Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartásdíj nem fizetése, illetve részleges fizetése esetén mit tehet a gyámügy, végrehajtó?
A bíróság kb. 1 hónapja meghozta a végleges ítéletét
(másodfok), mely szerint egy gyermekem után kell fizetnem volt feleségemnek havi 80 e ft-ot!
Ezt az összeget a per elején én magam ajánlottam fel, hisz jól kereső állásom volt! Mivel magam ajánlottam fel az összeget, így az első fokú ítéletben ez szerepelt. Volt feleségem megfellebbezte, ő 120 e ft-ot szeretett volna!
Teltek a hónapok, jöttek a tárgyalások és én elvesztettem az állásomat. Mivel másodfokon volt az ügy, így én kértem a tartásdíj leszállítását 40 e ft-ra.
Nos kb. 1 hónapja megvan a másodfokú ítélet mely szerint az én kérelmemet elutasították, tehát továbbra is fizessek 80.e ft-ot havonta! Állásom sajnos továbbra sincs!
A kérdésem arra irányulna, hogy mit tehet velem volt feleségem ha 40 e ft-ot utalok neki minden hónapban? Értem a kérdést úgy, hogy a végrehajtó vagy a gyámügy mit tehet velem akkor ha hajlandóságot mutatok a fizetésre, de nem tudok annyit fizetni mint amennyit kellene?
Köszönöm
"ha nincs ilyen akkor valóban a legutolsó jövedelem igazolást tudják csak figyelembe venni."
Értem tehát akkor tulajdonképpen ha az embernek megszűnik az állása, akkor nem ez a tény a döntő, hanem az, hogy valaha x hónapja vagy éve még volt jövedelme? Na ne már, ez olyan hihetetlenül hangzik!!
Az is hihetetlenül hangzik hogy munkanélküliként kb a minimálbér teljes összegét fizesd a közös neveléshez.
Próbálj a bürökrata szemével nézzni. Egy összeget kell megállapitania. Egy fix összeg 25%-ét nem nehéz megállapitani. Egy már meglevő fix összeget könnyű ujra jováhagyni.
Egy összeget meghatározni egy számszerüsitetlen össztegből...
Na ez már komoly gondolkodást igényelne, az pedig fárasztó. Egyszerübb valami hülye ideologiát gyártani hogy miért nem gondolkozik, dolgozik, stb.
De ha van már valamilyen számszerű összeg aminek a maximum 25%-át meghatározhatja, akkor már több munka lenne kibujni alóla. Igy mehóghatároz egy törvény által előirt % összeget, esetleg emel rajta ha a törvény betüje ezt lehetővé teszi.
(Gondolom a hires 47 000 Ft-nál nem a 25%-ot számolja hanem a minimális 15 000 lesz)
De a logikát ne a gondolkodásában keresd hanem logikus hogy nem akar dolgozni, szivesebben pihen s ha modja van rá inkább b aszik ki egy férfival minthogy gondolkozzon.
Légyszi, világositsd már fel a nejed, hogy a gyereke apja vagy és még ha külön is váltatok, akkor is felelőséggel tartozik érted.
Én a helyedben perre vinném és nem azon a biróságon ahol voltatok.Független bíró kirendelését kérném a helyedben, és elfogultságot jelentenék be.
Amugy a hihetetlenül hangzikra az a válszom, hogy én már semmin se lepődöm meg.
Ha palira akarnak valakit venni nem azt nézik mi a hihető hanem azt hogy mi az elönyős - nekik. És bepróbálkoznak, akár hihető akár nem, s vagy sikerül, vagy nem.
Azért ha az elköltéséről van szó, a havi 120 000 Ft nem sok.
Itt inkább arról van szó hogy a nő üzleti lehetőséget lát a gyerekében, s valljuk be jogosan. (Úgy értem a bírónő viselkedését látva aki simán megítél havi 80 000-t egy munkanélkülitől, látjuk, nem is annyira irreális a terv.)
Sok ilyen ember van, nemtől függetlenül, úgyhogy nem a nemhez kapcsolódik a szégyenérzet. Én szülőként ugyanúgy szégyelem hogy ugyanahhoz a fajhoz tartozom, mint ez a nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!