Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megromlott házasság, kisgyerek a családban. Mit tegyek?
Figyelj csak ide! Majd én megmondom, mi a baja az embernek! Az a baja, hogy falun éltek. Nincs munka, normális, pénzes, tartós meg egyáltalán nincsen. Megőrül a gondolattól, hogy nincs befizetve a villanyszámla, nincs normális kaja, nincs egy pohár agylazító vörösbor, nincs benzin a fusizáshoz, ahogy szétdolgozza magát, mégsem jut ötről a hatra. Nulláról egyre! Nem, nem te tehetsz róla. Te csak vak vagy. Ez a tetű mocskos "demokrácia" bűne. Ide juttatta a vidéki dolgozó embert! Nem tud tisztességgel gondoskodni a családjáról, mert nem engedik meg neki! 6-7 óra favágás után már nem segít otthon.. szerintem próbáld ki, milyen 6-7 órát fát vágni, utána csak bedőlsz az ajtón.
A kocsira azért kell költeni, mert ha nincs, akkor HALOTTAK vagytok.
Tudom, nálunk is hasonló a helyzet :( ...(BAZ megye)...
"A legidegesítőbb hogyha összeveszünk akkor nem tud semmit csinálni xsak aludni. ilyenkor otthagyja a babát mindegy hogy neki szüksége van az apjára vagy sem. ilyen egy apa?"
Nincs semmi nagy baj. A 8 hónaposnak rád van most még főleg szüksége- ha veszekedtek és bevágja a szundit -az a legjobb, mindenkinek -elmúlik a pihenés után.
Ne vigasztald magad csokival, az nagyon hizlal.
Néha lazítsatok egy kicsit- gondtalanul játszatok együtt a kicsivel - olyan hamar megnő, most olyan aranyos lehet:)
Én megértelek,hogy ki vagy akadva,mert nálunk is elég sok a feszültség mostanában.Nekünk egy éves a fiunk és ugyanez a szitu,hogy a férjem reggeltől-estig dolgozik és mire hazaér már se ereje,se kedve a kicsivel és velem foglalkozni.Nagyon sokszor magányosnak és boldogtalannak érzem magam,de tisztában vagyok vele,hogy nem azért nem foglalkozik velünk eleget,mert nem szeret minket,hanem azért mert a napi 16 óra kemény munka teljesen elszívja az összes energiáját.
Mindamellett,hogy ennyit dolgozik,mégsincs elég pénzünk.Mindketten nagyon feszültek vagyunk és a legkisebb marhaságon is képesek vagyunk összekapni.
Igaza van,annak,aki azt írta,hogy minden gond a pénzhiányból fakad.Az egyébként jó házasságokat felemészti a pénztelenség.Én nem gondolok a válásra,tudom,hogy rendeződni fognak a dolgok,ha én is visszamegyek dolgozni és anyagilag rendbejövünk.A férjemnek nem kell annyit dolgozni majd és sokkal több ideje és energiája lesz,amit a fiunkra és rám fordíthat.Ebben azért vagyok ennyire biztos,mert a sok sz*r körülménytől eltekintve nagyon szeretem a férjemet és tudom,hogy ő is szeret engem.
1. A gondokat megbeszélni bárkivel lehet, nem csak a férjeddel, egy 8 hónapos gyerek mellett ki lehet mozdulni!
2. A pénz... Ha ez ennyire zavar, mi tudod, hogy csináljuk? Bedobunk a közösbe 100 ezer forintot, ebből ki lesz fizetve a rezsi, a telefon, a gyerek holmija, az internet, a takarékszámla, és a nagybevásárlások. Ami ezen felül marad, az a "zsebpénz". Fejenként 50-50 a közösbe (ha kell, akkor nyilván több), a többivel emg nem kell elszámolni, és levan a gond.
Mindig ilyen zsugori volt? Ismerek én is ilyen embereket, rettenetesek tudnak lenni. Egyik barátnőmnél be van osztva, mindenki egy kocka vajat meg egy kis fél paradicsomot ehet reggelire, egy szelet kenyérrel azt' csókolom.
A helyedben én is a váláson gondolkodnék - vagy azon, miért mentem egyáltalán hozzá. Amikor volt saját kereseted, gondolom, meg tudtad venni magadnak a szükséges dolgokat, nem? Csak most van baj, hogy "csak" a gyed van, az meg nem elég semmire. Közben pedig nincsen köztetek vagyonközösség.
Szeret a férjed? Ha igen, akkor rá kell venned valahogy, hogy ezt igenis megbeszéljétek. Csak nem akarhatja, hogy májkrémen meg tejbegrízen élj minden hónap minden napján.
Ha meg nem juttok dűlőre, diplomázz le "az ő pénzéből", keress egy jól fizető állást, aztán váljatok el...
"Van egy 8 hós babánk, nagyon vártuk őt."
Ritka nagy állatság lenne a pénz miatt lelki nyomorékká tenni a kis embert és széttúrni a családot. Azért tudd, hogy nem a legrosszabb a helyzet a 100e- megtakarítással. Nagyon sokan sokkal kevesebből (0 megtak.) küzdenek, de az egymás szeretete, a megértés fontossága leküzdi bennük a megélhetési gondjai feletti keserűséget. Ha elváltok: még keserűbb lesz minden és a gyerek és egymás iránt érzett szeretet létrejött családi béke örök háborúvá válik.
"Van egy 8 hós babánk, nagyon vártuk őt. Rengeteget dilgizik, aztán ha itthon van akkor 6-7 órát fát vág."
Elég erős 8 hónapos létére, a gyorsan fejlődő gyerekek ilyenkor szoktak fölállni még csak.
Engem az érdekelne, hogy mi lesz avval a sok felvágott fával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!