Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen láthatási formák vannak, és miért azt választottátok?
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
Ezekszerint a válókeresetbe is beleírják, hogy ha rosszra fordulnának a dolgok (remélem soha nem lesz így), akkor mi a minimum, ez végülis mindkettőnket kötelez.
Próbálom az apukát az eddigi gondolatmenetünkön meggyőzni és természetesen délutánokon is megegyzünk, amikor nincs ott alvás, csak apus délután.
Nálunk úgy volt 2 hetente hétvégén apánál, szünetekben meg ki mikor hogy ért rá alapon.
De azért én kiemelném, mert mindenki csak a törvény, meg a szülők szemszögét nézi, hogy ennyire nem egyszerű. Én is mikor 12-13 éves lettem már egyéb programon lett volna az apás hétvégére haverokkal, kosárcsapattal...stb. ÉS akkor ment a megsértődés. Vagy apa, hogy nem mentem, vagy én, hogy mennem kellett. Szóval addig oké, amíg a gyerek kicsi, de kedves szülők! Könyörögve kérlek benneteket, hogy amint a gyerek eléri azt a kort, hogy haverozik, bulizik, ne akarjátok megszabni, hogy mikor hova KELL mennie. Mert nálunk ebből az lett, hogy 5 évig nem beszéltem apámmal. Pedig nálunk anyám nem is uszított apám ellen, meg semmi, sőt még ő is engem szidott, hogy nem akarok menni. Komolyan. Szerintem egy kamasz el tudja dönteni, mit szeretne csinálni, és a szülőknek nem szabadna önzőségből kényszeríteni, hogy hiába van meccsed a hétvégén édesem, ez bizony apás hétvége...
15:26-os
Ez nagyon tanulságos.
Erről eszembe is jutott egy újabb kérdés: ahogy a gyerekünk nő, változnak az igények és körülmények. Kell / Szoktak módosítani a láthatási jogon? Akkor is bíróságra kell menni, vagy elég csak szóban megegyezni?
Nalunk a heti osztott felugyelet van igy nics gyt sem ez nekunk bejott igy a gyerek sajat programot is tervezhet barmikor.
5/15/18/23 evesek a nagyok neha hetekig apjuknal vannak
15:50
Értem, köszönöm.
leírom, talán másnak is segít a mi megoldásunk.
Átbeszéltük apukával, mi lenne a legjobb a gyerekünknek, ami nekünk legkevésbé fájna:
- egyik héten csütörtökön elviszi ovi után - péntek reggel viszi oviba
- másik héten csütörtökön elviszi ovi után - péntek reggel viszi oviba és péntek délutántól vasárnap délutánig kettesben lesznek.
Ha mégis hiányoznának egymásnak, a többi napon is találkozhatnak ovi után, de nem viheti el éjjelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!