Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Bt-t alapítottunk a férjemmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bt-t alapítottunk a férjemmel, amiben én kültag vagyok, ő beltag. Válunk. A Bt tulajdona közösnek számít-e? A vagyonmegosztáskor van-e jogom a cég értékeének, vagyonának feléhez?

Figyelt kérdés
2012. márc. 16. 23:28
 1/9 anonim ***** válasza:
A kérdésre sajnos nem tudok érdemben hozzászólni, mert nem tudom az ide vonatkozó jogszabályt. Szerintem viszont ha nem is a fele, valamennyi járni fog Neked.
2012. márc. 16. 23:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Együtt alapították a céget, valószínű, hogy együtt is dolgoztak benne. Bt alapításnál így lehet megoldani a papír formát, de attól a kérdező még ugyanúgy bele tette a munkáját. A részletek nem érdekelnek, de a másik köpködése az nagyon megy!
2012. márc. 17. 07:07
 3/9 A kérdező kommentje:
A történet előzményéhez tartozik 30 év házasság, két felnevelt gyerek, egy közösen felépített ház. Na meg jelenleg részről egy darab szerető és folyamatos hazudozás, és persze a válás kezdeményezése. Én vagyok a ribi??
2012. márc. 17. 07:30
 4/9 anonim válasza:
Fele házat megkapod. Miért kell neked a cég fele??mit kezdenél vele? Gondolom htb vagy?
2012. márc. 17. 10:19
 5/9 anonim ***** válasza:

A cég gondolom attól még, hogy váltok nem szűnik meg....

Mint kültag, jogosult vagy a tulajdonrészed arányában osztalékra.

Ha ki akarsz lépni a cégből, akkor kell kifizesse a férjed a részed.

Szerintem ez a válástól független, mivel nem az ő cége, hanem a tiétek!

2012. márc. 17. 10:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 17. 12:56
 7/9 anonim ***** válasza:
amikor alapítottátok a bt-t, írtatok egy alapító okiratot... elvileg azt te aláírtad, nem igaz? abban nevesítve kell legyen, hogy ki mekkora részben tulajdonos.
2012. márc. 18. 10:21
 8/9 anonim ***** válasza:

# 5/7 mar leirta, a valas utan is megmarad a bt., de ha nem akartok mar egy ceg lenni, Te is, vagy o is felmondhatja a bt. tagsagot, utana el kell szamolni a ceg vagyonaval.

Hivd fel az ugyvedet, aki a bt-t bejegyeztette, par szoban elmondja majd, h. mi a teendo.

2012. márc. 18. 12:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat!
2012. márc. 19. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!