Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van ez így? Válás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez így? Válás, gyerektartás, stb?

Figyelt kérdés
Több mint 3 éve vált el a mostani párom az exétől. Annó jól ment neki, akkor a bíróság által megítélt gyerektartás 3-4-szeresét fizette (sajnos nincs róla csekk vagy bármi), akkor bezzeg nem volt bíróság meg rendőrség meg hasonlók. Most sajna nincs munkája, így az én keresetemből élünk. (albérletben, meg némi tartozással) Az ex folyamatosan balhézik, meg fenyeget meg feljelent, meg akkor engedi a gyereket amikor ő akarja, akkor is kocsival kell hozni meg vinni meghatározott időben percre pontosan. Mondanám, hogy én mint "kívülálló" semmi közöm az egészhez, de sajnos én iszom meg a levét, a párom meg annyira tutyi-mutyi ez ügyben, hogy olyan a mesében nincs.
2013. szept. 25. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a bíróság által meghatározott összeget fizetitek (mint írtad, anno ennek többszörösét fizette, gondolom most "csak" ez úszott el), akkor fenyegetőzhet jobbra balra bírósággal, semmit nem fog vele elérni, én ezt egy arcbaröhögés kíséretében közölném is vele, (mármint a párod helyében, a tiedben semmiképp). A kocsival hozni-vinniben semmi kivetnivalót nem látok. Az, hogy akkor engedi, amikor ő akarja, az megint más, ha ez kevesebb, mint a bíróság által meghatározott láthatás, akkor ti is nyomhatjátok a feljelentős-fenyegetős szöveget.
2013. szept. 25. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha a bíróságon megítélt gyerektartást fizeti akkor semmi baj nem lehet akár mivel fenyegeti.

Kocsival vinni alatt mit értesz? Még a legközelebbi játszótérre vagy mit? Ha ez irreális akkor nem kell vele foglalkozni arra, hogy a gyereket mivel hova viheti nem szabathatja meg.

A láthatást meg főleg nem korlátozhatja, ha megpróbálja akkor gyámügyön feljelentést kell tenni és anyát majd észhez térítik.

2013. szept. 25. 18:07
 3/6 A kérdező kommentje:

Mindegy, hogy mennyi a fizetett összeg, mert nincs róla semmi bizonyíték, így ezért tud menni bíróságra az ex.

A kocsi alatt azt értem, hogy eleinte volt kocsink, de el kellett adni, de az ex csak úgy engedi a gyereket hozzánk ha kocsival megyünk érte, és vissza is úgy visszük, de NINCS autó, így max. kölcsön tudunk kérni, de azt sem minden alkalommal, továbbá, a páromnak nincs munkája, így ÉN fizetem a gyerektartást, amivel igazából nincs semmi bajom, de legalább ne lenne az, hogy kb. hetente van egy feljelentés, vagy hasonló.

2013. szept. 25. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:

"Mindegy, hogy mennyi a fizetett összeg, mert nincs róla semmi bizonyíték, így ezért tud menni bíróságra az ex."

Hát én ezt még mindig nem értem... az átvett gyerektartásról nem szoktak bizonylatot adni. Ismétlem: ha a bíróság által megítélt gyerektartást fizetitek, akkor nem tud bíróságra menni emiatt. Vagy azzal fenyegetőzik, hogy azt hazudja a bíróságnak, hogy nem fizetitek, vagy mi? x) Tök lényegtelen, ha fizetitek, akkor hiába megy bíróságra, nincs is mivel/miért mennie, ez egy baromság, valószínűleg arra apellál, hogy a feljelentés szó hallatán a "tutyimutyi" párod összesz.rja magát, és így ő irányít. Nem szabad! Legyetek tisztában a jogaitokkal, és az övével is, és ezt hangsúlyozzátok is felé! Az, hogy ő az anya, semmire nem jogosítja fel, azon kívül, ami a bírósági határozatban szerepel. A kocsis dolog így már más, ez is baromság, a mindenféle JOGALAPOT NÉLKÜLÖZŐ feljelentétes fenyegetéseire ezt nyugodtan meg lehet mondani, h mutassa már meg azt a papírt, amin a bíróság arra kötelezte az apukát, hogy csak kocsival viheti a gyereket. Ja, az nincs? Akkor azzal viszem, amivel akarom, és azokban az időpontokban, amit a bíróság kiszabott, nem az anyuka önkényesen megállapított időpontjaiban, ugyanis EZÉRT már igenis lehet bíróságra menni, erről apuka adhatna egy kis felvilágosítást anyukának. Ennyi.

2013. szept. 25. 18:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Kerek perec megmondta, hogy azt fogja mondani a bíróságon, hogy nem kapott egy fillért sem, mert ugye semmi bizonyíték nincs róla.

Nem tudom mit tegyek, mert ez több mint bosszantó és most eléggé diplomatikusan fejeztem ki magam, de szeretem a párom és nem akarom ezért elhagyni, viszont akármit mondok neki, mindig az a válasz, hogy nem akar újat húzni az ex-el, mert akkor a gyerekkel fog kib....i.

2013. szept. 25. 19:07
 6/6 anonim ***** válasza:

A gyerektartást nagyon sokan készpénzben fizetik. Aki vádol, annak kell bebizonyítania az igazát, nem nektek. Az életbe nem fogja tudni.

A láthatásnak semmi de semmi köze a gyerektartás körüli vitához. A gyereknek joga látni a másik szülőt, a szülőnek joga és KÖTELESSÉGE látni a gyerekét. Ha ezt az ex megakadályozza vagy ellehetetleníti (hülye kikötéssel pl. autó) megszegi a jogszabályokat és ráadásul súlyosan vét a gyerek egészséges pszichés fejlődése ellen. Ha ezt a gyámhatóságon bejelentitek gyerektartástól függetlenül felszólítják anyukát, kötelezik a láthatás engedélyezésére és ha nem változik semmi, újabb bejelentés esetén már anyuka szülői alkalmasságát vizsgálja a gyámügy. Szóval nem kell megijedni, vannak jogai a férjednek. Ha ő nem tud kiállni magáért és egy normális apa-gyerek kapcsolatért, akkor segíts neki te ebben.

Az autó egy baromság. Mindenki úgy hozza-viszi a gyerekét ahogy akarja, amire van pénze. A láthatási idő meg alapból minden második teljes hétvége (péntek délutántól vasárnap estig) és minden szünidő, ünnep fele. Ha ennél kevesebbet "enged" az ex és szép szóbol nem ért, irány a gyámügy.

2013. szept. 26. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!