Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg letöltendő börtönbüntetés jár tartásdíj nem fizetése miatt?
Tudom, hogy benne van a BTK-ban, de valóban lecsukják ilyenkor a nem fizető apát?
Mik lehetnek az enyhítő körülmények az apa oldalán?
Azt is olvastam, hogy vizsgálják ilyenkor az önhiba fennállását is! Pl. bizonyítottan munkakerülő, italozó életmódot folytat stb.
Enyhítő körülménynek számítana az, hogy 150 e ft tartásdíj helyett "csak" 100 e ft-ot utal a gyermeket nevelő szülőnek minden hónapban a különélő szülő?
utolsó köszönöm a választ! Mint írtam nálunk nem százalékos formát számolt a bíróság hanem fix összeget.
Ha százalék is lett volna megjelölve, az minden bizonnyal nem 50 % lett volna, hisz nem 3 gyermek van, hanem 2. Százaléknál általában 20-20 % szokott lenni, magas fizetés esetén bírója válogatja akár 15-15 % is lehet.
De mint írtam nálunk nem alkalmaztak semmilyen százalékot!
Értem tehát azért mert volt jól kereső állásom, indokolatlan volt a csökkentés, úgy, hogy kilátásban sincs másik állás? Erre hivatkozhat egy bíró?
Ha nem veszélyezteti az életviteledet, mert eddig nagyon sokat kerestél a létminimumhoz képest, akkor igen.
A fix összeget is számolja valamiből, az egy dolog, hogy most már nem % van, de anno annak a 150-nek jönnie kellett valamiből. Ezért írtam a 600as nettót, mert annak a 25%-a 150, ez a maximum, amit két gyerekre lehet és csak ilyen magas fizetésnél ítélik meg.
Most beadod a kérelmet, arra hivatkozva, hogy munka nélkül hirtelen csökken az életszínvonalad és nem tudsz ennyit fizetni. Az más kérdés, hogy ha átteszik %-ra, eladod valamid, abból egyből megy oda is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!