Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehet az apa ha a 17éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehet az apa ha a 17éves lány az apjával akar élni az anya kivitte amerikába nem engedi haza?

Figyelt kérdés
17 éves lányom van 3 éve váltunk el feleségemmel a bíróság neki ítélte meg a gyermeket, de én kaptam láthatósági jogviszony szülinapján ünnepekkor és minden 2. hétvégén. Lányomról megtudtam, hogy kiment az anyával Amerikába van a lányomnak egy 8 hónapos kapcsolata és a barátja keresett fel hogy segítség kell mert haza szeretne jönni a lányom nem is akart kimenni csak az annyának ez volt az álma. Hova forduljak mit csináljak,hogy a lányom haza tudjon jönni. Nagyon fontos lenne Köszönöm: Aggódó apa
2013. aug. 31. 20:03
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Ismétlem az apa lánya vagyok én írok most az USAból igen haza akrok menni mert 17 évesen nem vagyo ott hogy én itt akarok élni igenis kötődöm haz a barátomhoz az apámhoz akit kb elvesztettem mert anyám össze vissza hazudott róla és ezért most tudta meg hogy kinn vagyok mert nem tudott utolérni semmi én sem őt a barátom segített felvenni vele a kapcsolatot:
2013. szept. 1. 02:32
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Magyarul akkor eddig is te irtál az apád helyett. Szerinted, ha apád egy éven át nem keresett téged, fog most neked intézkedni, hogy hazajöhess? 99% hogy nem fog intézni semmit, de még ha meg is próbál intézni valamit meg fogja kapni a hatóságoktól, hogy mit ugrál, hiszen egy éven át nem élt a kapcsolattartási jogával... teljesen jogosan fogják ezt mondani neki. Az egy dolog, hogy nem voltatok jóban,meg te nem akartál vele találkozni. Neki, mint szülőnek, nem lett volna szabad, hagynia a gyerekét.

Tudod, ha ennyire rossz kint, azt nem értem, mi a fenének mentél ki, főleg, hogy nem is akartál elmenni. Maradhattál volna rokonoknál, vagy akár apádnál is. 17 éves vagy már és nem 3 úgyhogy nem tudom elképzelni, hogy anyukád a hóna alá csapott és akaratod ellenére kivitt téged.

Jól írták a korábbi válaszolók. Te is megkereshetsz nagykövetségeket. Ha nincsen rá lehetőséged személyesen, akkor megteheted emailben. Irhatnál otthon az illetékes gyámhivatalnak, meg a bíróságnak is (ahol kimondták a válást, illetve szabályozták a gyermek elhelyezést és az egyebeket), leírod a helyzetet, és megkérdezed mit lehet tenni. A barátod, akkor ha jól értem, Magyarországon van, és segít intézkedni, hogy hazajuss? Akkor ha lehet rá számítani, szépen ő is besétálhat a területileg illetékes gyámhivatalba, elmondja mi helyzet, aztán továbbítja feléd, hogy mit tudott intézni.

Egy probléma van, hogy mivel már kint vagy, így a hatóságok is azt fogják mondani, hogy ez csak hiszti. A törvényes képviselő pedig anyukád, neki joga volt kivinni téged, főleg mivel nem nyilvánítottad ki, hogy nem akarsz menni (most pedig nem arra gondolok, hogy kérleled, hogy ne, hanem mondjuk még Magyarországon bementél volna a gyámhivatalba). Aztán ha mégis lehet intézni valamit, akkor ott van, hogy kiskorú vagy, csak úgy tudsz hazajönni, ha van valaki, aki otthon elvállalná a törvényes képviseleted. Van ilyen személy, akire számíthatsz? A másik meg, mivel itt is uralkodik a bürökrácia, így ha lehet is intézni valamit a két kontinens hatóságai között, mire ott tartasz, hogy legálisan hazakerülj, szerintem már nagykorú leszel. Egyszerűbb ha kivárod a február 26 -ot, és hazarepülsz anyukáddal. Jó lecke lesz ez, hogy megtanuld kinyilvánítani az akaratod a későbbiekben!

2013. szept. 1. 07:17
 23/28 anonim ***** válasza:
5%
Gondolom kéthetente van hivatalosan láthatásod, ami így ugye rendszeresen elmarad. Minden egyes elmaradt láthatásnál tegyél feljelentést a gyámhivatalnál, a harmadiktól meg kérd a gyerekelhelyezés megváltoztatását.
2013. szept. 1. 21:16
 24/28 anonim válasza:
8%
Nem vagyok ügyvéd, de legjobb tudomásom szerint, hiába ítélték az anyának a gyereket, az apa beleegyezése akkor is kell ha az anya külföldre akarja vinni a gyereket. Nem személyes tapasztalat, de van egy ismerősöm. Ők még csak házasok sem voltak, csak van egy közös gyerek. Az anyáé a teljes gyám. Az anya összejött egy másik férfival, aki külföldön dolgozott. Hogy több időt tudjanak együtt tölteni az anya a gyerekkel ki akart költözni hozzá, de az apa nem egyezett bele, így legálisan nem bírtak kimenni, ezért itthon maradtak.
2013. szept. 2. 22:36
 25/28 anonim ***** válasza:

24

Amiről te beszélsz, az a közös felügyelet.

Itt viszont csak az anyának ítélték a gyereket.

+

Egy 17 éves gyerek már szülői engedély nélkül is repülőre szállhat. Akkor miért kéne az apa engedélye?

Ráadásul van visszafelé szóló jegyük is, nem "emigráltak".

2013. szept. 2. 23:01
 26/28 anonim válasza:
Tényleg nem kötözködés, de ha figyelmesen olvastad amit írok, akkor abból lejön hogy ott is csak az anyának ítélték a gyereket, mivel csak élettársi kapcsolat volt köztük. Ha az anya hazudott nekem akkor én is hazudtam. Mint írtam csak azt írtam le amit Ő mondott nekem. Az anyáé a teljes gyám mégis kellett volna engedély a kiutazáshoz. tudom mit jelent a közös felügyelet, mert nekem is most kezdődik a gyerek elhelyezési perem.
2013. szept. 2. 23:28
 27/28 anonim ***** válasza:

Én se kötözködök, csak azt írom, ahogy én "tudom", tudni vélem.

"mivel csak élettársi kapcsolat volt köztük"

A "csak" élettársi kapcsolat nem zárja ki egyébként, hogy közös felügyelet legyen.

2013. szept. 3. 01:01
 28/28 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

most a lány ír aki kinn van és haza akar menni és nem a barátról van szó hanem arról hogy beakarja fejezni az iskolát otthon és utánna eldönteni mit is akar

"

Most lány ir, angol, amerikai vagy magyar?

2013. nov. 10. 04:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!