Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermektartás megelőlegezése,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermektartás megelőlegezése, de a végrehajtó nem adja ki a papírt, hogy behajthatatlan. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szeretnék segítséget kérni,mert elég nehéz anyagi helyzetben vagyunk már.

Apuka 2 gyerek után 2 éve nem fizet semmit,1 éve nem is látogatja őket,amit egyébként sem vitt túlzásba korábban sem.

Van bírósági végzésem rengeteg..munkahelyéről letiltóvégzés is.Végrehajtónál 2 éve van az ügy,de nem történik semmi,egy fillért sem kaptunk azóta.

Gyámügyön kértem az állam általi megelőlegezést,de nem adnak,mert a végrehajtó nem adja ki a papírt arról,hogy az összeg behajthatatlan. Azzal indokolja ezt,hogy van a volt férjem nevén 1/2 arányban egy lakás(másik fele az enyémen) amit a bank elvileg árverezni fog..de ezzel kapcsolatban sem történt már 4 éve semmi.Állítólag addig várnak amíg az a lakás el lesz adva és majd én abból kapnám meg a pénzt,de erről nincs papírom,csak szóban tájékoztatott a végrehajtó.Nem bízom abban hogy ebből így valaha is pénz lesz.Mit tehetek hogy megkapjam a papírt amivel elmehetek a gyámügyre a megelőlegezésérést?

...a munkahelyéről sem jött pénz hiába van letiltó végzés...a végrehajtó fél éve azt mondta,hogy mert már nem dolgozik ott.Akkor nem értem minek adott ki ugyanarra a munkahelyre megint egy letiltó végzést pár hete??(nekem változott a számlaszámom és ezt jeleztem....de ha nem is dolgozik ott akkor...nem értem)

A másik ami érdekes,hogy ugyan a végrehajtó úgy veszi,hogy a felmondott lakáshiteles lakás a férjemnek(is) tulajdona,vagyona,addig én meg megkaptam az államkincstártól a fizetési meghagyást,miszerint a szocpolt fizessem vissza..tehát akkor ha az enyém,miénk még a lakás akkor miért kérik vissza a szocpolt,ha meg nem a miénk,akkor miért tekintik még vagyonnak..? Egyáltalán hogy lehet egy hitel adósság vagyon?

2013. júl. 27. 00:31
 1/10 A kérdező kommentje:

A megelőlegezéshez ezek kellenek:

- A tartásdíjat jogerősen megállapító bírósági döntés (ítélet vagy végzés), lehetőleg eredetiben;

- A végrehajtási lap, amit legalább 6 hónapja állított ki a bíróság;

- A végrehajtó által kiállított foglalási jegyzőkönyv, amely szerint behajthatatlanság miatt a végrehajtás szünetel ( a foglalási jegyzőkönyv ne legyen régebbi hat hónapnál) - ez utóbbi kettőnél azért érdekesek a dátumok, mert hat havi behajthatatlanságot kell igazolni a törvény szerint.

- 3 havi jövedelemigazolásodat;

- A 149/1997. (IX. 10.) Kormányrendelet 7-es mellékletét kitöltve (itt a teljes jogszabály, a végefelé vannak a mellékletek)

- Kérelem, amiben nyilatkozol arról is, hogy az 1997. évi XXXI. tv. 22. § (5) bekezdése szerinti kizáró feltételek nem állnak fenn, valamint nyilván indokolod a kérelmedet.

Na most ha ezt nézzük:

A végrehajtó által kiállított foglalási jegyzőkönyv, amely szerint behajthatatlanság miatt a végrehajtás szünetel ( a foglalási jegyzőkönyv ne legyen régebbi hat hónapnál)

Akkor én miért nem kapom meg hogy behajthatatlan,hiszen 2 éve nem tudtak pénzt szerezni tőle...

2013. júl. 27. 00:48
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Nemleges foglalási jegyzőkönyv kell a végrehajtótol. Ha van a kötelezett néven egy ingatlan, akkor nem fog neked ilyet kiadni, hiszen valóban, az árverezheto. Sajnos itt csak várni lehet.
2013. júl. 27. 06:27
 3/10 anonim ***** válasza:
41%
Hát igen. A semmire szülni nehéz dolog.
2013. júl. 27. 07:23
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

"Hát igen. A semmire szülni nehéz dolog."

Szerinted ha a kérdezönek meg az exnek vagy egy közös ingatlanja, akkor a semmire szült?!?!?! Ne veszekedni gyere ide!!!!! Az, hogy az apa most nem fizet, egyáltalán nem jelenti azt, (SÖT éppen ellenkezöleg), hogy amikor szült, akkor nem volt jövedelmük!

2013. júl. 27. 07:52
 5/10 habsburg válasza:
72%
Ne itt erdeklödj! Menj ügyvedhez, sok helyen fizethetsz utana, miutan mar megkaptad a penzt.
2013. júl. 27. 10:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell támadni a kérdezőt? Honnan tudjátok, hogy a semmire szült? Hol írja, hogy nincs állása? Ráadásul van egy fél lakása amit a volt férj bitorol.

Kérdező, keress fel egy ügyvédet, próbálj megegyezni vele abban, hogy a per után fizetsz.

2013. júl. 27. 10:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Valóban nem a semmire szültem, nem tudom miért van az,hogy ha egy anyuka a gyerekeinek szeretné a jogosan járó gyerektartást nem pedig asszony tartást, akkor az már pénzéhes,semmire szül,stb.Le merem fogadni egy olyan apuka válasza volt ez aki szintén nem fizet. :)

Ügyvéd..rendben,ez lesz a következő.

A lakással kapcsolatban csak azt nem értem,hogy az már csak adósság..a bank követeli az árát,tehát árverezéskor sem az exem sem én nem kapnék pénzt,csak a bank...szóval ha exnek nem jár belőle,hogyan adhatná meg abból a gyerektartást?...na majd remélem hamarosan kiderül.:)

2013. júl. 28. 01:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Ugy kapnal, kérdező, hogy a magyar törvények értelmében a gyermektartasdij megelőz minden mas követelést, igy először azt fizetik ki belőle, utána jon minden mas
2013. júl. 28. 05:51
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

És ha valamilyen oknál fogva ezt nem tartják be,mit tehetek? Ugyanis történt egy évvel ezelőtt,hogy a volt férjem számlájáról leszedte egy másik ügyben egy másik végrehajtó a pénzt,de én nem kaptam egy fillért sem. Exem azóta is azt hiszi,hogy én is kaptam belőle,engem hord el emiatt is mindennek....de 100%,hogy nem így történt.

2013. júl. 28. 21:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha akkor mar folyamatban volt a te végrehajtási kérelmet akkor kifogással kellett volna élned.
2013. júl. 28. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!