Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Többgyermekes szülőként a velem egy háztartásban élő gyermekeim után járó családi adókedvezményből, miért vonják le a nem velem élő gyermekeim után a gyermektartást? Nem gondoljátok, hogy evvel a velem együtt élő gyerekeimet rövidítik meg?
Kedves 26-os!
15 éven keresztül gondoltam rájuk is. A gyerektartáson felül rendszeresen kaptak plusz pénzt, és számtalan hasznos ajándékot. Egyet sem láttunk viszont többé! Ha új kabátot, sálat, sapkát vagy bármit vettünk ex-nejem a legtöbbet pénzé tette! A kisebb gyerekeim egy azaz egy darab ajándékot még nem kaptak a nagyoktól! Még a régi játékaikat is inkább eladta ex-nejem, minthogy megörököljék a nagyoktól. :-(
Amíg a két nagy általános iskolába járt havonta kettő, ritkábba esetben egy teljes hétvégét nálunk töltöttek. Nyáron 1-1,5 hónapot is. (amely időszakra szintén fizettem a gyerektartást, pedig nálunk tartózkodtak) Minden utazási költséget, telefonhívásokat én álltam!
/ex-nejem nem hogy ebben nem támogatta őket, hanem mikor vele közlekedtek a bliccelésre tanította őket :-( /
Munkanélküli? Tulajdonképp 41 éves korához képest összesen kb. 5 évet dolgozott. :-( Második férjét is elhagyta, közös gyermekük után tőle is gyermektartást kap. Ez mellett több pasija (élettársa) is volt, akik szintén hozták haza a fizetést. Egyszóval, előszeretettel eltartatja magát. Az elmúlt 2 évben végre dolgozott ex-nejem, de feketén! Tehát bíróság előtt továbbra is munkanélküli. :-(
A slussz poén (ami eléggé negatív számomra) magam viszont munkanélküli lettem! Szinte pár nappal a feltett kérdésem után. Azóta sincs munkám. Jelenleg kajára is alig jut nekünk. Ex-nejem azért minden hónapban baszogat a gyerektartásért. :-( Miközben a két nagy gyermekemet idén kétszer 1-2 órát láttam, előtte pedig 1,5 évig nem.
Mivel nagykorúak lettek, azt csinálnak, amit akarnak.
Mielőtt valaki hozzászól, igen tudom, ez a láthatási jogom csorbítása, amit a bíróságon a magam javára tudok majd fordítani.
Kedves hozzászóló!
Én a pénztárcámat igen féltettem, de nem a két nagyobb gyerekemtől. Hiszen nekik így is igen sokat fizettem amíg dolgoztam. Hanem a törvénytelenség háborított fel! Hiszen az adókedvezményt KIZÁRÓLAG velem élő két kicsi gyermekem után kaptam, tehát akkor ebből gyerektartást jogtalanul vonnak le a másik kettőnek. Azok utáni adókedvezményt vegye igénybe ex-nejem, ha akarja. (mert én nem tehetem)
(az, hogy az adókedvezményt csak hivatalos fizetés után lehet igénybe venni a fekete munka után nem...az nem az én bajom)
Kerdezo!
H nagy korúak, akkor adj be a bíróságra egy kérvényt a gyermektartasdij megszüntetéséről. Nagykoru eseten rokontartas kérhető, aminél tudsz hivatkozni eloszor is a kiskoru gyerekedre, akik nem kerülhetnek hátrányba a nagy korúak miatt, másrészt pedig erdemtelensegre, hiszen nem tartják igazán veled a kapcsolatot a nagyok. Minél előbb, annál jobb!
Többen érdeklődtek a fejlemények után.
Adószakértő tanácsára munkahelyen nem kértem az év közbeni családi adókedvezményt, hanem utólag a bevallásnál igényeltem vissza. Evvel kikerülhető, hogy a munkahely levonja a gyerektartást ebből az összegből!
A két nagy gyerekem befejezte iskoláit, elmentek dolgozni múlt nyáron. Én szeptemberbe értesültem erről, akkor beadtam a bíróságra a gyermektartásdíj megszüntetési kérelmemet. Azóta is várok rá! :-( Tehát 5 hónapja, nem reagál rá a bíróság. Az összes amit tudok, átvették a tértivevényes levelet. :-o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!