Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg letöltendő börtönbünte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg letöltendő börtönbüntetés jár tartásdíj nem fizetése miatt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy benne van a BTK-ban, de valóban lecsukják ilyenkor a nem fizető apát?

Mik lehetnek az enyhítő körülmények az apa oldalán?

Azt is olvastam, hogy vizsgálják ilyenkor az önhiba fennállását is! Pl. bizonyítottan munkakerülő, italozó életmódot folytat stb.

Enyhítő körülménynek számítana az, hogy 150 e ft tartásdíj helyett "csak" 100 e ft-ot utal a gyermeket nevelő szülőnek minden hónapban a különélő szülő?

2013. okt. 15. 09:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
utolsó én magam is tudom, hogy anyukának nem kell ugyanennyit hozzátenni! Soha nem is érveltem ezzel a bíróságon! Hozzáteszem halkan mi esetünkben nem is érvelhettem volna, hisz édesanyuka munkanélküli szintén!
2013. okt. 15. 09:47
 12/27 anonim ***** válasza:
49%
Amúgy meg nem kell aggódod, nem kerülsz börtönbe, meg vádemelés igy. Fog eljutni a dolog, mert fizetsz. Ami probléma lesz, a masik szulo kerhet végrehajtást. A hátralékot kívül a nem keves bpvegrehajtasi költséget is fizetned kell majd....
2013. okt. 15. 09:50
 13/27 anonim ***** válasza:

Valamit nem mondasz el.

Persze ehhez jogod van, de ez a történet a 150 ezerről abszolút nem életszerű.

2013. okt. 15. 10:47
 14/27 anonim ***** válasza:

Ha megítélte a bíróság a 150ezret havonta, akkor te

egy -álruhás- milliomos vagy!!!

Valamilyen infót elsumákolsz?!

Anyuka munkanélküli.

Apuka is munkanélküli.

A bíró meg persze tök hüüülye...

2013. okt. 15. 11:03
 15/27 A kérdező kommentje:
mégis mit hallgatok el? Leírtam, hogy évekig jól kereső állásom volt! Sose titkoltam, bíróság előtt sem. Ennek megfelelően magam ajánlottam fel magas tartásdíjat a bíróság előtt! a bíróság ezt meg is ítélte, még egy kicsit magasabbat is, mint amit én felajánlottam! Nem százalékos forma volt nálunk hanem fix összegű tartásdíj! Ezt fizettem is tisztességesen, bár ez sem volt elég volt feleségemnek! így került másodfokra az ügy, és én eközben lettem munkanélküli, így kértem a tartásdíj mérséklését, amit elvesztettem! mi ebben a hihetetlen? és mi abban a hihetetlen, hogy anyuka nem dolgozik? 150 e ft-os tartásdíj mellett plusz családi pótlék mellett nem sietett elhelyezkedni, ebben mi a hihetetlen?
2013. okt. 15. 11:14
 16/27 A kérdező kommentje:

13-as hidd el, hogy addig életszerűnek tartottam magam is, míg volt állásom! nem sajnáltam sose semmit gyermekeimtől!! Amíg volt állásom nem is zavart ez az összeg!

Ahol bejön a képbe az életszerűtlenség, a bírói elfogultság az az, hogy továbbra is munkanélküliként kell ezt fizetnem-4

2013. okt. 15. 11:16
 17/27 anonim ***** válasza:
A bíró abból indul ki valószínűleg, hogy ha olyan jol fizető állásod volt, akkor először is sikerült nem keveset felretennem, másodszor pedig rajta leszel, hogy mielőbb ugyanolyan munkát találj.
2013. okt. 15. 11:21
 18/27 A kérdező kommentje:
14-es nem vagyok és nem voltam sose milliomos, hidd el 1 millió alatt volt a fizetésem, csak éppen abba a kategóriába kerültem, hogy indokolt volt a magas tartásdíj.
2013. okt. 15. 11:37
 19/27 anonim ***** válasza:
Fizetned kell amíg új ítélet nem születik. Neked kell pert indítanod a gyerektartás csökkentésére. Nyilván van vagyonod (merthogy a gyerektartás megállapításánál azt is figyelembe veszik ki milyen körülmények között él), ha nem fizetsz az exed ráterhelheti végrehajtó által.
2013. okt. 15. 11:49
 20/27 anonim ***** válasza:
Fizess kevesebbet addig és keress egy ügyvédet. Ha már fizetsz és látják a hajlandóságot, akkor a volt feleséged se tehet sokat.
2013. okt. 15. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!