felét követeli az anyám, de mivel mi (apám, testvérem meg én) nem szeretnék eladni a házat (mert nagyon szeretjük) ezért apám arra gyűjt pénzt, hogy ki tudja fizetni anyámat anélkül, hogy a házat el kellene adni, tehát a házunk felének az árát próbálja összegyűjteni. Na most, anyám néha, amikor szomorú, azt mondja, hogy a testvérem és én menjünk vele oda lakni, ahova fog költözni, mert nem szeretne egyedül lenni, de mi (tesóm és én) tudjuk, hogy igazából nem akarja, hogy vele menjünk, mert nagyon megromlott a kapcsolatunk az utóbbi pár évben és valójában mi nem is szeretnénk vele elmenni sehová, sőt várjuk, hogy végre elmenjen. Eddig úgy néz ki, hogy apámmal maradunk tesómmal. Viszont azt hallottam a múltkor a rádióban, hogy van magyarországon egy új rendelet, ami kimondja, hogy válásnál a közös gyerek(ek) is ugyanannyi pénzt jogos kapni, mint a két szülő külön-külön. Ez igaz? És ezeket a válással kacsolatos törvényeket, rendeleteket hol lehet megnézni?
Nézd,én megértem az érzéseidet,de ne ítélkezz anyukád felett,nem tudod miért akart minden áron menekülni a szülői házból.Tudod ha az embernek rossz szülei vannak,megmérgezhetik egy életre úgy,hogy képtelen lesz normálisan élni,hibát hibára halmoz.Ezt nem arra értem,hogy megszült titeket,csak nem tudta kivárni az igazit.Nem azt mondom,hogy ebben nincs felelőssége,de valószínű Ő egy sérült ember.Sajnálatos,hogy emiatt nektek is szenvedni kell,de akkor is az anyátok.
És mivel apukád felesége volt,fele vagyon Őt illeti.Te meg ne legyél kapzsi,mert semmi közöd ahhoz amiért Ők megdolgoztak,nem jár neked a halálukig semmi!
Nekem olyan szaga van a dolognak,hogy te egy anyagias pénzéhes ember vagy,és még a szüleid szerencsétlenségén is jól akarsz járni.Hát közlöm veled,hogy ez nem így működik szerencsére.
2009. dec. 1. 13:48
22/55 A kérdező kommentje:
Nem kell kioktatni, nem tudtok semmit, és nem is fogok belemenni, de ha valaki mély megvetést érez az anyja iránt, annak nyílván oka van. Mindegy. Megtette ő a magáét és nem véletlen, hogy nem szeretnék vele menni sehova. A szavaitokból úgy veszem ki, hogy pénzéhesnek, telhetetlennek tartotok. Hát nem vagyok az. De ha ebből a szemszögből nézzük, akkor mindenki pénzéhes a családban, élen az anyámmal. Csak a pénzért ment férjhez, akkor én miért ne élnék a lehetőséggel, hogy megalapozzam a jövőm? És legalább én nem megyek hozzá senkihez és nem pottyantok a világba két gyereket. És senkitől nem akarok elvenni semmit jogtalanul, de ha van rá esély, hogy én is kapok valamit, akkor nem fogok róla lemondani, az apám úgy is szívesen adna, ha van annyi, hogy nem hiányzik máshonnan. Amúgy sem a vélemények érdekelnek, hanem hogy hol lehetne ezeknek a válással kapcsolatos információknak utánanézni.
2009. dec. 1. 13:50
23/55 A kérdező kommentje:
Nem volt rossz élete a szüleinél. A testvérei és a nagymamám rendszeresen mesélnek. Egyszerűen kamaszodott, és saját életre vágyott, ahol nem irányítja senki. Amúgy érdekes, hogy ha valaki szóba hozza a pénzt, vagy arról tesz említést, hogy a pénz igenis fontos, az már egyből pénzéhes. Pedig mindenki azért kel fel reggelente, mert pénzt kell keresni, de ha örökségről van szó, az már anyagiasság, pénzéhség... Nekem nem kell mindenáron a más pénze, egyszerűen csak élnék a lehetőséggel. Nem értem, ez miért olyan elítélendő. Nem rabolok ki másokat, se bankot, nem vagyok bérgyilkos, nem vagyok tolvaj, nem sikkasztok, tehát nem más kárán akarok pénzhez jutni. Sőt színte egyáltalán nem is érdekel az anygi része a válásnak, örülök, hogy nem kell többet olyan emberrel együtt élnem, aki átkozza a napot, amikor megszülettem és örülök, hogy az apámmal maradhatok egy szép kertes házban. Egyszerűen, csak hallottam a rádióban ezt a lehetőséget és érdekelt, hogy tényleg van e ilyen, mert ha van, én élek vele. Ennyi.
2009. dec. 1. 13:59
24/55 anonim válasza:
Amíg nem akart elválni nem volt baj hogy csak a pénzért ment férjhez?!
Szerencsére nincs oylan törvény ami azt mondaná kihogy a felnőtt gyereknek a szülők válása után bármi is járna
2009. dec. 1. 14:02
25/55 anonim válasza:
Ki kényszerített arra hogy a szüleidel élj?
Felnőtt vagy , állj a saját lábadra, és ne úgy hogy anyád részét akarod magadnak
2009. dec. 1. 14:03
26/55 anonim válasza:
A rádióban valamit félre értettél
Ilyen nincs
2009. dec. 1. 14:11
27/55 A kérdező kommentje:
Nem értem. Mi ez a sok off? Nem tudtok válaszolni egy egyszerű kérdésre? Inkább megkérdezem egy másik oldalon, mert itt csak "nagyokosok" vannak, akik megmondják, hogy mit tegyél, vagy mit ne tegyél pedig fontos és részletes információk hiányában nem lehet kioktatni embereket. Ha azt mondjátok, hogy pénzéhes vagyok, akkor legyen. PÉNZÉHES VAGYOK. Ilyen az élet. "Vagyok, aki vagyok, mert egy ilyen is kell" :) Sőt lehet, hogy egy pszichopata vagyok, aki nyomoz az IP címek után? :D Nem tudom, nem tudom. Ha valaki venné a fáradtságot és normálisan válaszolna egy hasznosat a kérdésre, akkor meglepődnék :) Itt a gyk-n vannak szabályok. Mindenki sza*rik rá. De jó, ezzel se lettem okosabb. :(
2009. dec. 1. 14:13
28/55 anonim válasza:
Olvass vissza
Rengeteg választ kaptál!!!
Amiben az volt hogy neked válásnál nem jár semmi
2009. dec. 1. 14:17
29/55 A kérdező kommentje:
Ja, én meg most olvastam utána: Öröklésen alpuló haszonélvezeti jog. Ennyit a sok tudatlan válaszról. Olyan válaszokat vártam, aminek van valóságlapja, nem egyéni véleményeket. Tehát igen, én is kaphatok pénzt, még megnézem a pontos menetét. Juj, már alig várom, már most annyira éhezek a sok Forintra, belenéztem a tükörbe és dollárjelek vannak a szemeim helyén :O :D
2009. dec. 1. 14:20
30/55 A kérdező kommentje:
Amúgy a sok "hasznos" válasz előtt vagy utánn mindenki hozzátette a saját véleményét erről a kérdésről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!