Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás emelése és végrehajtása?
Figyelt kérdés
Elváltunk az exfeleségemmel 2009-ben. Két lányunkat ő neveli. 2011- benmunkanélkülivé váltam és kb 8 hónapig nem tudtam gyerektartást fizetni. De 2012 novemberétől a jelenlegi feleségem fizeti helyettem a minimumot (amit az exem ügyvédje kért minimum összeg). És a minimum összeg mellett a feleségem fizeti az elmaradásokat is. (Nekem betegségből kifolyólag még nincs munkám.) Jelenlegi feleségemnek külföldön van munkahelye. Idén 2013 júniusban megszületett a közös kisfiunk, külföldön élünk. Az exem 2013 ban elment a bíróságra és azt állítja hogy egyáltalán nem fizetek gyerektartást . És emeltetni akar az összegen, illetve végre akar hajtatni 2012 márciustól. Szerintetek mennyi esélye van?2013. szept. 25. 14:52
1/9 A kérdező kommentje:
Mi tudjuk igazolni hogy fizetünk és hogy segítünk a kiadásokban is.
2013. szept. 25. 14:53
2/9 anonim válasza:
Ha be tudod bizonyítani, hogy fizettél, akkor nincs helye a végrehajtásnak. Emeltetni? Munkanélküli vagy, beteg vagy, valószínűleg kérhetsz csökkentést, vagy szinten tartást, anyagi, és egészségi állapotodra tekintettel.
3/9 anonim válasza:
Ha tudjátok igazolni, akkor nincs mit behajtson visszamenőleg. Ha jól értem, azt a gyerektartást fizetitek, amit a bíróság megállapított?
Mennyit fizettek?
4/9 A kérdező kommentje:
Nekem abszolut nincs jövedelmem. De a jelenlegi felesegem jövedelmeböl fizetjuk a 20000 ft gyerektartast es az elmaradast is 20000 ft tal torlesszuk. (bocsa az irasert, masik geprol irok most) Tudom nem sok, de a lanyaim koltsegeihez merten eleg. Az anyja hazudott a beiskolazasrol is es a csaladipotlekrol is. Söt kifogasolja hogy nekem gyerekem szuletett (jelzem 3 ev hazassag utan a jelenlegi felesegemmel). 2012 decemberetöl akarja megemelni gyerekenkent 14700 ft-ra. En kerhetem a csökkentest a 3. gyerekemre tekintettel (persze csak ha ö ragaszkodik az emeleshez). Sajnos nem tudok kint elhelyezkedni dolgozni a alapfoku nyelvtudasom miatt ös vigyaznom kell a kisfiamra is mert a felesegem dolgozik.
2013. szept. 25. 16:11
5/9 anonim válasza:
1. Ha az exed számlájára rendszeresen érkezik a megítélt minimális gyerektartás összege, illetve az elmaradást törlesztése, akkor emiatt semmi joga végrehajtást kérni.
2. Ha nincs jövedelmed, akkor csak a minimumot kell fizetned gyerektartásként, ezt semmiképpen sem emelhetik.
3. Ha három gyereked van, akkor elvileg ennek a minimumnak a kétharmada jár a két gyerekre, tehát inkább még csökkkentést kérhetnél.
4. Ha okoskodik, akkor menjen a bíróságra, ö fog ráfizetni.
Mellesleg igen szép a jelenlegin feleségedtöl, hogy fizeti a gyerektartást az elözö két gyerekedre.
6/9 A kérdező kommentje:
Már bíróságon van az ügy. Októberben lesz a tárgyalás. Mi tudjuk bizonyítani, hogy fizetünk. Azt is hogy ő folyamatosan átver a több pénz reményében. Pl: azt hazudta hogy a két lány tankönyvei összesen 20 ezer ft ba kerültek. Mi megkérdeztük az iskolaigazgatót és leírta email-ben hogy ingyen kapták a gyerekek a tankönyveket. ÉS még voltak és vannak érdekes hazugségai az exnek.
2013. szept. 25. 17:20
7/9 A kérdező kommentje:
Azon akadt fenn az aex hogy a feleségem utalja a pénzt, tehát nem én. Talán azt hiszi hogy az a pénz ajándék, pedig a közlemények egyértelműen jelzik hogy az gyerektaertásként van fizetve. Nem fogunk mégegy számlát vezetni csak azért hogy az én nevem szerepeljen utalóként (Ilyen számlavezetési díjak mellett)
2013. szept. 25. 17:22
8/9 anonim válasza:
Ne foglalkozz vele, az eredmény a legjobb esetben is annyi lesz, hogy csökkentik a tartásdíj öszegét. Ö meg fizetheti a perköltséget.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem tudom mi lesz a vége, de próbálok pozitívan állni a dolgokhoz. Fizetünk és ezt tudjuk bizonyítani. Ez a lényeg. Plusz a lányaim kapnak negyedévente ajándékcsomagot (ruhák, játékok stb...).
2013. szept. 25. 20:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!