Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnál a közös gyerekek is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnál a közös gyerekek is kapnak valamit?

Figyelt kérdés
Kezdem. A szüleim válnak. Van egy közös kertes házunk (két szülő és két nagykorú gyerek, mind itt élünk). A ház árának a felét követeli az anyám, de mivel mi (apám, testvérem meg én) nem szeretnék eladni a házat (mert nagyon szeretjük) ezért apám arra gyűjt pénzt, hogy ki tudja fizetni anyámat anélkül, hogy a házat el kellene adni, tehát a házunk felének az árát próbálja összegyűjteni. Na most, anyám néha, amikor szomorú, azt mondja, hogy a testvérem és én menjünk vele oda lakni, ahova fog költözni, mert nem szeretne egyedül lenni, de mi (tesóm és én) tudjuk, hogy igazából nem akarja, hogy vele menjünk, mert nagyon megromlott a kapcsolatunk az utóbbi pár évben és valójában mi nem is szeretnénk vele elmenni sehová, sőt várjuk, hogy végre elmenjen. Eddig úgy néz ki, hogy apámmal maradunk tesómmal. Viszont azt hallottam a múltkor a rádióban, hogy van magyarországon egy új rendelet, ami kimondja, hogy válásnál a közös gyerek(ek) is ugyanannyi pénzt jogos kapni, mint a két szülő külön-külön. Ez igaz? És ezeket a válással kacsolatos törvényeket, rendeleteket hol lehet megnézni?
2009. dec. 1. 12:31
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
74%

Te nagyon h.lye!

Tudod Te mikor lehet örökölni?

Akkor fogsz örökölni ha m,eghal az anyád, vagy az apád.

Válásnál nincs öröklés!!!!!

2009. dec. 1. 14:21
 32/55 A kérdező kommentje:
Úristen! Egy pénzéhes hüly*e vagyok, csak most esett le. Összeállt a kép ennyi év után, hogy nem vagyok normális. :D Mindegy. Én aktívan nézelődök, hátha megtudok valami hasznosat.
2009. dec. 1. 14:23
 33/55 anonim ***** válasza:
74%

Mit játszod az eszed?

Öröklés váláskor?

Komolyan azt hiszed hogy a váláskor van öröklés?

2009. dec. 1. 14:25
 34/55 A kérdező kommentje:
Csak reménykedem. De most olvasom, bár nem akartam ennyi időt és energiát belefektetni, de sajnos muszáj, hajt a pénzéhségem :(
2009. dec. 1. 14:27
 35/55 anonim ***** válasza:
74%

A remény hal meg utoljára

De nem baj, hiszen azután nem úgysem lehet örökölni :D

2009. dec. 1. 14:28
 36/55 A kérdező kommentje:
Amúgy Te biztos egy a rossz házasságban élő feleség vagy elvált nő vagy, mert a anyám válását nagyon magadra vetted. :( Ne minden történet ugyanolyan. :) Nem kell sajnálni az anyámat, most is megvan mindene és ezután is meglesz mindene :)
2009. dec. 1. 14:29
 37/55 A kérdező kommentje:
Nem baj, ha nem öröklök, akkor majd megyek bankot rabolni, mert már annyira éhes vagyok, tudod! a PÉNZRE :P
2009. dec. 1. 14:31
 38/55 anonim ***** válasza:
50%
Az elvált ember szemét ember?
2009. dec. 1. 14:32
 39/55 anonim ***** válasza:
74%

Ha egy konkrét kérdésre vársz választ, akkor nem kell fejtegetésbe kezdened.

Egyébként meg azért kaptál ennyi választ, mert valamilyen szinten mindenki érintett v. mint gyerek. v. szülő v. mindkettő.

Mint gyereknek, nem kell egyik szülőd pártjára sem állnod és amikor titkokat osztanak meg veled, nyugodtan mondhatod, hogy ez nem tartozik rád. Így az sem tartozik rád, hogy anyukád miért menekült a szüői háztól, sem az, hogy két felnőtt ember, hogyan intézi a válását. Semmi közöd hozzá, még akkor sem ha a szüleid.

Apukád is nagyfiú, hogy megtudja oldani a dolgokat.

2009. dec. 1. 14:33
 40/55 A kérdező kommentje:
Jajaj, igazad van kedves idegen. Soha többet nem szólok bele :( Persze akor nagyon sok közöm volt hozzá, amikor a szemem láttára tettek dolgokat :( Csak azért sem tegeregetem ki a szennyest :P De szeretnék tőleg ezúton is elnézést kérni, be szóltam olyan dolgokba, amihes semmi közöm senics. :'(
2009. dec. 1. 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!