Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megromlott házasság, kisgyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megromlott házasság, kisgyerek a családban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hós babánk, nagyon vártuk őt. Rengeteget dilgizik, aztán ha itthon van akkor 6-7 órát fát vág. Alig jut idő ránk. Mindig mindenen spórol pl. nem vehetek semmi ruhát mert nincs rá keret, de arra van hogy a kocsi felnijét újítsuk fel. Ezt is megértem, meg a sok kinti munkát is. Múltkor a fejemhez vágta hogy 500 ft os csokit ne egyem meg mert azt az egyik rokonnak vettük. rám nincs pénz de a családját, barátját vendégül látni arra igen. Most megint balhé van, elmondtam neki normálisan hogy hiányzik már nagyon, hisz alig vagyunk együtt. Egész nap nincs kivel beszélnem., csak egy kis boldogsághormonra vágynék este egy kis csokira. Bent nem segít semmit.Erre lehurrogot hogy nem igaz nem most is bejött 3kor elégedjek meg ennyivel, nincs oénz sem és kész. szeretném elmondani neki a gondonat, de nindig összeveszik, nem leher szépen megbeszèlbi. mással sem tudom a gondimat megbeszélni, mert akkor azt kibeszélésnek tartja. A legidegesítőbb hogyha összeveszünk akkor nem tud semmit csinálni xsak aludni. ilyenkor otthagyja a babát mindegy hogy neki szüksége van az apjára vagy sem. ilyen egy apa? Kinek mondjam el ha gondom van? egyébként nem állunk rosszul csak nindig beosztja hogy mit akar venni és én abba már nem férek bele, pedig gyedet adok hata én is.Szinte mindennao vitatkozunk, ez a kicsinek sem tesz jót. Már a váláson gondolkozom. Szerintetek mit tegyej vagy én látom rosszul?
2013. okt. 23. 21:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
61%

Figyelj csak ide! Majd én megmondom, mi a baja az embernek! Az a baja, hogy falun éltek. Nincs munka, normális, pénzes, tartós meg egyáltalán nincsen. Megőrül a gondolattól, hogy nincs befizetve a villanyszámla, nincs normális kaja, nincs egy pohár agylazító vörösbor, nincs benzin a fusizáshoz, ahogy szétdolgozza magát, mégsem jut ötről a hatra. Nulláról egyre! Nem, nem te tehetsz róla. Te csak vak vagy. Ez a tetű mocskos "demokrácia" bűne. Ide juttatta a vidéki dolgozó embert! Nem tud tisztességgel gondoskodni a családjáról, mert nem engedik meg neki! 6-7 óra favágás után már nem segít otthon.. szerintem próbáld ki, milyen 6-7 órát fát vágni, utána csak bedőlsz az ajtón.

A kocsira azért kell költeni, mert ha nincs, akkor HALOTTAK vagytok.

Tudom, nálunk is hasonló a helyzet :( ...(BAZ megye)...

2013. okt. 23. 22:28
 12/25 anonim ***** válasza:
60%
A te bajod , hogy egyhangú az életed, és anyagi problémáitok vannak. Egyik sem fog megoldódni a válással. Próbáljatok segítséget kérni a gyereknevelésben, és szervezzetek kettesben valamilyen programot. Az feltöltene mindkettőtöket és utána tudnátok beszélni is a gondokról. De ne ess abba a hibába, hogy anyagiakkal vigasztalod magad, hosszú távon nem működik. Próbálj meg barátnőkkel lenni, baba-mama klubot alakítani (nálunk egy 1000 fős kis faluban is működik), most egy kicsit ne költs ruhákra, majd ha elmész dolgozni, felújítod a ruhatáradat.
2013. okt. 23. 22:41
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

"A legidegesítőbb hogyha összeveszünk akkor nem tud semmit csinálni xsak aludni. ilyenkor otthagyja a babát mindegy hogy neki szüksége van az apjára vagy sem. ilyen egy apa?"

Nincs semmi nagy baj. A 8 hónaposnak rád van most még főleg szüksége- ha veszekedtek és bevágja a szundit -az a legjobb, mindenkinek -elmúlik a pihenés után.

Ne vigasztald magad csokival, az nagyon hizlal.

Néha lazítsatok egy kicsit- gondtalanul játszatok együtt a kicsivel - olyan hamar megnő, most olyan aranyos lehet:)

2013. okt. 23. 22:46
 14/25 anonim ***** válasza:
82%

Én megértelek,hogy ki vagy akadva,mert nálunk is elég sok a feszültség mostanában.Nekünk egy éves a fiunk és ugyanez a szitu,hogy a férjem reggeltől-estig dolgozik és mire hazaér már se ereje,se kedve a kicsivel és velem foglalkozni.Nagyon sokszor magányosnak és boldogtalannak érzem magam,de tisztában vagyok vele,hogy nem azért nem foglalkozik velünk eleget,mert nem szeret minket,hanem azért mert a napi 16 óra kemény munka teljesen elszívja az összes energiáját.

Mindamellett,hogy ennyit dolgozik,mégsincs elég pénzünk.Mindketten nagyon feszültek vagyunk és a legkisebb marhaságon is képesek vagyunk összekapni.

Igaza van,annak,aki azt írta,hogy minden gond a pénzhiányból fakad.Az egyébként jó házasságokat felemészti a pénztelenség.Én nem gondolok a válásra,tudom,hogy rendeződni fognak a dolgok,ha én is visszamegyek dolgozni és anyagilag rendbejövünk.A férjemnek nem kell annyit dolgozni majd és sokkal több ideje és energiája lesz,amit a fiunkra és rám fordíthat.Ebben azért vagyok ennyire biztos,mert a sok sz*r körülménytől eltekintve nagyon szeretem a férjemet és tudom,hogy ő is szeret engem.

2013. okt. 23. 23:07
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
De miért csak a férjeddel tudsz kikapcsolódni, beszélgetni? Egy nyolc hónapossal már bőven el lehet menni barátnőkhöz, vagy baba-mama klubba. Az a baj, hogy a férjedtől várod a megváltást pedig van elég baja nélküled is. Minden pénzedet hazaadod? Ki megy el vásárolni? Amikor mész pelenkát venni, akkor vegyél magadnak egy 100 forintos csokit, ha ennyire hiányzik.
2013. okt. 24. 07:40
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

1. A gondokat megbeszélni bárkivel lehet, nem csak a férjeddel, egy 8 hónapos gyerek mellett ki lehet mozdulni!

2. A pénz... Ha ez ennyire zavar, mi tudod, hogy csináljuk? Bedobunk a közösbe 100 ezer forintot, ebből ki lesz fizetve a rezsi, a telefon, a gyerek holmija, az internet, a takarékszámla, és a nagybevásárlások. Ami ezen felül marad, az a "zsebpénz". Fejenként 50-50 a közösbe (ha kell, akkor nyilván több), a többivel emg nem kell elszámolni, és levan a gond.

2013. okt. 24. 09:06
 17/25 A kérdező kommentje:
Mobilról írtam tegnap és azért ütöttem félre, nem a helyesírásommal van a gond.Már régebben is probléma volt ez a mérhetetlen spórolás. Írtam, hogy nem állunk rosszul anyagilag. Kb. 100.000 megtakarításunk van egy hónapban, de azt mind erre arra elkölti, amit arra a hónapra megtervezett. Csak rám nincs pénz. 20.000 Ft-ból kell kihoznom az egy havi kaját, ami reggelre mindig mákrémes kenyér, ebédre tejbegríz vagy öregtarhonya. És ennyi. Unom már ezeket és szeretném, ha vége lenne ennek. Szeretnék például húst enni inkább vagy kimozdulni. Ezért írtam a csokit példának, mert úgymond az nem nagy összeg és még azt se lehet. Egyébként mindez nem lenne gond, mert elfogadom így őt, csak jó lenne ezeket a dolgokat vele is nyugodtan megbeszélni. De sajnos csak vitatkozik és így inkább már bele se kezdek a pici miatt. Szüleimmel tudnám még ezeket megbeszélni, de akkor azon húzza fel a férjem magát, hogy kibeszélem őt a háta mögött. Járok fősulira, ami fizetős és mindig megkapom, hogy mennyi pénzt kiad rá. Ha bezzeg nem lenne, minden könnyebb lenne. Dolgozni még nem enged vissza, pedig azzal sokat javulhatna a helyzet. Egyébként nem pulyát csináltam, hanem kisbabát, akit mindketten imádunk.
2013. okt. 24. 09:49
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindig ilyen zsugori volt? Ismerek én is ilyen embereket, rettenetesek tudnak lenni. Egyik barátnőmnél be van osztva, mindenki egy kocka vajat meg egy kis fél paradicsomot ehet reggelire, egy szelet kenyérrel azt' csókolom.

A helyedben én is a váláson gondolkodnék - vagy azon, miért mentem egyáltalán hozzá. Amikor volt saját kereseted, gondolom, meg tudtad venni magadnak a szükséges dolgokat, nem? Csak most van baj, hogy "csak" a gyed van, az meg nem elég semmire. Közben pedig nincsen köztetek vagyonközösség.

Szeret a férjed? Ha igen, akkor rá kell venned valahogy, hogy ezt igenis megbeszéljétek. Csak nem akarhatja, hogy májkrémen meg tejbegrízen élj minden hónap minden napján.

Ha meg nem juttok dűlőre, diplomázz le "az ő pénzéből", keress egy jól fizető állást, aztán váljatok el...

2013. okt. 24. 12:43
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy 8 hós babánk, nagyon vártuk őt."

Ritka nagy állatság lenne a pénz miatt lelki nyomorékká tenni a kis embert és széttúrni a családot. Azért tudd, hogy nem a legrosszabb a helyzet a 100e- megtakarítással. Nagyon sokan sokkal kevesebből (0 megtak.) küzdenek, de az egymás szeretete, a megértés fontossága leküzdi bennük a megélhetési gondjai feletti keserűséget. Ha elváltok: még keserűbb lesz minden és a gyerek és egymás iránt érzett szeretet létrejött családi béke örök háborúvá válik.

2013. okt. 24. 12:51
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

"Van egy 8 hós babánk, nagyon vártuk őt. Rengeteget dilgizik, aztán ha itthon van akkor 6-7 órát fát vág."

Elég erős 8 hónapos létére, a gyorsan fejlődő gyerekek ilyenkor szoktak fölállni még csak.

Engem az érdekelne, hogy mi lesz avval a sok felvágott fával.

2013. okt. 28. 04:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!