Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi 2013-ban a minimum...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi 2013-ban a minimum összeg amit a bíróság megítél gyerektartásként?

Figyelt kérdés
Főleg akkor érdekes ha az apa (különélő fél) munkanélküli?

2013. szept. 30. 18:19
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó de azért az sem normális amit itt megy. Ha valaki írja, hogy 20 ezer gyerektartást fizet egyszere kárognak, hog az milyen kevés. 20 ezerből nem lehet gyereket nevelni. De ki a fene mondta, hogy annyiből kell, az anya megkapja a családit adókdeveznényt is a gyerekre. Nehogy már közel minimálbér ne legyen elég egy gyerek nevelésére, úgy hogy az anya csak a gyerektartást meg az állami támogatást költötte rá.
2013. okt. 1. 13:16
 22/40 A kérdező kommentje:
Fizetem a minimum összeget amit a bíróság 2009 ben megítélt. Ez 20.000 Ft. Ezt az exem ügyvédje kérte. Mint írtam munkanélküli vagyok (legfőbbképpen a betegségem miatt), illetve most született a harmadik gyerekem. Nem akarom csökkentetni, de mi 14700 ft/ gyerek most nem tudunk kifizetni.
2013. okt. 1. 13:19
 23/40 anonim ***** válasza:
Nem is kell. Neked azt kell fizetni, amit a birosag megitelt. Ambar a minimum osszeg azt jelenti, hogy mellette szazalekos aranyban is tortent tartasdij megallapitas. Igaz? Akkor viszont annak megfeleloen kell fizetned, kulonben visszamenoleg kifizettetik veled az elmaradast. A minimum osszeg enm azt jelenti, hogy annyit kell fizetni, hanem azt, hogy ha a jovedelmedbol a szazalekos szamitassal fizetendo osszeg kevesebb lenne, mint a minimum osszeg, neked azt akkor is ki kell fizetni. Tehat ha a szazalek szerint a jovedelmedbol csak 5e forint lenne a tartasdij, neked akkor is a 10e-t kell kifizetni.
2013. okt. 1. 13:22
 24/40 anonim ***** válasza:
28%

"Nem is kell. Neked azt kell fizetni, amit a birosag megitelt."

De hát azt írta a kérdező, hogy ezt nem tudja fizetni!

2013. okt. 1. 13:25
 25/40 anonim ***** válasza:
Nem, azt irta, hogy azt fizeti, amit a birosag megitelt, csak az ex szrint tobbet kellene, mert szerinte egy gyermekre 14700 kell hogy jarjon. A kerdezo 10-10ezret fizet.
2013. okt. 1. 13:26
 26/40 A kérdező kommentje:
miből fizessek százalékot, ha nincs munkám?
2013. okt. 1. 13:33
 27/40 anonim ***** válasza:
Munkanelkuli segelyt se kapsz? Menj a birosagra es kerd a csokkentest, mert ha nem lepsz, visszamenolegesen is ki kell fizetned az elmaradast. Vesziteni valod nincs a csokkentessel, a kicsi miatt is meg fogod kapni, te pedig nyugodtan utalhatsz tobbet is, amikor tudsz - es akarsz.
2013. okt. 1. 13:34
 28/40 anonim ***** válasza:

"Valaki írta, hogy a gyerekkel foglalkozni kell, meg minden más. Ez igaz! De ezt nem pénzben kell megfogalmazni!

Illetve amikor apuka otthagyott mindent, akkor a normális élethez való feltételeket biztosította a gyereknek."

Ezt, aki írta itt az vajon normális???

Ne is haragudj már, de egy gyerek feltételei nem addig működnek, amíg épp apucika hajlandó ott élni, a feltételeket amíg addig is adottak voltak, addig meg legtöbb esetben mindkét szülő biztosította, nem csak apucika. És szerinted még is miben kellene mérni??? A gyereknek a kaját, ruhát, iskoláztatását, és egyéb szükségleteit miből oldja meg anyuka??? Leheletből, vagy apucika távoli "szeretetéből", aki mossa kezeit atéren, h a továbbiakban miből él a gyerek meg???

Tyhűű, uram bocsá, h ezt írom, még mindig az vagyok aki korábban azt írta, h ugyan tapasztalata nincs benne, de vhol már mélyen megértem ezek után, h ha bíróság elsődlegesen az anyának ítéli a gyereket is oda, és "nem a mosom kezeimet" apucikáknak akik úgy gondolják, h a felnevelést nem pénzben kellene megítélni. Bocs, de az összes többi más az magától értetődő...ezt az anyukák, legalábbis a normálisabbak mind tudják, úgy látszik az apucikák nehezen fogják fel!!!

2013. okt. 1. 16:29
 29/40 A kérdező kommentje:
úgy látszik más fórumra kell írnom, mert itt csak veszekedés tört ki amit én nem akartam. köszönöm a válaszokat
2013. okt. 1. 17:10
 30/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, elvileg a saját jogú nyugdíjminimum (azonos a GYES összegével) 25%-a, ami olyan 7500 Ft köré jön ki.
2013. okt. 2. 03:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!