Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ez így? Válás, gyerektartás, stb?
Ha a bíróságon megítélt gyerektartást fizeti akkor semmi baj nem lehet akár mivel fenyegeti.
Kocsival vinni alatt mit értesz? Még a legközelebbi játszótérre vagy mit? Ha ez irreális akkor nem kell vele foglalkozni arra, hogy a gyereket mivel hova viheti nem szabathatja meg.
A láthatást meg főleg nem korlátozhatja, ha megpróbálja akkor gyámügyön feljelentést kell tenni és anyát majd észhez térítik.
Mindegy, hogy mennyi a fizetett összeg, mert nincs róla semmi bizonyíték, így ezért tud menni bíróságra az ex.
A kocsi alatt azt értem, hogy eleinte volt kocsink, de el kellett adni, de az ex csak úgy engedi a gyereket hozzánk ha kocsival megyünk érte, és vissza is úgy visszük, de NINCS autó, így max. kölcsön tudunk kérni, de azt sem minden alkalommal, továbbá, a páromnak nincs munkája, így ÉN fizetem a gyerektartást, amivel igazából nincs semmi bajom, de legalább ne lenne az, hogy kb. hetente van egy feljelentés, vagy hasonló.
"Mindegy, hogy mennyi a fizetett összeg, mert nincs róla semmi bizonyíték, így ezért tud menni bíróságra az ex."
Hát én ezt még mindig nem értem... az átvett gyerektartásról nem szoktak bizonylatot adni. Ismétlem: ha a bíróság által megítélt gyerektartást fizetitek, akkor nem tud bíróságra menni emiatt. Vagy azzal fenyegetőzik, hogy azt hazudja a bíróságnak, hogy nem fizetitek, vagy mi? x) Tök lényegtelen, ha fizetitek, akkor hiába megy bíróságra, nincs is mivel/miért mennie, ez egy baromság, valószínűleg arra apellál, hogy a feljelentés szó hallatán a "tutyimutyi" párod összesz.rja magát, és így ő irányít. Nem szabad! Legyetek tisztában a jogaitokkal, és az övével is, és ezt hangsúlyozzátok is felé! Az, hogy ő az anya, semmire nem jogosítja fel, azon kívül, ami a bírósági határozatban szerepel. A kocsis dolog így már más, ez is baromság, a mindenféle JOGALAPOT NÉLKÜLÖZŐ feljelentétes fenyegetéseire ezt nyugodtan meg lehet mondani, h mutassa már meg azt a papírt, amin a bíróság arra kötelezte az apukát, hogy csak kocsival viheti a gyereket. Ja, az nincs? Akkor azzal viszem, amivel akarom, és azokban az időpontokban, amit a bíróság kiszabott, nem az anyuka önkényesen megállapított időpontjaiban, ugyanis EZÉRT már igenis lehet bíróságra menni, erről apuka adhatna egy kis felvilágosítást anyukának. Ennyi.
Kerek perec megmondta, hogy azt fogja mondani a bíróságon, hogy nem kapott egy fillért sem, mert ugye semmi bizonyíték nincs róla.
Nem tudom mit tegyek, mert ez több mint bosszantó és most eléggé diplomatikusan fejeztem ki magam, de szeretem a párom és nem akarom ezért elhagyni, viszont akármit mondok neki, mindig az a válasz, hogy nem akar újat húzni az ex-el, mert akkor a gyerekkel fog kib....i.
A gyerektartást nagyon sokan készpénzben fizetik. Aki vádol, annak kell bebizonyítania az igazát, nem nektek. Az életbe nem fogja tudni.
A láthatásnak semmi de semmi köze a gyerektartás körüli vitához. A gyereknek joga látni a másik szülőt, a szülőnek joga és KÖTELESSÉGE látni a gyerekét. Ha ezt az ex megakadályozza vagy ellehetetleníti (hülye kikötéssel pl. autó) megszegi a jogszabályokat és ráadásul súlyosan vét a gyerek egészséges pszichés fejlődése ellen. Ha ezt a gyámhatóságon bejelentitek gyerektartástól függetlenül felszólítják anyukát, kötelezik a láthatás engedélyezésére és ha nem változik semmi, újabb bejelentés esetén már anyuka szülői alkalmasságát vizsgálja a gyámügy. Szóval nem kell megijedni, vannak jogai a férjednek. Ha ő nem tud kiállni magáért és egy normális apa-gyerek kapcsolatért, akkor segíts neki te ebben.
Az autó egy baromság. Mindenki úgy hozza-viszi a gyerekét ahogy akarja, amire van pénze. A láthatási idő meg alapból minden második teljes hétvége (péntek délutántól vasárnap estig) és minden szünidő, ünnep fele. Ha ennél kevesebbet "enged" az ex és szép szóbol nem ért, irány a gyámügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!