Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Végrehajtás végkielégítésből?
Röviden: 1 gyermekem után tisztességesen fizetek havi 100 ezer ft-ot tartádíj címen.
Az állásom fél éve megszűnt. Azóta nincs sajnos semmi más munka kilátásban. Mivel kaptam végkielégítést (viszonylag nem kevés összeget) így hónapról hónapra azt élem fel.
Mióta nincs állásom a 100 ezer ft-ot azóta is fizetem tisztességesen. Volt feleségem kérvényezte, hogy a végkielégítésből is járjon neki. Ítélet is született mely szerint 2 millió! ft-ot fizessek volt feleségemnek.
A tartásdíjat pedig lecsökkentették 70e ft-ra.
A kérdésem arra irányul, hogy mi fog történni ha én ezt a 2 millió ft-ot nem fizetem meg neki? Hova fordulhat volt feleségem? Mielőtt bárki fejemet venné, a 100 e ft-ot továbbra is fogom fizetni. (Hiába csökkentették le 70 e ft-ra, én továbbra is 100 e ft-ot fogok fizetni volt feleségemnek átutalással)
Gyermekemnek igenis mindent megadtam eddig is, és ezután is megfogok. Van már neki számla ahová tennék neki pénzt. Sajnos volt feleségem kezébe nem szeretnék adni 2 millió ft-ot!
A kérdésem arra irányulna, hogy mit tehet volt feleségem? Végrehajtást kérhet? Ha igen annak mi lenne a menete? Mennyi idő lenne ez?
Szerintem nyiss egy számlát a gyerkőc nevére, és arra tedd rá a 2 milliót. 18 éves koráig kösd le. Így a kecske jóllakik, a káposzta megmarad.
Az tény, hogy az apa minden jövedelméből jár egy bizonyos százalék a gyereknek, így a végkielégítésből is. Ezzel ahogy olvastam neked nincs is problémád.
Az ügyvédet kérdezd meg, de szerintem a fent leírtak szerint kellene eljárnod.
Gyerektartást meg ne fizess többet, mint ami jár, inkább a 70 mellett vegyél ruhát cipőt stb abból a fennmaradó 30-ból.
nálunk nem utalják automatikusan, hisz már nincs munkáltatóm aki utalná, így én nekem kell majd utalnom volt feleségemnek a 2 millió ft-ot.
Igen értm, hogy tegyem számlára, ezt is tenném, de az ítélet nem így szól. Hanem, hogy volt feleségem kezébe adjam a pénzt. Ezt nem szeretném!
Azonnal keress egy jogászt. Szerintem a végkielégítésből nem járna nekik. Akkor ennyi erővel minden bevételből járna nekik. (pl.: ingatlan kiadás, vaterázás stb. stb.)
Egyáltalán, hogy lett 100 e a tartásdíj?
A volt feleség is hozzáteszi a 100 e-t? (Mert akkor jó soruk van a gyerekeknek, -van ahol komplett családok osztanak be ennél kevesebbet)
Ő dolgozik egyáltalán?
Én magam ajánlottam fel a 100 e ft-ot a bíróság pedig jóváhagyta. Semmit nem dolgozik volt feleségem, így hozzá tenni sem tud semmit.
Higgyétek el, hogy nem a gyermektől sajnálom a pénzt, hanem volt feleségemtől.
Én tényleg arra lennék kíváncsi, hogy mi történik ha nem adom oda ezt a 2 millió ft-ot? Jogilag? Pl. börtönbe zárnak? Erre lennék kíváncsi.
Olvastam, hogy létezik végrehajtás. Rendben de én esetemben semmi sincs a nevemen! Ez esetben honnan vennék el a pénzt? ebben tudtok segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!