Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Végrehajtás végkielégítésből?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Végrehajtás végkielégítésből?

Figyelt kérdés

Röviden: 1 gyermekem után tisztességesen fizetek havi 100 ezer ft-ot tartádíj címen.

Az állásom fél éve megszűnt. Azóta nincs sajnos semmi más munka kilátásban. Mivel kaptam végkielégítést (viszonylag nem kevés összeget) így hónapról hónapra azt élem fel.

Mióta nincs állásom a 100 ezer ft-ot azóta is fizetem tisztességesen. Volt feleségem kérvényezte, hogy a végkielégítésből is járjon neki. Ítélet is született mely szerint 2 millió! ft-ot fizessek volt feleségemnek.

A tartásdíjat pedig lecsökkentették 70e ft-ra.

A kérdésem arra irányul, hogy mi fog történni ha én ezt a 2 millió ft-ot nem fizetem meg neki? Hova fordulhat volt feleségem? Mielőtt bárki fejemet venné, a 100 e ft-ot továbbra is fogom fizetni. (Hiába csökkentették le 70 e ft-ra, én továbbra is 100 e ft-ot fogok fizetni volt feleségemnek átutalással)

Gyermekemnek igenis mindent megadtam eddig is, és ezután is megfogok. Van már neki számla ahová tennék neki pénzt. Sajnos volt feleségem kezébe nem szeretnék adni 2 millió ft-ot!

A kérdésem arra irányulna, hogy mit tehet volt feleségem? Végrehajtást kérhet? Ha igen annak mi lenne a menete? Mennyi idő lenne ez?

2013. szept. 10. 09:16
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
47%
A végkielégítés is jövedelem. Abból is jár a gyereknek. Az én lányom exférjét is kirúgták, és a végkielégítésből automatikusan utalták a gyerekeknek járó összeget.
2013. szept. 10. 09:22
 2/26 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nyiss egy számlát a gyerkőc nevére, és arra tedd rá a 2 milliót. 18 éves koráig kösd le. Így a kecske jóllakik, a káposzta megmarad.

Az tény, hogy az apa minden jövedelméből jár egy bizonyos százalék a gyereknek, így a végkielégítésből is. Ezzel ahogy olvastam neked nincs is problémád.

Az ügyvédet kérdezd meg, de szerintem a fent leírtak szerint kellene eljárnod.

Gyerektartást meg ne fizess többet, mint ami jár, inkább a 70 mellett vegyél ruhát cipőt stb abból a fennmaradó 30-ból.

2013. szept. 10. 09:24
 3/26 A kérdező kommentje:

nálunk nem utalják automatikusan, hisz már nincs munkáltatóm aki utalná, így én nekem kell majd utalnom volt feleségemnek a 2 millió ft-ot.

Igen értm, hogy tegyem számlára, ezt is tenném, de az ítélet nem így szól. Hanem, hogy volt feleségem kezébe adjam a pénzt. Ezt nem szeretném!

2013. szept. 10. 09:27
 4/26 anonim ***** válasza:
57%
Nos, masodik, ez nem kivitelezhető. Torvény szerint a tartasdijat -es itt a végkielégítésbol levonando összeget is kell érteni- a gyermeket gondozó szülőnek kell készpénzben kifizetni. Nem a gyereknek, nem a gyerek nevére nyitott számlán, nem betét könyvben, stb. Készpénzben, a gondozó szülőnek.
2013. szept. 10. 09:30
 5/26 anonim ***** válasza:
62%

Azonnal keress egy jogászt. Szerintem a végkielégítésből nem járna nekik. Akkor ennyi erővel minden bevételből járna nekik. (pl.: ingatlan kiadás, vaterázás stb. stb.)

Egyáltalán, hogy lett 100 e a tartásdíj?

A volt feleség is hozzáteszi a 100 e-t? (Mert akkor jó soruk van a gyerekeknek, -van ahol komplett családok osztanak be ennél kevesebbet)

Ő dolgozik egyáltalán?

2013. szept. 10. 09:31
 6/26 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó! A gondozó szulo jövedelme nem számít es nem is kell hozzátenni ugyanannyit, mint amennyi a tartasdij, ez csak itt elterjedt gondolkodás. Ez az egyik.ma masik: minden jövedelemből jár a tartasdij, ha szazalekos értékben lett meghatározva, igy bizony a végkielégítésbol is. De nem jár pl örökségéből.
2013. szept. 10. 09:40
 7/26 A kérdező kommentje:

Én magam ajánlottam fel a 100 e ft-ot a bíróság pedig jóváhagyta. Semmit nem dolgozik volt feleségem, így hozzá tenni sem tud semmit.

Higgyétek el, hogy nem a gyermektől sajnálom a pénzt, hanem volt feleségemtől.

Én tényleg arra lennék kíváncsi, hogy mi történik ha nem adom oda ezt a 2 millió ft-ot? Jogilag? Pl. börtönbe zárnak? Erre lennék kíváncsi.

Olvastam, hogy létezik végrehajtás. Rendben de én esetemben semmi sincs a nevemen! Ez esetben honnan vennék el a pénzt? ebben tudtok segíteni?

2013. szept. 10. 09:41
 8/26 A kérdező kommentje:
nem százalékos forma lett meghatározva. fix összegű a tartásdíj. Mint mondtam én ajánlottam fel, bíróság pedig jóváhagyta! A végkielégítésnél szintén nem határoztak meg százalékot. Csak egy fix összeget, hogy fizessek.
2013. szept. 10. 09:42
 9/26 anonim ***** válasza:
76%
Végrehajtás, valóban. Hiába nincs a neveden semmi, előbb utobb csak lesz munkád. Elég rosszul fog esni akkor a letiltás, meg terhelve késedelmi kamattal es végrehajtási díjjal. Anyuka tehet a rendőrségen feljelentést, kiskoru veszélyeztetése, tartasdij nem fizetése miatt. Ezt akar letöltendő börtönnel is büntethetik. Mehet a bíróságra is előtte, ami azt jelenti, hogy meg a plusz perköltséget is ki kell fizetned. Zároltathatjak a számládat es inkasszózhatjak a hátralékot. Hiába esik rosszul, ezt bizony ki kell fizetned.
2013. szept. 10. 09:45
 10/26 anonim ***** válasza:
86%
Akkor viszont neme értem, miért kellene fizetned a végkielégítésbol. Azt csak akkor kell, ha szazalekos értek is meg lett alapítva a fix melle.
2013. szept. 10. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!