Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi 2013-ban a minimum összeg amit a bíróság megítél gyerektartásként?
"Ne is haragudj már, de egy gyerek feltételei nem addig működnek, amíg épp apucika hajlandó ott élni"
Ja, amíg anyuka félre nem lép!
Bocsika, de én a saját tapasztalatomat írtam le!
10 éven át CSAK én dolgoztam, (napi 12 órákat) amíg anyuka otthon meresztette a popóját!
Majd szépen a nagy unatkozásában bepasizott.
Egyszer csak hazaállított, hogy pakoljak és menjek ahová akarok.
Én hülye meg otthagytam mindent, mert ugye gyerek így gyerek úgy, gyerek amúgy.
Ha most van egy 9 millió forintos lakás, berendezéssel együtt kb. 12 millia, és én otthagyom, akkor 6 milliót ajándékoztam a csemetének és az anyukának, miközben én egy apró albérletben nyomorgok. (nem sokkal utána a munkahelyem megszűnt, így egy darabig segélyből éltem, majd most bruttó 70-ből amiből még ugye gyerektartás, meg minden entyem-pentyem megy a gyerek felé)
Ennyi erővel ezt még megcsinálja 2 gyerek érdekeit néző pasival, és lesz 3 lakása meg mindenhonnan egy halom pénzt is kap?
Nagyon sajnálom, ahogy te jártál, de senki nem mondta, h hagyjál ott mindent...az ingatlan fele neked is jár, sőt, ott is lakhatsz, elvégre gondolom nem voltál olyan buta, h mindent a nő nevére írtál.
Ettől független azt hiába nézed, h addig mit tettél le, és a másik fél mit tett le, a gyerekről gondoskodni kell, akkor is, ha épp anyucika a gerinctelen. Magyarázd már meg a gyerekednek, h bocs, de én eddig támogattalak mindennel, de mivel anyád épp barom volt ez után nem foglak és felőlem akár fel is fordulhatsz!!! Kb. ezt az elméletedet próbálod visszaigazoltatni, de ugye ezt te se gondolod komolyan? Hogy ott hagytad nekik a kéglit a kéglit nem tudja megenni a TE gyermeked is...ennyi! És csak, mert állításod szerint anyuka ilyen, akkor is őt kell nézd még, ha fáj is!!!
Utolsó, nagy tévedésben vagy, ha nem íratta át a lakást még az anyukára, nyugodtan elvihet egy olyan megállapodás-tervezetet a bíróságra, hogy állapítsanak meg az ő házrészére lakáshasználati díjat, ami azonos a tartásdíj összegével, és akkor nem fizet senki senkinek semmit. Vagy olyant is, hogy a fél ház értéke kerüljön beszámításba a tartásdíjba, és akkor addig nem fizet semmit, amíg az el nem fogy.
Sőt, ha ajándékozási szerződéssel az asszonyra íratta, azt is bőven megtámadhatja érdemtelenség címén, és utána jöhetnek az előzőek.
Csak az veszett fejsze nyele, ha a gyerekre íratta ajándékként...
Szóval el kell menni egy ügyvédhez, ennyi...
"Nagyon sajnálom, ahogy te jártál, de senki nem mondta, h hagyjál ott mindent...az ingatlan fele neked is jár,"
Ez igaz, de pont a gyerek miatt akartam hogy ne legyen a költözés meg az új lakás herce-hurca, miközben új "apuka" van meg minden tök idegen.
Ennyi erővel ha nagyon szemét lettem volna egy fillért sem fizettem volna (ahogy nagyon sokam mások).
Mert ugye a bíróság 10 ezret állapított meg.
(akkor már munkanélküli voltam, és azt mondták, hogy az állam megelőlegezi, de utólag kamatostul meg kell fizetnem)
Holott ennyi erővel akár 5 évig nem kéne gyerektartást fizetnem.
De én mindent megtettem és megteszek ami tőlem telik.
Mégis én vagyok feljelentve a gyereket csak és kizárólag fizetés után közvetlen engedi az ex ide (tehát a 2 hét helyett havonta), hogy egyből vigye haza a pénzt, plusz minden tárgyi dolgot amit ők megbeszéltek, hogy én majd megveszek.
36os, az exedet rendezd le...ezt én se vitatom, azaz valóban irány a gyámügy, ha tudod a kégli felének a jogait szerezd vissza, de én továbbra is azt mondom, amit eddig, h egy gyerek nem erről szól, h a bíróság 10eFtot állapított meg, vagy, h ott hagytam miatta a lakást nekik, ... egy gyerek egy életre szól és én az írásaidból továbbra se látom azt, vagy érzékelem azt, h neked valóban fontos lenne a gyerek, inkább azt, h fújsz - nyilván joggal - folyamatosan az exedre, de ennek a vitának sincs sok értelme, és ki issza meg leginkább a levét? A gyerek. Gondolom ő meg csak azt látja, h utálkoztok folyamatosan egymással, és nem tudtok tovább lépni sem te, se anyucika. Gondolj bele a gyereknek nem lehet túl jó érzés, h másról nem is szólhat az élete, h te vagy épp anyuicka mennyit fizettek rá, és miért te fizess még, miért ne anyucika stb. Olyan kissé ez számomra, mintha szívetek szerint ide-oda lökdösnétek!
Ha pedig szereted, és nem láthatott, és ezt rosszul érzem, akkor gyámügyön még akár arra is van esély, h visszakaphasd, és te nevelhesd tovább.
Nem mehetek gyámügyre mert az ex megfenyegetett. Eleinte én is hülyeségnek gondoltam, de annyira bemesélte a gyereknek, hogy én milyen rossz vagyok, hogy amikor mondtam, hogy én márpedig most megyek érte, akkor annyira bevágta a hisztit, hogy bezárkózott órákra a fürdőszobába. Erőszakkal meg nem ráncigálhatom el.
Aki meg azt írta, hogy úgy érzi, ide oda van lökdösve a gyerek az részben igaz.
Az ex X időközönként kb. 1 órával előtte közli, hogy akkor most vagy viszem a gyereket, vagy kiteszi az ajtó elé. És akkor mit tegyek? Ne vigyem? És akkor se lássam? Ha meg épp dolgozom (mert sokszor hétvégén is kell dolgoznom) akkor igen, meg kell mondanom, hogy nem tudom vállalni (tehát nézőpont kérdése, ide oda van lökdösve).
De itt még mindig pórul járt anyukák vannak, mert egy igen-igen pórul járt apuka nem ilyen válaszokat adna.
Ok. Megyek perelni.
Az kinek lenne jó?
A gyerek inná a levét. És még pluszban én lennék a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!