Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjen nyugdíjas (85 ezer) meg 40 hektár földön
gazdálkodik +állami támogatás. Nekem a földek utáni
jövedelemből (állami támogatásból? ) is jár
gyerektartás?
Az állami támogatásból nem, a földek utani jövedelemből járhat- ha a biróság nem fix összegű, hanem szazalekos tartasdijat ítél meg.
2013. szept. 30. 09:35
Az állami támogatásból biztos nem jár gyerektartás hiszen azt arra kapja hogy műtrágyát meg egyebeket vegyen rajta. Hidd el a mai árak alapján kell is hogy ráfordítsa.Esetleg a föld utáni bevételből járhat, ami tisztán marad, ha marad egyáltalán valami.
2013. szept. 30. 09:37
Egyébként azt neked kell tudni nagyjából hogy milyen évet szoktatok zárni. De az idei év árai alapján jó hogy ha nem csap át minuszba. Sajnos a műtrágya, vegyszer árak a magasban a termény átvételi ára pedig a béka segge alatt van. Nem biztos hogy idén marad neki valami.
2013. szept. 30. 09:39
Állami támogatást a földbe kell beforgatni, így abból biztos nem.
2013. szept. 30. 10:29
Azért azt nem mondanám, hogy a 8000 Ft-os kukorica az a béka se.gge alatti ár lenne...
A kérdésre válaszolva a törvény leírja pontosan, miből jár gyerektartás, az állami támogatás nem számít jövedelemnek, adózni sem kell belőle, így abból nem jár neked semmi.
2013. szept. 30. 11:07
Kedves 5
Nem tudom honnan vetted azt hogy 8000 idén a kukorica, lehet hogy interneten ezt olvastad, vagy valaki jól átvert ha ennyiért vetted, de elárulom hogy múlt héten még 3800+ kompenzáció( 12%) áron vásároltunk fel hivatalosan felvásárlási jeggyel, jelent pillanatban pedig az az ukáz hogy 3000+ kompenzációért vesszük. Ahol dolgozom az egy mezőgazdasági cég, és hidd el a főnököm nem a hasára csap mikor az árakat mondja. Tényleg ennyi jelen pillanatban a kukorica átvételi ára. Júliusban 4000 volt a búza is. Tavaly volt 6-8 ezer a kukorica ára. Szóval jó ha valakinek ilyen árak és a csillagászati költségek mellett marad valamennyi rajta. Tudom jól hisz benne vagyok, nekem is van.
2013. okt. 1. 11:23
Jah persze, felvásárolni, csak mire eljut az emberekhez, 12 000 Ft lesz belőle, de a termelőt sem kell azért siratni, mert ha saját géppel termelsz, akkor 2000ből kijön mázsája a kukoricának, több mint 50%-os haszonkulcs a mezőgazdaságban nem akármi ám...
2013. okt. 1. 12:06
Igen valószínű kijön mázsája 2000 ből saját géppel csak a gázolajat a szomszéd adja, a vegyszert meg úgy lopod.
Jobb ha meg sem szólalsz ha nem értesz hozzá.
Szeretem mikor az osztja az észt akinek fingja sincs hozzá.
2013. okt. 1. 12:30
9/12 farmer29 válasza:
Ilyen alacsony felvásárlási árak mellett nincs sok haszon rajta.....
2013. okt. 1. 17:34
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek válaszát (jó kis vita alakult ki)de ez nem baj.azt azért szeretném mindenkinek írni ha valaki ebben van hogy a z állami támogatást a 2012 es évtől be kell vallani az adóba és + a földek utáni terményt+nyugdíját.megjegyezni szeretném hogy nem kell sajnálni a gazdálkodókat.mindenki bérelne földet meg vásárolna csak kérdés miért???mert mííínuszos szerintem senki nem hülye hogy mínuszba dolgozzon -vagy igen???
Kapcsolódó kérdések: