Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt férjem újra nősül,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zandagort kérdése:

Volt férjem újra nősül, maradhat e a házassági nevem?

Figyelt kérdés

Kedves Fórumozók!

Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok!

A volt férjem újra nősül. Élettársa követeli, hogy azonnal vegyem le a házassági nevemet, mert novembertől ő fogja azt használni. Az esküvőjük 2014 júliusában lesz. Kicsit utánna néztem, hogyan is van a válás utáni névhasználat.

" Válás után azonban természetesen nem viselheti senki a volt férje nevét a házasságra utaló toldással (-né), ha azt a házasság fennállása alatt nem viselte.

és mivel én használtam, így maradhat a név, ha jól értelmezem.

És csak ebben az esetben kell levennem: A bíróság a volt férj kérelmére eltilthatja a volt feleséget a 25. § (1) bekezdés b)-c) pontja szerinti névviseléstől, ha a feleséget szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Mivel nem vagyok börtönben sem nem ítéltek el és nincs ellenem semmilyen bírósági ügy, és a volt férjem sem ellenezte, hogy használjam, így használhatom a nevét.

Kérlek titeket, segítsetek ebben!

A válaszokat előre is köszönöm!

Zandagort

2013. okt. 24. 08:24
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
24%

Attól, hogy lepontoztok még nem lesz igazatok.

Látom, sok az unatkozó kismama:)))))

2013. okt. 24. 11:46
 22/40 anonim ***** válasza:
50%
Házasságellenzőként mondom, hogy szerintem az, hogy lezárja-e magában, a saját dolga. És nem köthető össze a névváltással. Ezt nem kell a külvilágnak jeleznie. Meg minek is tenné, hisz lehet rajta csámcsogni, legalább izgalmas az életetek.
2013. okt. 24. 12:34
 23/40 anonim ***** válasza:
26%
Nos, nem tudom hogy sikerült 5000 forintért minden igazolványt kcserelni. Szemelyi, lakcím kartya - ez mar eleve 3000, aztán ott a taj es az adó. Banki ne átírás ingyenes, de órákig vársz. A villany átiratasa konkrétan 6000 forint lett volna két eve, mert hiteles földhivatali lapot kertek hozza....
2013. okt. 24. 12:35
 24/40 anonim ***** válasza:
45%
Annyi oka lehet, hogy miért tartja meg. A nővérem pl amiatt, mert a gyerekei szerették volna, hogy velük azonos legyen a vezetékneve. De szerintem pl ha egy megcsalt feleség ezzel akar keresztbe tenni, az is érthető.
2013. okt. 24. 12:36
 25/40 anonim ***** válasza:
48%
Sosem értettem, mi ebben a jó egy nőnek. Értem én, hogy macerás és drága az okmányok kicserélése, de akkor is furcsa.
2013. okt. 24. 14:05
 26/40 anonim ***** válasza:
60%
Hollandiaban fuggetlenul attol, hogy ki mit akar, a nonek kotelezo visszavennie a hazassagkotes elotti nevet. Mondjuk itt minden irat csereje, minden szolgaltatas atiratasa ingyenes.
2013. okt. 24. 14:08
 27/40 anonim ***** válasza:
59%

"Hollandiaban fuggetlenul attol, hogy ki mit akar, a nonek kotelezo visszavennie a hazassagkotes elotti nevet. Mondjuk itt minden irat csereje, minden szolgaltatas atiratasa ingyenes."

Szerintem itt is kötelezőnek kéne lennie. Persze akkor már legyen ingyenes is, hogy ne takarózzanak azzal a nők.

2013. okt. 24. 14:17
 28/40 anonim ***** válasza:
68%
Hidd el, a legtobbszor az tartja vissza oket, hogy rengeteg penz es ido.
2013. okt. 24. 14:23
 29/40 anonim ***** válasza:
56%

Ha valaki nem sajnálta a pénzt és időt, hogy felvegye a férje nevét, amikor elválnak útjaik, akkor se sajnálja "visszacsinálni".

Szerintem szánalmasak az elvált, de asszonynevet viselő nők.

2013. okt. 24. 15:51
 30/40 anonim ***** válasza:
33%
Én nem vagyok házasságpárti, és ha az lennék, se változtatnék nevet, de most őszintén, NEM TÖK MINDEGY, mi a véleményetek arról, hogy megtartotta a férje nevét? Joga van hozzá, az indoka nem ránk tartozik, a kérdés meg nem ez volt, hanem hogy megtarthatja-e.
2013. okt. 25. 02:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!