Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztáskor jár nekem valami?
Feleségem és én köztem jelenleg válóper van folyamatban. A vagyonmegosztás a válás kimondása után fog elkezdődni, hisz nálunk a gyermekelhelyezésen is vita megy. Ebben sincs még döntés!
A tényállás: Feleségemnek 50 % tulajdona van, nekem is 50 % tulajdona vagy a közös lakáson! Életközösségünk megszakadásakor én eljöttem a lakásból, a folyamatos nyomasztó, megalázó légkörből. (Szeretőjét oda költöztette, így nem volt más választásom, eljöttem) A lakáson közösen felvett hitel van. Én fizetem tisztességesen minden hónapban a hitel felét, és feleségem pedig a másik felét.
Kérdésem, hogy jár nekem valami kompenzáció szerűség, amiért fizetem havonta a hitel felét, úgy, hogy már bemenni nem tudok a lakásba, mert lecserélte a zárat. Plusz nekem kellett új lakhatás után néznem. Szeretője már ott él abban a lakásban. Abban a lakásban amiben nekem 50 % tulajdonom van.
Természetesen sem feleségem sem én nem kaptuk meg a kizárólagos lakáshazsnáéatot, hisz mint említettem ott még nm tart a folyamat. Ennek értelmében jogos az, hogy kilettem zárva a lakásból?
Kihagytam pár dolgot! Kizárólagos lakáshasználatzot mindketten kértünk. Feleségem kérte a gyermekek nála történő eléhelyezést, egyben azzal, hogy kapja meg ő a kizárólagos lakáshasználatot.
Én szintén szeretném a gyermekek nálam történő elhelyezését, és szintén kértem, hogy ez esetben én kapjam meg a kizórólagos lakáshasználatot.
Azt olvastam,hogy minden esetben az a fél kapja meg a kizárólagos lakáshasználatot akinél a gyermeket elhelyezik. (hisz feltételezi a bíróság, hogy maradnak abban a lakásban ahol eddig is éltek a gondozó szülő és a gyermek)
Mint írtam nincs még döntés a gyermekelhelyezésben, így ezért a közös tulajdonú lakásról sincs döntés.
Az nem számít kényszernek, hogy oda jött a férfi? És azt kellett néznem ahogy ők enyelegnek? Egy olyan lakásban ahol kereülgetnek kellett volna őket? Mindezt gyerek előtt? Hát mi ez ha nem kényszer? Vagy mi számít kényszernek? Fegyvert fognak az emberre, hogy menjen el?
Kérjek kulcsot? Kértem, nem ad. Gondolhatjátok ha vette a bátorságot hogy lecserélje a zárat, majd kérésemre ad kulcsot? Dehogy ad.
A jelenlegi perben egyvalami kell nagyon odafigyelned: mikori dátumtól rögzítik a házasélet megszakadását. Ez nagyon fontos dátum, mert a vagyonmegosztási perben ezt veszik majd alapul. Szóval erre figyelj oda.
És konzultálj ügyvéddel, mert tényleg nagyon el lehet rontani ezeket a dolgokat. Itt pl. rengeteg nagyon rossz és téves tanács elhangzott már.
Az igazság az, hogy jogilag korrektül így interneten keresztül nem is lehet válaszolni, jobban kéne ismerni a körülményeket.
Szóval: ÜGYVÉD!!
Egy ügyvédjelölt
Pont ezért: amíg nincs döntés, akkor ugyanolyan jogod van ott lakni. Ha erről önként lemondasz, azt a bíróság úgy értékeli hogy nem akarsz ott élni.
Gondolj bele: a gyerekek együtt élnek az anyjukkal a válás idején, ami akár 1-2 ÉV is lehet. Közben te máshol élsz. Kinek fogják ítélni a gyerekeket és a lakáshasználatot?
Nem, ez nem kényszerítés.
Meg kell nekik mondani hogy az új pasi költözzön el. Ha nem teszi, gyerekeket eltávolítani 1 napra és aznapra kihívni a rendőrséget hogy kidobják.
Persze megint mi jön le: a szemét nők... De könyörgöm, ha egy férfi határozottan, férfiasan lépne fel akkor nem lenne olyan könnyű kiforgatni titeket mindenből (és ez alatt nem azt értem hogy verd meg őket). Miért engedsz neki?
Holnap felhívsz egy lakatost, felmutatod a lakcím kártyádat ő kicseréli a zárat, te visszaköltözöl és a volt feleségnek adsz egy másik kulcsot. Nem kell ezt túlbonyolítani, kicserélted a saját lakás tulajdonodba a kulcsot mert "beletört"
Ha te már most elköltözöl persze, hogy kevesebb eséllyel ítélik neked. Téged nagyon kifognak csinálni ha hagyod.
Szerintem sem kellett volna elköltöznöd a lakásból!
Most hol laksz?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Hosszú a mi történetünk,már nagyon a végén járunk. A bíróság által
felkért szakértői vélemény engem jelölt meg alkalmasa
szülönek. Gyermekeimnél kimutatta azt hogy hozzám kötődnek erősebben. Szerencsére bár én költöztem el, igyekeztem jó apa lenni,
Úgy tűnik sikerült is!
Sajnos feleségem rengeteg rosszat tett velem és gyermekeimmel. Így az érzelmi biztonságot tőlem erősebben megkapják!
Szerencsére nem is picik már. 10és 12 évesek már.
Még mindig én vagyok hátrányban?
Saját tulajdonú lakásban élek! Ahol gyermekeimnek külön kialakított
kis szoba van. Élettársammal igyekeztünk nekik mindent megadni azokban a kevéske napokban mikor nálunk voltak.
Tehát nem lenne életszerű hogy visszamenjek oda lakni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!