Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lenne ez a vagyonmegosz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lenne ez a vagyonmegosztáskor?

Figyelt kérdés

Házasságunk alatt vettünk egy lakást hitelre. 50-50 % tulajdonú a lakás. A hitelt is felesben kell fizetni.

Továbbá van 2 db autó, amit szintén a házasság alatt vettünk hitelre. Így az autók is közös tulajdonúak, a rajtuk lévő hitelek is.

Hamarosan beadom a vagyonmegosztási pert ugyanis sem én sem volt feleségem nem tudjuk már fizetni a hiteleket. Igen ám de volt feleségem úgy gondolja, hogy a hitelek csakis az enyémek. Így azokat fizessem én ki! Plusz az egyik autót adjam oda neki. (Autót szeretné, de fizetni a hitelt már nem akarja)

Mondtam neki, hogy beadom a vagyonmegosztási pert, azóta fenyeget engem, hogy csináljam csak, úgyis elbukom majd a pert.

Tényleg kérdezném, hogy hogy is lenne ez a vagyonmegosztás? Vizsgálja a bíróság, hogy a házasság mikor keletkezett és mikor lettek vásárolva a kocsik, lakás? És amennyiben a házasság alatt, akkor automatikusan feleződik minden?

2013. nov. 26. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A lakas 50-50 szazalekban oszlik majd meg, a lakashitel szinten. A ket kocsi kozul az egyik az asszonye lesz, a masik a tied, a hiteleket pedig szinten felesben fogjak elosztani.
2013. nov. 26. 09:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden ingó és ingatlan, ami a házasság alatt lett a tulajdonotok, feleződnek, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van.

Kivéve, ha azt az egyik fél örökölte, vagy az örökségből vásárolta.

2013. nov. 26. 09:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen a lakás az tényleg egyértelműnek tűnik.

Az autókat hogyan osztják el amikor az egyik jóval olcsóbb mint a másik? A Rajtuk lévő hitel szintén eltérő. Az olcsóbbnak jóval kevesebb a havi törlesztője, mint a drágább autónak. (A rajtuk lévő hitel is nagy különbséget mutat)

2013. nov. 26. 09:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyébként meg mint írtam egyikőnk sem akarja már használni a kocsikat, hisz fizetni sem tudjuk. A bank már fel is mondta a szerződéseket mindkét kocsira.
2013. nov. 26. 09:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az autokat ugy osztjak el, hogy akihez a nagyobb erteku kerul, az kifizeti a kulonbozetet. El is lehet arvereztetni oket, akkor az arukat osztjak el. Hitelnel a hitelosszegeket osszevonjak es ketfele osztjak. pl 10millio, meg 2 millio meg egy millio, az 13, tehat 6,5 van mindket felnek.
2013. nov. 26. 09:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor minden bizonnyal ez lesz, mert egyikünknek sem kell az autó már. A hitelt sem tudjuk fizetni már.

A bíróság árverezteti majd? Vagy megpróbálhatjuk mi magunk eladni a kocsikat? (bár ez sem járható út az esetünkben, hisz hitel van rajtuk, így először a bankot kellene kifizetnünk, aztán adhatjuk csak el mi az autókat igaz?)

2013. nov. 26. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
(Veglegesen megromlott a kapcsolatotok? Es bocs, hogy ilyet kerdezek, de a penz miatt?)
2013. nov. 26. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!