Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonmegosztáskor jár nekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonmegosztáskor jár nekem valami?

Figyelt kérdés

Feleségem és én köztem jelenleg válóper van folyamatban. A vagyonmegosztás a válás kimondása után fog elkezdődni, hisz nálunk a gyermekelhelyezésen is vita megy. Ebben sincs még döntés!

A tényállás: Feleségemnek 50 % tulajdona van, nekem is 50 % tulajdona vagy a közös lakáson! Életközösségünk megszakadásakor én eljöttem a lakásból, a folyamatos nyomasztó, megalázó légkörből. (Szeretőjét oda költöztette, így nem volt más választásom, eljöttem) A lakáson közösen felvett hitel van. Én fizetem tisztességesen minden hónapban a hitel felét, és feleségem pedig a másik felét.

Kérdésem, hogy jár nekem valami kompenzáció szerűség, amiért fizetem havonta a hitel felét, úgy, hogy már bemenni nem tudok a lakásba, mert lecserélte a zárat. Plusz nekem kellett új lakhatás után néznem. Szeretője már ott él abban a lakásban. Abban a lakásban amiben nekem 50 % tulajdonom van.

Természetesen sem feleségem sem én nem kaptuk meg a kizárólagos lakáshazsnáéatot, hisz mint említettem ott még nm tart a folyamat. Ennek értelmében jogos az, hogy kilettem zárva a lakásból?

2012. okt. 9. 21:46
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Hallottam valami többlethasználati díjról! Ez esetünkre vonatkozik? Hisz ennek értelmében feleségem többet használ a lakásból,mint ami neki járna.
2012. okt. 9. 21:49
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, használati díjat kérhetsz arra az időre, amikor nem használhattad a saját tulajdonodat.

A keresetlevélbe majd mindenképp azt írjad, hogy NEM a visszatérés szándéka nélkül hagytad el az ingatlant, hanem azért, hogy a gyereknek nyugodt, veszekedésmentes élete lehessen, mert, hogy a légkör már kibírhatatlan volt, stb. Fontos, hogy hangsúlyozd, hogy te nem akartad véglegesen elhagyni a lakást. Ez lesz az alapja, hogy kérhesd majd a használati díjat.

Fordulj ügyvédhez, mert - mint látod - fontos lesz a szövegezés.

Az viszont egyértelmű, hogy jár neked kompenzáció, persze.

2012. okt. 9. 21:50
 3/27 anonim ***** válasza:
23%
Nem mert önként elköltöztél, és nem kért egyikőtök sem kizárólagos használatot. Költözz vissza, ha nem tetszik neki akkor vagy elköltözik vagy kérheti a kizárólagos lakáshasználatot és akkor a te tulajdonrészedre kell lakáshasználati díjat fizetnie neked.
2012. okt. 9. 21:50
 4/27 anonim ***** válasza:
80%

A te engedélyed nélkül nem lakhat ott a pasija. Ahhoz kell a te beleegyezésed is.

Úgy tudom, lakáshasználati díjat csak a válóper végén ítélnek meg.

2012. okt. 9. 21:51
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Kár volt eljönnöd, és jogod van a lakásban lakni, mindaddig, amíg a feleséged ki nem fizeti neked a fele lakást.

Egy ismerősömék elváltak. A gyereket az anyának ítélték. Mivel a házuk közös, mindketten benne laknak. Tulajdonost nem tehetnek ki a saját lakásából. Csak akkor,ha veszélyes a családjára.

6/27 anonim ***** válasza:
79%

Beszélned kell az ügyvéddel, mert a feleséged sorozatos szabálysértést követ el. Kezdve azzal, hogy zárat cserélt, és te nem tudsz hazamenni.

Amúgy meg kérhet a te részedre bérleti díjat.

7/27 anonim ***** válasza:
100%
bocsi te kérhetsz lakáshasználati díjat
2012. okt. 9. 21:53
 8/27 A kérdező kommentje:

köszönöm, igen ez már nem vita kérdése, ezt azóta is többször elmondtam már a bíróságon is, hogy ragaszkodom a tulajdonomhoz, arról nem mondtam le soha, csupán nem adott más utat feleségem, mint a költözés. Igen ezt már elmondtam, de akkor érdemes lesz majd a vagyonmegosztáskor is kitérnem rá.

Honnantól kell ezt majd számolni? Arra az időre kell számolni amikor elköltöztem onnan?

2012. okt. 9. 21:53
 9/27 anonim ***** válasza:
79%

A lényeg, hogy minél előbb költőz haza.

Mert ha elhagyod a lakást, akkor azt a bíróság is számításba veszi. Minél előbb keres ügyvédet.

2012. okt. 9. 21:54
 10/27 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben nem jár, nem kényszer hatására költöztél el. Kérj egy kulcsot a feleségedtől és költözz vissza a közös lakásotokba. A pasit jogod van kidobni, nincs megosztva a lakás, hogy melyik helyiséget melyikőtök használhatja kizárólagosan. Tehát, senki nem lakhat ott a beleegyezésed nélkül. A gyerekeket is nagyobb eséllyel ítélik annak, akivel eddig éltek. Mindenképp költözz vissza!
2012. okt. 9. 21:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!