Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Végrehajtás végkielégítésből?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Végrehajtás végkielégítésből?

Figyelt kérdés

Röviden: 1 gyermekem után tisztességesen fizetek havi 100 ezer ft-ot tartádíj címen.

Az állásom fél éve megszűnt. Azóta nincs sajnos semmi más munka kilátásban. Mivel kaptam végkielégítést (viszonylag nem kevés összeget) így hónapról hónapra azt élem fel.

Mióta nincs állásom a 100 ezer ft-ot azóta is fizetem tisztességesen. Volt feleségem kérvényezte, hogy a végkielégítésből is járjon neki. Ítélet is született mely szerint 2 millió! ft-ot fizessek volt feleségemnek.

A tartásdíjat pedig lecsökkentették 70e ft-ra.

A kérdésem arra irányul, hogy mi fog történni ha én ezt a 2 millió ft-ot nem fizetem meg neki? Hova fordulhat volt feleségem? Mielőtt bárki fejemet venné, a 100 e ft-ot továbbra is fogom fizetni. (Hiába csökkentették le 70 e ft-ra, én továbbra is 100 e ft-ot fogok fizetni volt feleségemnek átutalással)

Gyermekemnek igenis mindent megadtam eddig is, és ezután is megfogok. Van már neki számla ahová tennék neki pénzt. Sajnos volt feleségem kezébe nem szeretnék adni 2 millió ft-ot!

A kérdésem arra irányulna, hogy mit tehet volt feleségem? Végrehajtást kérhet? Ha igen annak mi lenne a menete? Mennyi idő lenne ez?

2013. szept. 10. 09:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
62%
Ez most komoly? 2 milliót?? Igen semmirekellő a volt feleséged, de annyi esze van, hogy kihasználjon téged. Keress ügyvédet, és kötelezzétek rá, hogy igazolja, kizárólag a gyermekre költötte az összeget.
2013. szept. 10. 09:48
 12/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! miért mulasztanám el a tartást? Mint írtam a tartásdíjat ki fogom fizetni! Sőt többet is mint amit megítéltek! nem a számlámon van a pénz, semmi sincs a nevemen.
2013. szept. 10. 09:50
 13/26 anonim ***** válasza:
74%

"Semmit nem dolgozik volt feleségem"

Ja........ így már érthető. Természetesen a gyerekek érdeke......aha......

Akkor gyakorlatilag a gyerekek elől lopja el a pénzt, a volt feleség.

Miért megy ebben az országban, hogy egy dolgozót, 5 másik "lébecolos" akar lehúzni?

Menjen el dolgozni, ne a gyerekektől vegye el.

Na ez is csak a sztereotipiákat erősíti!

2013. szept. 10. 09:51
 14/26 A kérdező kommentje:
tényleg esetleg egy gyámügy, egy bíróság tényleg előre fog helyezni egy olyan ügyet ahol az anyuka bizonyíthatóan minden hónapban megkap 100 e ft-ot? Csak anyuka éppen eljárást indít mert kell neki még 2 millió ft is?
2013. szept. 10. 09:52
 15/26 A kérdező kommentje:
igaza van annak aki írja, hogy lehúzás az egész! így van az! könyörgöm a bíróság is hozott egy olyan ítéletet mely arra "ösztönzi" az anyát, hogy ne is menjen el dolgozni!!!
2013. szept. 10. 09:53
 16/26 anonim ***** válasza:
87%
Ha meg ítélte a biróság hogy fizess tartasdijat a végkielégítésbol, akkor ha nem fizetsz, az tartás elmulasztása. Az ügyeket pedig nem rangsorolják pénzügyileg, csak időrendben, aki előbb megy, az előbb kerül sorra alapon.
2013. szept. 10. 09:54
 17/26 anonim ***** válasza:
81%

"Utolsó! A gondozó szulo jövedelme nem számít es nem is kell hozzátenni ugyanannyit, mint amennyi a tartasdij, ez csak itt elterjedt gondolkodás. "

Akkor ennyi erővel kell keresni egy balekot, és majd azt lehúzni évtizedekig, természetesen a gyermekekre hivatkozva.

Egyáltalán miért itéltek meg 70 e-t is, ha semmi munkája, bevétele nincs?

Meg, hogy jött ki a 2 milla, mikor a gyerektartás valahol limitált is.

Megoldás lehetne, hogy "természetben" kéne fizetni a gyerektartást. Pl.: gyerekruha, tanszer, játékok, stb. stb.

2013. szept. 10. 09:57
 18/26 A kérdező kommentje:

Értem viszont a végzésben sehol nem szerepel, hogy a 2 millió ft az tartásdíj címén lett megítélve. Úgy van megfogalmazva, hogy az alperes (apa) jövedelmi viszonya - tekintettel a magas végkielégítésre - megengedi azt, hogy hozzájáruljon egy nagyobb egyösszegű kifizetésre.

Lehet, hogy burkolt asszonytartást ítéltek meg?

2013. szept. 10. 10:05
 19/26 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező!

Az asszonytartással vigyázz nehogy így járj!

[link]

[link]

A vén k..va, asszonytartás emelést követelt, úgy, hogy megkapta a házat, kocsit gyerektartást stb. Majd a a. tartásdíjat emeltetni akarta, tombolt a biróságon. És most a hatóságot akarja "lehúzni" szintén 2 millával a semmiért!

Érdemes megnézni a "hölgy" rendkívül szimpatikus " képét. :)

Itt egy komment az Őt ismerő rokonától:

"A cikkben szereplő "hölgy" a nagynéném!!! Sajnos :( ...sose volt normális...és igen nagybátyám nyugdíjából tiltják azt a bizonyos asszonytartást, ezért ő több helyen dolgozik, hogy megéljen, jóval a nyugdíjas kora után is(legutóbb pl. egy tanyán takarította a lovakat) A nyomós ok ami szerint pedig megítélték a tartást az hogy életében nem dolgozott Ágnes asszony, mindig is a férj tartotta el. Semmi nem volt közös szerzemény, mindenért a nagybátyám dolgozott meg, aki otthagyta neki meg az egy szem lányuknak mindenét, a házat, bútorokat, csakhogy megszabaduljon tőlük...röviden ennyi a történet és nagyjából minden válasz benne van, így nem kell tovább találgatni senkinek...."

Ja, és 5,13, 17, "választ" írtam még.

Lényeg keress egy kiváló jogászt!

2013. szept. 10. 10:18
 20/26 A kérdező kommentje:
:) A kedves hölgy nagyon hasonlít volt feleségemre! De tényleg, biológiailag 40 éves a volt feleségem, de kinéz vagy 60 évesnek. Sajnos a sok pereskedés megviselte őt...
2013. szept. 10. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!