Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermektartás megelőlegezése, de a végrehajtó nem adja ki a papírt, hogy behajthatatlan. Mit tegyek?
Szeretnék segítséget kérni,mert elég nehéz anyagi helyzetben vagyunk már.
Apuka 2 gyerek után 2 éve nem fizet semmit,1 éve nem is látogatja őket,amit egyébként sem vitt túlzásba korábban sem.
Van bírósági végzésem rengeteg..munkahelyéről letiltóvégzés is.Végrehajtónál 2 éve van az ügy,de nem történik semmi,egy fillért sem kaptunk azóta.
Gyámügyön kértem az állam általi megelőlegezést,de nem adnak,mert a végrehajtó nem adja ki a papírt arról,hogy az összeg behajthatatlan. Azzal indokolja ezt,hogy van a volt férjem nevén 1/2 arányban egy lakás(másik fele az enyémen) amit a bank elvileg árverezni fog..de ezzel kapcsolatban sem történt már 4 éve semmi.Állítólag addig várnak amíg az a lakás el lesz adva és majd én abból kapnám meg a pénzt,de erről nincs papírom,csak szóban tájékoztatott a végrehajtó.Nem bízom abban hogy ebből így valaha is pénz lesz.Mit tehetek hogy megkapjam a papírt amivel elmehetek a gyámügyre a megelőlegezésérést?
...a munkahelyéről sem jött pénz hiába van letiltó végzés...a végrehajtó fél éve azt mondta,hogy mert már nem dolgozik ott.Akkor nem értem minek adott ki ugyanarra a munkahelyre megint egy letiltó végzést pár hete??(nekem változott a számlaszámom és ezt jeleztem....de ha nem is dolgozik ott akkor...nem értem)
A másik ami érdekes,hogy ugyan a végrehajtó úgy veszi,hogy a felmondott lakáshiteles lakás a férjemnek(is) tulajdona,vagyona,addig én meg megkaptam az államkincstártól a fizetési meghagyást,miszerint a szocpolt fizessem vissza..tehát akkor ha az enyém,miénk még a lakás akkor miért kérik vissza a szocpolt,ha meg nem a miénk,akkor miért tekintik még vagyonnak..? Egyáltalán hogy lehet egy hitel adósság vagyon?
A megelőlegezéshez ezek kellenek:
- A tartásdíjat jogerősen megállapító bírósági döntés (ítélet vagy végzés), lehetőleg eredetiben;
- A végrehajtási lap, amit legalább 6 hónapja állított ki a bíróság;
- A végrehajtó által kiállított foglalási jegyzőkönyv, amely szerint behajthatatlanság miatt a végrehajtás szünetel ( a foglalási jegyzőkönyv ne legyen régebbi hat hónapnál) - ez utóbbi kettőnél azért érdekesek a dátumok, mert hat havi behajthatatlanságot kell igazolni a törvény szerint.
- 3 havi jövedelemigazolásodat;
- A 149/1997. (IX. 10.) Kormányrendelet 7-es mellékletét kitöltve (itt a teljes jogszabály, a végefelé vannak a mellékletek)
- Kérelem, amiben nyilatkozol arról is, hogy az 1997. évi XXXI. tv. 22. § (5) bekezdése szerinti kizáró feltételek nem állnak fenn, valamint nyilván indokolod a kérelmedet.
Na most ha ezt nézzük:
A végrehajtó által kiállított foglalási jegyzőkönyv, amely szerint behajthatatlanság miatt a végrehajtás szünetel ( a foglalási jegyzőkönyv ne legyen régebbi hat hónapnál)
Akkor én miért nem kapom meg hogy behajthatatlan,hiszen 2 éve nem tudtak pénzt szerezni tőle...
"Hát igen. A semmire szülni nehéz dolog."
Szerinted ha a kérdezönek meg az exnek vagy egy közös ingatlanja, akkor a semmire szült?!?!?! Ne veszekedni gyere ide!!!!! Az, hogy az apa most nem fizet, egyáltalán nem jelenti azt, (SÖT éppen ellenkezöleg), hogy amikor szült, akkor nem volt jövedelmük!
Miért kell támadni a kérdezőt? Honnan tudjátok, hogy a semmire szült? Hol írja, hogy nincs állása? Ráadásul van egy fél lakása amit a volt férj bitorol.
Kérdező, keress fel egy ügyvédet, próbálj megegyezni vele abban, hogy a per után fizetsz.
Köszönöm a válaszokat! Valóban nem a semmire szültem, nem tudom miért van az,hogy ha egy anyuka a gyerekeinek szeretné a jogosan járó gyerektartást nem pedig asszony tartást, akkor az már pénzéhes,semmire szül,stb.Le merem fogadni egy olyan apuka válasza volt ez aki szintén nem fizet. :)
Ügyvéd..rendben,ez lesz a következő.
A lakással kapcsolatban csak azt nem értem,hogy az már csak adósság..a bank követeli az árát,tehát árverezéskor sem az exem sem én nem kapnék pénzt,csak a bank...szóval ha exnek nem jár belőle,hogyan adhatná meg abból a gyerektartást?...na majd remélem hamarosan kiderül.:)
Köszönöm!
És ha valamilyen oknál fogva ezt nem tartják be,mit tehetek? Ugyanis történt egy évvel ezelőtt,hogy a volt férjem számlájáról leszedte egy másik ügyben egy másik végrehajtó a pénzt,de én nem kaptam egy fillért sem. Exem azóta is azt hiszi,hogy én is kaptam belőle,engem hord el emiatt is mindennek....de 100%,hogy nem így történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!