Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen láthatási formák...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen láthatási formák vannak, és miért azt választottátok?

Figyelt kérdés
Olyan láthatási formákat szeretnék kérni (már ovis korú gyerekeknél), amik működnek a gyermekek - anyukák - apukák közös megelégedésével és nincs belőle tartós konfliktus.

2013. júl. 3. 13:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%
Még annyi, hogy ez a heti-kétheti váltás nagyon nem jó a gyereknek, próbáld lebeszélni róla. Én férjem is tök kivan, hogy keveset látja őket, de tudja, hogy ez a "közös felügyelet" nem jó a gyereknek. Mi gyerekpszichológus mellett válunk és követjük az ő tanácsait, esetleg fontoljátok meg a segítségkérést ilyen téren, mert rengeteget profitálunk mi is belőle.
2013. júl. 3. 14:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Az ismeretségi körömben két családnál is heti váltás van. Az egyik helyen 12-14-16 eves fiúk vannak, ott ok maguk kertek. A masik helyen 8 eves kislány es másfél eves kisfiú, ott is jol működik.
2013. júl. 3. 14:45
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.

Ezekszerint a válókeresetbe is beleírják, hogy ha rosszra fordulnának a dolgok (remélem soha nem lesz így), akkor mi a minimum, ez végülis mindkettőnket kötelez.

Próbálom az apukát az eddigi gondolatmenetünkön meggyőzni és természetesen délutánokon is megegyzünk, amikor nincs ott alvás, csak apus délután.

2013. júl. 3. 15:23
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy volt 2 hetente hétvégén apánál, szünetekben meg ki mikor hogy ért rá alapon.

De azért én kiemelném, mert mindenki csak a törvény, meg a szülők szemszögét nézi, hogy ennyire nem egyszerű. Én is mikor 12-13 éves lettem már egyéb programon lett volna az apás hétvégére haverokkal, kosárcsapattal...stb. ÉS akkor ment a megsértődés. Vagy apa, hogy nem mentem, vagy én, hogy mennem kellett. Szóval addig oké, amíg a gyerek kicsi, de kedves szülők! Könyörögve kérlek benneteket, hogy amint a gyerek eléri azt a kort, hogy haverozik, bulizik, ne akarjátok megszabni, hogy mikor hova KELL mennie. Mert nálunk ebből az lett, hogy 5 évig nem beszéltem apámmal. Pedig nálunk anyám nem is uszított apám ellen, meg semmi, sőt még ő is engem szidott, hogy nem akarok menni. Komolyan. Szerintem egy kamasz el tudja dönteni, mit szeretne csinálni, és a szülőknek nem szabadna önzőségből kényszeríteni, hogy hiába van meccsed a hétvégén édesem, ez bizony apás hétvége...

2013. júl. 3. 15:26
 15/20 A kérdező kommentje:

15:26-os

Ez nagyon tanulságos.

Erről eszembe is jutott egy újabb kérdés: ahogy a gyerekünk nő, változnak az igények és körülmények. Kell / Szoktak módosítani a láthatási jogon? Akkor is bíróságra kell menni, vagy elég csak szóban megegyezni?

2013. júl. 3. 15:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Én írtam azt, hogy nálunk a bíró ragaszkodott ahhoz, hogy valami konkrétnak kell lennie a határozatban. Ha közös a megegyezés, akkor úgysem rohangál senki a bíróságra feljelenteni a másikat, szóval úgy egyeztek meg ahogy akartok. Nem volt benne az, hogy ha rosszra fordulnak a dolgok, hanem csak az, hogy ez a láthatási rend.... a bíró meg szóban megmondta, hogy közös döntéssel meg azt csinálunk amit akarunk, ebbe a bíróság nem fog beleszólni.
2013. júl. 3. 15:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Nalunk a heti osztott felugyelet van igy nics gyt sem ez nekunk bejott igy a gyerek sajat programot is tervezhet barmikor.

5/15/18/23 evesek a nagyok neha hetekig apjuknal vannak

2013. júl. 3. 15:59
 18/20 A kérdező kommentje:

15:50

Értem, köszönöm.

2013. júl. 3. 15:59
 19/20 A kérdező kommentje:

leírom, talán másnak is segít a mi megoldásunk.

Átbeszéltük apukával, mi lenne a legjobb a gyerekünknek, ami nekünk legkevésbé fájna:

- egyik héten csütörtökön elviszi ovi után - péntek reggel viszi oviba

- másik héten csütörtökön elviszi ovi után - péntek reggel viszi oviba és péntek délutántól vasárnap délutánig kettesben lesznek.

Ha mégis hiányoznának egymásnak, a többi napon is találkozhatnak ovi után, de nem viheti el éjjelre.

2013. júl. 3. 21:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Mivel a volt férjem néha hétvégén is dolgozik, úgy állapodtunk meg, hogy előzetes egyeztetés után, gyakorlatilag akkor látja őket, amikor csak szeretné. Ez működött mindaddig, (kb. két évig), amíg nem lett egy párkapcsolatom. Azóta abszolut nem viszi el a gyerekeket, nehogy legyen szabadidőm, "büntibe" vagyok. (ezt megmondta a szemembe)
2013. júl. 3. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!