Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi 2013-ban a minimum összeg amit a bíróság megítél gyerektartásként?
Hát ez engem is nagyon-nagyon érdekelne.
De tudod milyen választ fogsz kapni? A föld alól is teremtsd elő a pénzt, légy hajléktalan (én már papíron az vagyok), csak tömd az ex-et pénzzel, főleg hogy otthagytál mindent (lakás, berendezés, stb.)
Érdekes.
Amikor a házastársak együtt élnek, és egyiküknek nincs munkája akár évekig (tényleg, fel is teszem ezt a kérdést)
akkor nem történik semmi.
De amikor az egyik fél újrakezdi az életét de szó szerint a semmiből akkor még őt jelentgetik fel, meg majd az állam megelőlegezi a gyerektartást, de vigyázz, mert azt kamatostul behajtanak rajtad, stb.
"Minimálbér esetén, ha jól emlékszem egy ismerősömnek kb. 20-30% közötti összeget tiltottak le..."
Ez valami rossz vicc? És akkor miből élt?
Egy gyerekre 20-25%-ot.
Szerintem minimumra 10ezret szoktak.
A mindenkori minimálbért veszik alapul, annak a 20 százaléka.
OFF A gyereknek ennie kell, furodnie, ruhát venni neki, fűteni ra. Egy felnott hónapokig el él kenyéren- tudom, mert voltam igy- de a gyereknek normalis etel kell. A felnott megvan 15 fokban is, a gyereknek melegebb kell. A felnott járhat ezeréves ruhában, a gyerek hetek alatt kinövi. Hiába munkanelkuli valaki, a gyerekről akkor is gondoskodnia kell.
Utolsó semmit nem tudsz a kérdezőről.
Lehet otthagyta a lakást a gyereknek meg az anyának ő meg albérletbe ment, és munkanélküliből elég nehéz megélni. Miért nem számít a külön élő szülőélete is? Ha együtt élnének sem jutna több a munkanélküliből, akkor is meg kellene oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!