Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt férjem újra nősül, maradhat e a házassági nevem?
Kedves Fórumozók!
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok!
A volt férjem újra nősül. Élettársa követeli, hogy azonnal vegyem le a házassági nevemet, mert novembertől ő fogja azt használni. Az esküvőjük 2014 júliusában lesz. Kicsit utánna néztem, hogyan is van a válás utáni névhasználat.
" Válás után azonban természetesen nem viselheti senki a volt férje nevét a házasságra utaló toldással (-né), ha azt a házasság fennállása alatt nem viselte.
és mivel én használtam, így maradhat a név, ha jól értelmezem.
És csak ebben az esetben kell levennem: A bíróság a volt férj kérelmére eltilthatja a volt feleséget a 25. § (1) bekezdés b)-c) pontja szerinti névviseléstől, ha a feleséget szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.
Mivel nem vagyok börtönben sem nem ítéltek el és nincs ellenem semmilyen bírósági ügy, és a volt férjem sem ellenezte, hogy használjam, így használhatom a nevét.
Kérlek titeket, segítsetek ebben!
A válaszokat előre is köszönöm!
Zandagort
Anyém is megtartotta a férjezett nevét,az ok igen egyszerü,nincs felesleges pénz arra h visszavegye a lánykori nevét. Apám néha hözöng h vegye le a nevét mert izé meg hozé.. anyám megkérdezi tőle h és kifizeted? tehát évek óta meg van neki még a férjezett neve.
A legtöbb ismerösöm amugy szintén azért tartja meg a férjezett nevét mert nincs rá pénz h levegye. Sajnos olyan világot élünk h nem mindegy h a nevemet iratom vissza,v számlát fizetek/eszek v a gyereknek veszem meg azt ami kell
sajnos olyan vilagot lunk mikor a sok hulye no megbolondu lferjhez megy nagy buli lagzi tobb szaz ezres ruha dekoracio virag es ugye ferjezett nev az kell.
Aztan tonkremegy a kapcsolat es arra nincs penz hogy ferjezett nevet levegyek inkabb eletuk vegeig egnek elvalt asszony a volt ferje neven.
Kicsit okosabbnak kell lenni es ha szuk a keret semmikeppen nem kell a ferjed nevet felvenni hiszen a hazassagok tobb mint a fele valassal vegzodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!