Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg letöltendő börtönbünte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg letöltendő börtönbüntetés jár tartásdíj nem fizetése miatt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy benne van a BTK-ban, de valóban lecsukják ilyenkor a nem fizető apát?

Mik lehetnek az enyhítő körülmények az apa oldalán?

Azt is olvastam, hogy vizsgálják ilyenkor az önhiba fennállását is! Pl. bizonyítottan munkakerülő, italozó életmódot folytat stb.

Enyhítő körülménynek számítana az, hogy 150 e ft tartásdíj helyett "csak" 100 e ft-ot utal a gyermeket nevelő szülőnek minden hónapban a különélő szülő?

2013. okt. 15. 09:07
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, igen abban bízok, hogy talán más megítélés alá esek ha látják rajtam a hatóságok, hogy nem kibújni szeretnék a fizetési kötelezettség alól, hanem jelenleg egy reális összeget tudok csak fizetni. Persze ezzel párhuzamosan elindítok egy csökkentés iránti pert!
2013. okt. 15. 12:12
 22/27 anonim ***** válasza:
A gyerektartás a fizetésed maximum 50%-a lehet. Te felajánlottál 100-at két gyerekre, de valószínűleg ez az összeg elmarad attól, amennyit a nettó fizetésed indokolt volna, ezért 150-re emelték, ez nem így megy, hogy az anya sír vagy nem, ezt törvény szabályozza. Az 1 millió alatti keresetet olyan 600-as nettóra tippelném, kb ekkora keresetnél ítélnek meg ilyen magas gyerektartást. Ez esetben kérheted a csökkentést, de a fizetésed annyira túllépi a létminimumot, hogy amíg nem lesz új munkád, rendelkezned kell akkora tartalékokkal, hogy ezt fizetni tudd.
2013. okt. 15. 12:13
 23/27 A kérdező kommentje:

utolsó köszönöm a választ! Mint írtam nálunk nem százalékos formát számolt a bíróság hanem fix összeget.

Ha százalék is lett volna megjelölve, az minden bizonnyal nem 50 % lett volna, hisz nem 3 gyermek van, hanem 2. Százaléknál általában 20-20 % szokott lenni, magas fizetés esetén bírója válogatja akár 15-15 % is lehet.

De mint írtam nálunk nem alkalmaztak semmilyen százalékot!

Értem tehát azért mert volt jól kereső állásom, indokolatlan volt a csökkentés, úgy, hogy kilátásban sincs másik állás? Erre hivatkozhat egy bíró?

2013. okt. 15. 12:49
 24/27 anonim ***** válasza:

Ha nem veszélyezteti az életviteledet, mert eddig nagyon sokat kerestél a létminimumhoz képest, akkor igen.

A fix összeget is számolja valamiből, az egy dolog, hogy most már nem % van, de anno annak a 150-nek jönnie kellett valamiből. Ezért írtam a 600as nettót, mert annak a 25%-a 150, ez a maximum, amit két gyerekre lehet és csak ilyen magas fizetésnél ítélik meg.

Most beadod a kérelmet, arra hivatkozva, hogy munka nélkül hirtelen csökken az életszínvonalad és nem tudsz ennyit fizetni. Az más kérdés, hogy ha átteszik %-ra, eladod valamid, abból egyből megy oda is.

2013. okt. 15. 12:54
 25/27 anonim ***** válasza:
Havonta 150ezer?? Szerintem jobb ha készülődsz a börtönre, ártani nem árthat...
2013. okt. 16. 19:57
 26/27 anonim ***** válasza:
Én havi 5 e ft kapok.Mit ne mondjak!!Semmit inkább.
2014. aug. 7. 21:25
 27/27 anonim ***** válasza:
na mi lett a történet vége?
2015. szept. 19. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!