Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lenne ez a vagyonmegosztáskor?
Házasságunk alatt vettünk egy lakást hitelre. 50-50 % tulajdonú a lakás. A hitelt is felesben kell fizetni.
Továbbá van 2 db autó, amit szintén a házasság alatt vettünk hitelre. Így az autók is közös tulajdonúak, a rajtuk lévő hitelek is.
Hamarosan beadom a vagyonmegosztási pert ugyanis sem én sem volt feleségem nem tudjuk már fizetni a hiteleket. Igen ám de volt feleségem úgy gondolja, hogy a hitelek csakis az enyémek. Így azokat fizessem én ki! Plusz az egyik autót adjam oda neki. (Autót szeretné, de fizetni a hitelt már nem akarja)
Mondtam neki, hogy beadom a vagyonmegosztási pert, azóta fenyeget engem, hogy csináljam csak, úgyis elbukom majd a pert.
Tényleg kérdezném, hogy hogy is lenne ez a vagyonmegosztás? Vizsgálja a bíróság, hogy a házasság mikor keletkezett és mikor lettek vásárolva a kocsik, lakás? És amennyiben a házasság alatt, akkor automatikusan feleződik minden?
Minden ingó és ingatlan, ami a házasság alatt lett a tulajdonotok, feleződnek, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van.
Kivéve, ha azt az egyik fél örökölte, vagy az örökségből vásárolta.
Köszönöm! Igen a lakás az tényleg egyértelműnek tűnik.
Az autókat hogyan osztják el amikor az egyik jóval olcsóbb mint a másik? A Rajtuk lévő hitel szintén eltérő. Az olcsóbbnak jóval kevesebb a havi törlesztője, mint a drágább autónak. (A rajtuk lévő hitel is nagy különbséget mutat)
Akkor minden bizonnyal ez lesz, mert egyikünknek sem kell az autó már. A hitelt sem tudjuk fizetni már.
A bíróság árverezteti majd? Vagy megpróbálhatjuk mi magunk eladni a kocsikat? (bár ez sem járható út az esetünkben, hisz hitel van rajtuk, így először a bankot kellene kifizetnünk, aztán adhatjuk csak el mi az autókat igaz?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!