Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Újszülötteknél mennyi láthatásban lehet megegyezni?
Az apa megcsalt a terhesség alatt, de a gyereket látni akarja. Kijelentette, hogy minden nap jönni fog, de ezt biztos, hogy nem fogom engedni.
37 hetes kismama
#28 " hogy úgy sétál ki-be, ahogy ő akar? na nem, most már te szabod a feltételeket!" - na ez a nők alapvető nagy tévedése... a gyerekhez a két szülőnek a joga AZONOS, semmi köze a két szülő egymáshoz való viszonyához, és a feltételeket meg a bíróság szabja, ha a felek nem tudnak maguk megegyezésre jutni - szóval Magyarországon az esetek többségében, többek között pont azért, mert a nők ezzel a tévhittel lázítják egymást, és nem egyenjogú félként megegyezésre törekednek, hanem diktálni akarnak.
Reméljük Kérdező nem dől be ennek, és meg tudnak egyezni...
Teljesen megértelek kérdező. A mindennapi láthatást erős túlzásnak gondolom én is.
Az apa a döntésével a gyerekről nem mondott le, de a családjáról igen. Ezáltal a napi láthatást ő lehetetlenítette el, nem te.
Vagy megegyeztek, vagy a bíróság eldönti, hogy mikor láthatja, de az nem naponta lesz, az biztos. Én a helyedben valószínűleg a megegyezés felé törekednék.
Egyébként én az egyik fentebbi válaszoló javaslatát tartom jónak. Amikor jön, a játék mellett lássa el a szülői teendőket (pelenkázás, babakocsis sétáltatás, altatás, fürdetés stb. mikor mi ).
Az van, hogy nektek kéne megegyezni a láthatásban. Ha ez mégse menne, mert te azt akarod, hogy minél kevesebbet, az apa meg minden nap szeretné, akkor a bíróság fog dönteni. Mivel az apa még nem tudja magával vinni a gyereket, ezért valószínűleg heti egy vagy két alkalmat fognak megállapítnai 1-1 óra erejéig. Később, amikor nagyobb lesz a gyerek, akkor meg héthetente elviheti egy egész hétvégére és minden szünidő és ünnep felére. Ez a minimum láthatás, amit meg szoktak ítélni annak a szülőnek, aki nem lakik a gyerekével.
Ez ellen nem érdemes hőbörögni, mert mint írtam ez a minimum láthatás, ha bíróságra viszi az ember akkor ennél rosszabbul is járhat.
Teljesen érthető, hogy sérelmek vannak benned az exed kapcsán és nőként ki akarod zárni őt az életedből. Ehhez jogod is van, sőt ha van egy kis eszed meg is teszed. De sajnos a gyereked életéből nincs jogod kizárni az apát, nincs az a történés köztetek ami ezt indokoltá tenné.
Röviden, ha kizárólag nőként gondolkozol és a saját érdekeidet nézed, akkor próbáld csak kizárni az apát a gyereked életéből. De ha anyaként gondolkozol és nézed a gyermeked érdekét, akkor hagyd hogy a gyereked annyit legyen az apjával amennyit csak akar.
Nagyon nehéz megtenni ezt elhiszem, de azért mert az ex aljas módon viselkedett neked még nem kell lesüllyedni az ő szintjére. Meg fogja kapni a méltó büntetését ezért, ne aggódj! Csak nem tőled!
Nem lesz azzal baj szerintem,lehet,hogy az lelkes lesz ...de hamar elfog múlni,sajnos!
Azért gondolom ezt,ahogyan az anyukával viselkedett,bebizonyitotta mennyire érett akár társnak,családapának!
Megijedt,lehet talán kettejüknek kellett volna kivakarni egymást a kétségek közül,nem ezt az utat választani!
Vagy egyenes derékkal a kérdezö elé állni és szint vallani.
Sorolhatnám még de a lényeg ugyan az marad!
Mond is meg neki kérdezö,hogy szuper legalább apának legyen jó,ha már társként megbukott!
Legyél egészen nyugodt,hogy nem lesz vele sok gondod...
bár ne történne igy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!