Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt férjem újra nősül,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zandagort kérdése:

Volt férjem újra nősül, maradhat e a házassági nevem?

Figyelt kérdés

Kedves Fórumozók!

Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok!

A volt férjem újra nősül. Élettársa követeli, hogy azonnal vegyem le a házassági nevemet, mert novembertől ő fogja azt használni. Az esküvőjük 2014 júliusában lesz. Kicsit utánna néztem, hogyan is van a válás utáni névhasználat.

" Válás után azonban természetesen nem viselheti senki a volt férje nevét a házasságra utaló toldással (-né), ha azt a házasság fennállása alatt nem viselte.

és mivel én használtam, így maradhat a név, ha jól értelmezem.

És csak ebben az esetben kell levennem: A bíróság a volt férj kérelmére eltilthatja a volt feleséget a 25. § (1) bekezdés b)-c) pontja szerinti névviseléstől, ha a feleséget szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Mivel nem vagyok börtönben sem nem ítéltek el és nincs ellenem semmilyen bírósági ügy, és a volt férjem sem ellenezte, hogy használjam, így használhatom a nevét.

Kérlek titeket, segítsetek ebben!

A válaszokat előre is köszönöm!

Zandagort

2013. okt. 24. 08:24
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem kell levenned. Az új nő követelhet, amit akart. Jól értelmezted a törvényt. Ez nem olyan dolog, hogy add nekem, mert az enyém lesz. Viselheted, ha akarod, gondolom, sokan így ismernek téged.

Anyu nagybátyjának 5 felesége volt. Ebből az ötből 3 maradt Németh Józsefné. A telefonkönyvben is így szépen sorban egymás alatt. Kicsit vicces is volt, amikor anyxu telefonált, hogy

-szia Gizi,

- én Mari vagyok.

De semmi akadálya annak, hogy a nevet megtartsd.

2013. okt. 24. 08:28
 2/40 anonim ***** válasza:
79%

Simán maradhat.

Szüleim több, mint 30 éve váltak el, anyukám mindvégig a régi férjezett nevét használta, annak ellenére, hogy apukám már réges-régen újra házasodott.

3/40 anonim ***** válasza:
81%
használhatod (az én volt feleségem is az enyémet használja vagy tízen éve)
 4/40 anonim ***** válasza:
38%
Oké, hogy esetleg maradhat, de miért ragaszkodsz a névhez, ha már elváltatok, sőt más mást is úgy hívnak?
2013. okt. 24. 08:29
 5/40 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy kell le venned.
2013. okt. 24. 08:30
 6/40 anonim ***** válasza:
75%
Válás után nem leszel automatikusan újra a leánykori neveden, ha szeretnéd maradhatsz a férjezetten. Az, hogy ez a leendő feleségnek nem tetszik, az egyéni problémája marad. Tehát jól gondolod, addig viseled a nevét amíg csak szeretnéd (kivéve amit írtál is, de az elég speciális eset)
2013. okt. 24. 08:31
 7/40 anonim ***** válasza:
65%
Kedves 6-os! Már rég elváltak, és a kérdező maradt is az asszonynevén.
2013. okt. 24. 08:33
 8/40 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom nem kis penz, az osszes papirt ujra csinalni, meg ido is...
2013. okt. 24. 08:37
 9/40 anonim ***** válasza:
74%
Ha megtartod ELKOPIK! Ezért kéri az új nő! Gondolom szőke.... :D
2013. okt. 24. 08:38
 10/40 anonim ***** válasza:
80%

"Oké, hogy esetleg maradhat, de miért ragaszkodsz a névhez, ha már elváltatok, sőt más mást is úgy hívnak?"

Nem esetleg, hanem konkrétan maradhat.

Mondjuk azert nem akarja megvaltoztatni, mert teszem azt 10 evet leelt mind Szabóné Kovács Eva, minden iránta, minden szolgáltatása erre a névre szól es nincs kidobni valo tobb tízezer forintja es rengeteg ideje a cserére

2013. okt. 24. 08:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!