Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt férjem újra nősül,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zandagort kérdése:

Volt férjem újra nősül, maradhat e a házassági nevem?

Figyelt kérdés

Kedves Fórumozók!

Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok!

A volt férjem újra nősül. Élettársa követeli, hogy azonnal vegyem le a házassági nevemet, mert novembertől ő fogja azt használni. Az esküvőjük 2014 júliusában lesz. Kicsit utánna néztem, hogyan is van a válás utáni névhasználat.

" Válás után azonban természetesen nem viselheti senki a volt férje nevét a házasságra utaló toldással (-né), ha azt a házasság fennállása alatt nem viselte.

és mivel én használtam, így maradhat a név, ha jól értelmezem.

És csak ebben az esetben kell levennem: A bíróság a volt férj kérelmére eltilthatja a volt feleséget a 25. § (1) bekezdés b)-c) pontja szerinti névviseléstől, ha a feleséget szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Mivel nem vagyok börtönben sem nem ítéltek el és nincs ellenem semmilyen bírósági ügy, és a volt férjem sem ellenezte, hogy használjam, így használhatom a nevét.

Kérlek titeket, segítsetek ebben!

A válaszokat előre is köszönöm!

Zandagort

2013. okt. 24. 08:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
82%
Azért válaszolhatna a kérdező, hogy miért szeretné megtartani a férjezett nevét, hisz szépen kérdeztük, miért ne válaszolna. Ha csak nem azért, mert valahol ő is tudja, hogy nem kéne hozzá ragaszkodnia, csak ezt fájdalamas beismerni. Lehet, hogy nem így van, igazán megtisztelhetnél bennünket kérdező azzal, hogy elmondod a meglátásodat.
2013. okt. 25. 09:31
 32/40 anonim ***** válasza:
28%
A férjem exe is megtartotta a férjem vezetnéknevét Yné XZ formátumban és én is felvettem ilyen formátumban a saját nevem elé. Szóval lehetséges. Engem meg egyáltalán nem zavar, az a lényeg, hogy együtt vagyunk és szeretjük egymást. Meg gondolom, hogy leginkább a gyerekek miatt tartotta meg azt a formációt.
2013. okt. 25. 14:30
 33/40 CsBZs ***** válasza:
38%
Miert akarod megtartani a nevet? Mar nem a ferjed. Masnak lesz a ferje. En rogton levennem ha elvalnek.
2013. okt. 25. 17:44
 34/40 anonim ***** válasza:
30%

Anyém is megtartotta a férjezett nevét,az ok igen egyszerü,nincs felesleges pénz arra h visszavegye a lánykori nevét. Apám néha hözöng h vegye le a nevét mert izé meg hozé.. anyám megkérdezi tőle h és kifizeted? tehát évek óta meg van neki még a férjezett neve.

A legtöbb ismerösöm amugy szintén azért tartja meg a férjezett nevét mert nincs rá pénz h levegye. Sajnos olyan világot élünk h nem mindegy h a nevemet iratom vissza,v számlát fizetek/eszek v a gyereknek veszem meg azt ami kell

2013. okt. 26. 10:43
 35/40 anonim ***** válasza:
46%

sajnos olyan vilagot lunk mikor a sok hulye no megbolondu lferjhez megy nagy buli lagzi tobb szaz ezres ruha dekoracio virag es ugye ferjezett nev az kell.

Aztan tonkremegy a kapcsolat es arra nincs penz hogy ferjezett nevet levegyek inkabb eletuk vegeig egnek elvalt asszony a volt ferje neven.

Kicsit okosabbnak kell lenni es ha szuk a keret semmikeppen nem kell a ferjed nevet felvenni hiszen a hazassagok tobb mint a fele valassal vegzodik.

2013. okt. 26. 10:56
 36/40 CsBZs ***** válasza:
49%
Kemeny 5000ft biztos nem lehet osszesporolni akar 1 ev alatt.
2013. okt. 26. 14:30
 37/40 anonim ***** válasza:
22%
Honnan veszitek ezt az 5000 forintot???? Sokkal tobbe kerul -foleg idoben- ha mindent atirat ami az asszonyneven szerepelhet. Mellesleg 5000 forint se keves penz, plane ilyen hulyeseg miatt, mint az asszonynev levetele.
2013. okt. 26. 15:30
 38/40 CsBZs ***** válasza:
50%
Ja akkor nem volt hulyeseg amikor fel kellett venni es draga se...kifogast barmikor lehet talalni. Adnak mindenbol ideiglenest. Ker idopontot egyszerre mindent megcsinalnak. Nem kell benanak lenni.
2013. okt. 27. 19:49
 39/40 anonim ***** válasza:
68%
Nekem az volt az első, hogy válás után irány az okmányiroda, pedig gyerekkel maradtam egyedül. De kinek kell egy név, ami már nem aktuális? Ami egy olyan emberhez köt akit már nem szeretek? Olyan mintha nem akarnám tudomásul venni, hogy nem vagyok már az ő férje. Másik ok: Szánalmas, ha valaki az identitását a volt férje nevéből származtatja. Régen rossz. A pénz csak kifogás, ha valaki igazán új életet akar kezdeni, akkor megkeresi önmagát, és ennek a saját neve igen fontos része. A név kötelez, nem véletlenül mondják.
2013. okt. 28. 12:22
 40/40 anonim ***** válasza:
44%
Én simán lecseréltem a vezetéknevére az enyémet,a gyerekeket is így hívják.Viseltem ezt a nevet,a részemmé vált,ez vagyok.Megcsalt,elhagyott minket,elváltunk.Tőle váltam el,nem az embertől aki lettem a házasság alatt.Nem pénz kérdése.Ha -né verzió lett volna,az más.
2013. okt. 31. 07:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!