Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztáskor jár nekem valami?
Feleségem és én köztem jelenleg válóper van folyamatban. A vagyonmegosztás a válás kimondása után fog elkezdődni, hisz nálunk a gyermekelhelyezésen is vita megy. Ebben sincs még döntés!
A tényállás: Feleségemnek 50 % tulajdona van, nekem is 50 % tulajdona vagy a közös lakáson! Életközösségünk megszakadásakor én eljöttem a lakásból, a folyamatos nyomasztó, megalázó légkörből. (Szeretőjét oda költöztette, így nem volt más választásom, eljöttem) A lakáson közösen felvett hitel van. Én fizetem tisztességesen minden hónapban a hitel felét, és feleségem pedig a másik felét.
Kérdésem, hogy jár nekem valami kompenzáció szerűség, amiért fizetem havonta a hitel felét, úgy, hogy már bemenni nem tudok a lakásba, mert lecserélte a zárat. Plusz nekem kellett új lakhatás után néznem. Szeretője már ott él abban a lakásban. Abban a lakásban amiben nekem 50 % tulajdonom van.
Természetesen sem feleségem sem én nem kaptuk meg a kizárólagos lakáshazsnáéatot, hisz mint említettem ott még nm tart a folyamat. Ennek értelmében jogos az, hogy kilettem zárva a lakásból?
Igen, használati díjat kérhetsz arra az időre, amikor nem használhattad a saját tulajdonodat.
A keresetlevélbe majd mindenképp azt írjad, hogy NEM a visszatérés szándéka nélkül hagytad el az ingatlant, hanem azért, hogy a gyereknek nyugodt, veszekedésmentes élete lehessen, mert, hogy a légkör már kibírhatatlan volt, stb. Fontos, hogy hangsúlyozd, hogy te nem akartad véglegesen elhagyni a lakást. Ez lesz az alapja, hogy kérhesd majd a használati díjat.
Fordulj ügyvédhez, mert - mint látod - fontos lesz a szövegezés.
Az viszont egyértelmű, hogy jár neked kompenzáció, persze.
A te engedélyed nélkül nem lakhat ott a pasija. Ahhoz kell a te beleegyezésed is.
Úgy tudom, lakáshasználati díjat csak a válóper végén ítélnek meg.
Kár volt eljönnöd, és jogod van a lakásban lakni, mindaddig, amíg a feleséged ki nem fizeti neked a fele lakást.
Egy ismerősömék elváltak. A gyereket az anyának ítélték. Mivel a házuk közös, mindketten benne laknak. Tulajdonost nem tehetnek ki a saját lakásából. Csak akkor,ha veszélyes a családjára.
Beszélned kell az ügyvéddel, mert a feleséged sorozatos szabálysértést követ el. Kezdve azzal, hogy zárat cserélt, és te nem tudsz hazamenni.
Amúgy meg kérhet a te részedre bérleti díjat.
köszönöm, igen ez már nem vita kérdése, ezt azóta is többször elmondtam már a bíróságon is, hogy ragaszkodom a tulajdonomhoz, arról nem mondtam le soha, csupán nem adott más utat feleségem, mint a költözés. Igen ezt már elmondtam, de akkor érdemes lesz majd a vagyonmegosztáskor is kitérnem rá.
Honnantól kell ezt majd számolni? Arra az időre kell számolni amikor elköltöztem onnan?
A lényeg, hogy minél előbb költőz haza.
Mert ha elhagyod a lakást, akkor azt a bíróság is számításba veszi. Minél előbb keres ügyvédet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!