Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt férjem újra nősül,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zandagort kérdése:

Volt férjem újra nősül, maradhat e a házassági nevem?

Figyelt kérdés

Kedves Fórumozók!

Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok!

A volt férjem újra nősül. Élettársa követeli, hogy azonnal vegyem le a házassági nevemet, mert novembertől ő fogja azt használni. Az esküvőjük 2014 júliusában lesz. Kicsit utánna néztem, hogyan is van a válás utáni névhasználat.

" Válás után azonban természetesen nem viselheti senki a volt férje nevét a házasságra utaló toldással (-né), ha azt a házasság fennállása alatt nem viselte.

és mivel én használtam, így maradhat a név, ha jól értelmezem.

És csak ebben az esetben kell levennem: A bíróság a volt férj kérelmére eltilthatja a volt feleséget a 25. § (1) bekezdés b)-c) pontja szerinti névviseléstől, ha a feleséget szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Mivel nem vagyok börtönben sem nem ítéltek el és nincs ellenem semmilyen bírósági ügy, és a volt férjem sem ellenezte, hogy használjam, így használhatom a nevét.

Kérlek titeket, segítsetek ebben!

A válaszokat előre is köszönöm!

Zandagort

2013. okt. 24. 08:24
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Kedves Kommentezők!

A válaszok szenzációsak, nagyon sokat segítettetek vele! Nagyon hálás vagyok érte!!

Köszönöm!

:)

2013. okt. 24. 08:40
 12/40 anonim ***** válasza:
58%

Jogilag semmi akadálya, megtarthatod.

Viszont azt én sem értem, miért ragaszkodsz hozzá.

2013. okt. 24. 08:43
 13/40 anonim ***** válasza:
45%
Nem értem miért akarod megtartani a férjezett neved? Miért nem lépsz túl azon ami volt és kezdesz új életet? Jó ez neked így? Tényleg érdekel, miért ragaszkodsz hozzá.
2013. okt. 24. 09:22
 14/40 anonim ***** válasza:
51%

Én is csatlakoznék: miért ragaszkodsz hozzá?

(A pénzt ne írjátok, kb 5000 ft volt nekem minden papír cseréje)

2013. okt. 24. 09:24
 15/40 anonim ***** válasza:
35%
Maradhat, de mire jó? Gondolj bele az új feleség helyébe, az viszont nem megy mi?! Feltételezem direkt csinálod!
2013. okt. 24. 09:37
 16/40 anonim ***** válasza:
38%

Miért ragaszkodik a névhez?

1. Tizen x éve így él,megszokta,így ismeri mindenki

2. Közüzemi díjak ezen a néven szerepelnek

3. Okmányok átiratási összege,ideje...utánajárás,mindenhol fél napot ott ülni...stb.

4. Az új asszonyka nem direkt csinálja?Annyi variáció közül választhatna!Nem!Neki pont ez kell,tényleg úgy ahogy valaki már írta: add ide stipi stop az enyém!!!Szánalmas!

Kérdezö! Tartsd meg a neved nyugodtan,jogilag erkölcsileg íis megteheted!A menyecske tőled meg mi az h követeli!?Na nagy fityiszt Neki!:-D

2013. okt. 24. 09:57
 17/40 anonim ***** válasza:
48%

Nincs annal butabb dolog mint megtartani a volt ferj nevet. Igazan sajnalom azokat a noket akinek meg arra sem telik hogy visszavegyek a lanykori nevuket.

Mindenki lesajnalja az ilyen noket Ragaszkodnak a volt ferj nevehez mint a kutya a csontjahoz.

Nincs tiszteseges sajat neved?

Szereted meg a volt ferjed?

zsugori vagy penzt kiadni erre a fontos dologra?

szegyeled hogy levaltal?

Milyen ciki mar ket no fut egy pasi neven

en elsulyednek szegyenemben.

-Jo napot en vagyok Kovacsne 1 szamu az ex feleseg a 2 szamu az aktualis feleseg.

Amikor elvaltam az elso utam az anyakonyvibe vezetett es azonnal visszavettem a sajat nevem hiszen a pai nem kell akkor a nevet sem viselem ugye.

az uj Kovacsne jelolt jogossan merges rad de ez neki majd nem lesz ciki hiszen o az igazi feleseg te csak egy ex vagy aki az ex ferje nevet viseli

2013. okt. 24. 10:15
 18/40 anonim ***** válasza:
57%

Tényleg ennyire buták itt a válaszolók?

A kérdés arra vonatkozott, hogy jogilag megtarthatja-e a férjezett nevét. Erre a válasz egyértelmű igen.

Ti meg itt elkezdtek azon moralizálgatni, hogy jaj, de miért tartanád meg? Kit érdekel? Nem ez volt a kérdés! Komolyan ennyire képtelenek itt sokan szöveget értelmezni?

2013. okt. 24. 10:37
 19/40 anonim ***** válasza:
63%
Nagyapám válásakor hasonló helyzet állt fent, a megkeseredett exfeleség kijelentette nagymamámnak, hogy "Hát akkor ketten leszünk ezen a néven, mert én nem vagyok hajlandó megválni tőle." Nagymamámék kiröhögték, hogy használd egészséggel, ha neked ez a boldogságod, nem sajnáljuk tőled. A nagyapám halála napjáig hívogatta mindenféle buta indokkal, na mindegy, elég szánalmas volt. A lényeg, hogy igen, megtarthatod, de szerintem gondolkozz el, hogy miért is kell neked az exférjed neve, illetve fogadd el, hogy a környezetetekben lévő - bizonyos mértékig - kívülállók szemében szánalmas leszel, mert a neved azt sugallja, hogy nem vagy képes túllépni az exférjeden, és még a névhasználattal is keresztbe akarsz tenni a jelenlegi szerelmeseknek.
2013. okt. 24. 10:47
 20/40 anonim ***** válasza:
53%

Nem vagyunk buták, értjük a kérdést kedves egyik hozzászóló szimpatizáns. Ha már megengeded magadnak a személyeskedést, úgy én is megtehetem, buta vagy te, aki nem fogja fel, hogy a gyik teljesen nyilvános, mindenki számára elérhető és nem jogi fórum. Aki nem kíváncsi az emberek privát véleményére, az húzzon el jogi tanácsadásért egy ügyvédhez.

Kedves Kérdező! Csak egy jótanács utólagos engedelmeddel: új életet nagyon nehezen tudsz majd kezdeni né-ként! Csak azért, mert a személyidet és a közüzemű számlákat ne kelljen átíratnod, ne tartsd meg!

2013. okt. 24. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!