Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ez a kapcsolat tényleg meghalt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez a kapcsolat tényleg meghalt? Hogy lehetett így elrontani?

Figyelt kérdés

2 évig voltam a párommal, fiatalok vagyunk. Nyáron volt egy abortuszom nem tervezett terhesség miatt. Én akartam a babát, de ő azt mondta, ha megtartom 90% az esély, hogy elhagy.

Azóta próbáljuk rendbehozni a dolgot, de azóta félig tudatosan félig tudatalatt büntettem. Szörnyen viselkedtem vele, csúnya dolgokat mondtam, hogy mennyire gyűlölm, hogy ő csúnya és majd találok jobbat és akkor lelépek.

Erre ő unta meg a bántásaimat, és hogy minden idegesített vele kapcsolatban, és elhagyott.

Most szörnyű. Fáj, hogy abortuszra kényszerített és nem mondta azt, hogy akkor vállaljuk a felelősséget és belevágunk, de ezt megbocsátottam neki. Próbáltam kedves lenni, de nem ment:(( Most, hogy elhagyott, úgy érzem menne, de ki tudja.

Hiányzik és szeretem, de nem tudom tényleg szerelmes vagyok-e vagy csak a megszokás és a ragaszkodás hiányzik?

Az abortusz előtti életemet akarom visszakapni vele. Mi lesz most?

2009. okt. 12. 16:05
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
62%
B@sszátok meg minek lenne állat? Neki is épp úgy van beleszólása joga mint a "tisztelt" barátnőjének már nem azért, ti nő-soviniszta bunkók.... Igen, ha velem történne (ha ilyen hülye lennék, hogy ekkorát hibáztam, mert nem tudom ugyan, hogy hozták össze a gyereket, de azért ehhez is tehetség kell), én is hasonlóképp tennék, persze először megpróbálnám megbeszélni a barátnőmmel, mert annak semmi értelme, hogy a semmibe, bizonytalanságba, ráadásul akaratlanul (részemről) bevállaljunk egy gyereket, mert annak csak a kicsi láthatja a kárát. Eszméletlen milyen h*lye "ösztönlény" nők járnak erre a fórumra....
2009. okt. 12. 17:17
 22/48 anonim ***** válasza:
60%
Hidd el a hiba nem benned volt.innen kívülről nekem űgy tűnik, hogy a srác csak úgy elvolt veled.Volt kivel hemperegni, meg ilyenek, de amint lett "következménye" a dolognak, máris ő inkább "élni" akar kötöttségek nélkül.Hidd el, hogy ez részéről nem szerelem volt.Ha az lett volna, azonnal feleségül vesz és együtt élitek az életeteket tovább.Én aláírom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mikor akar gyereket, de ha elgondolkodtok éppen ezért fogy a magyar, mert mindenki csak élni akar, de mire rájön, hogy úgysem tud már késő lesz neki családot is alapítani.Egy abortusz nagyon szörnyű élmény.Tudom mert én a 3 meglévő gyerekem mellé mai napig odagondolom, hogy bizony lenne egy tinédzser gyerekem, és ekkor összeszorul a szívem és úgy érzem hatalmas bűnt követtem el.EMBERT ÖLTEM.Igen így érzem és Isten-hívő emberként tudom, hogy ezért még egyszer felelnem kell.Másrészt hiszem, hogy mindenki akkora feladatot kap az élettől amekkorát elbír.Én kívánom neked, hogy légy boldog és persze legyen gyereked, de elmesélem neked egy nő sorsát.Ez a nő apukám testvérének volt a 2. felesége.Terhes lett ő akarta, de a nagybátyám nem, mivel nagybátyámnak az első házasságából már volt 2 gyereke.Megszakíttatták ezt a terhességet.Évekkel később elváltak és ennek a nőnek soha nem lett új kapcsolata és sosem szült gyereket.76 éves és nagyon egyedül van:Mindenét amilye van a keresztlányára fogja hagyni, aki az ország másik felében él.Nagyon magányos.Elmondhatatlanul.Ugye most neked is az jutott eszedbe, hogy mennyire másként alakult volna az élete, ha akkor azt a gyereket megszüli.Igen.De ezen már senki nem tud változtatni.Te pedig bízz benne, hogy jön a lovag fehér lovon, ezt a patkányt meg minél előbb töröld a memóriádból.
2009. okt. 12. 17:21
 23/48 A kérdező kommentje:

17:17es ezt rám érted vagy a válaszolókra?

Szerinted akkor csak én vagyok a hibás a szakításért? Ha így gondolod, az se baj. érdekel más véleménye is.

tudom, h szörnyen viselkedtem, de tudta, hogy az érzelmi sokk miatt van, miért nem adott több időt, hogy kigyógyuljak és újra kedves legyek vele?:(

2009. okt. 12. 17:46
 24/48 anonim ***** válasza:
80%

Mert nem szeretett eléggé. Ez tény, hiszen a babát is vállalta volna egyébként.

Sirasd el, aztán fel a fejjel és keress magadnak jobbat!

2009. okt. 12. 18:00
 25/48 anonim ***** válasza:
77%

Nehéz helyzet, mert végül baba ide vagy oda, elhagyott. Az ilyennek nem is szabad szülni...

Az a véleményem, hogy mind a ketten hibásak vagytok. Te is legalább annyira hibás vagy, mint ő, mert tisztában voltál azzal, hogy a naptármódszer a lehető legbizonytalanabb "fogamzásgátlás", és bármikor összejöhet a baba. Ez felelőtlenség volt, neked is be kell látnod.

Nagyon sajnálom, hogy egy abortusz által kellett felnőtté válnod. A történteket visszacsinálni nem tudod, és most már soha többé semmi nem lesz olyan, mint az abortusz előtt. Ha vissza is szerzed a pasit, mindig benned lesz a tüske, hiába is próbálsz neki megbocsátani. Ez egy olyan trauma, ami mindig benned marad.

Én nem akarnám visszaszerezni ezt a pasit, mert egy önző dög. Ennyi. Csak magára képes gondolni, és irtó gyerekesen viselkedik az élet minden terén. Zsarol, aztán együttérzést színlel (valószínűleg azért ápolt a műtét után, hogy a saját lelkiismeretét kissé megnyugtassa, nem azért, mert átérezte a fájdalmad), aztán elhagy...

Undorító féreg, ki kell mondani.

Hidd el, találsz még jobbat is nála...

2009. okt. 12. 22:43
 26/48 anonim ***** válasza:
72%

Elöljáróban a 'felelősség kizárása':

Válaszom elsősorban nézőpont, általában a kérdezőével ellentétes /lehetséges/ szempontok alapján, mivel a sajátjait nyilván tudja. Maga a téma érzelmileg nem befolyásol, így válaszom nem ítélkezés és személyeskedés, csupán hasznos v. haszontalan segédlet az önálló vélemény átformálásához v. változatlanul hagyásához.

---

A dolog összetett:

1. Olyan emberrel volt kapcsolatod, aki nem akart Tőled/egyáltalán gyereket. Ennek okát jó esetben tudod, kevésbé jóban pedig nem beszéltétek meg és nem. E téren tehát nem törődtél a véleményével, akaratával, szándékával.

2. Amikor választanod kellett a gyermek születése és az 'apa' között, akkor az utóbbit választottad. Nem vett el tőled senki semmit, saját döntésed volt.

3. Amikor a 1-2-ban említett döntésekért a párod tetted felelőssé, holott sajátjaid. Ennek megfelelően 'büntetted'.

4. Minden 'vásár' kettőn áll, azaz egy kapcsolat is két 'üzletfél' kölcsönös megelégedése esetén lehet csak gyümölcsöző. A felsoroltak alapján legalább gyerek terén (és annál a döntésnél nem sok nagyobb van az életben) nem törődtél a másik szempontjaival. Nincs semmi meglepő abban, ha 1-3. miatt azt mondta, hogy számára ebben már semmi ráció. Továbbá lehetett ok az, ha esetleg eleve nem is érzett úgy még a gyerekkel kapcsolatos ötleted előtt, hogy veled akarja élete hátralevő/jelentős részét leélni.

Visszakapni már nem lehet, igazi sose lesz az ilyen felmelegített dolgokból. De tanulságot levonhatsz:

- kettőn áll a vásár (ha tehát a másik nem azonos célokat szeretne, akkor TE hagyd ott, ne juss el idáig a vele való kapcsolattal)

- ha szükséged van valakire, akkor még nem találtál önmagadra, így ezt célszerű pótolni, mielőtt komoly kapcsolatot akarsz létesíteni

...

Sok sikert a következő kapcsolatodhoz!

2009. okt. 13. 08:07
 27/48 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező!

Tény, hogy abortusz után nagyon sok kapcsolat megromlik. Az én (volt) Párom nagy szerelme is az abortusz után szakított vele, akárhogy szenvedett a Párom, és hiáb alátogatta a lányt a kórházban. Még a Páromnak is bűntudata van azóta, azt mondja, "gyilkoltunk".

A másik tény, hogy az abortusz nagyon megviseli a női pszichét. Én mindenképpen azt javaslom, hogy keerss segítőt (pszichológust pl.), mert a ki- és megbeszéletlen probléma biztos vissza fog ütni.

Én most a helyedben ezzel foglalkoznék leginkább. és természetesnek érzem, hogy haragot táplálsz magadban a fiú iránt, hiszen szörnyű nehéz dologra vett rá.

2009. okt. 13. 09:44
 28/48 anonim ***** válasza:
74%
Nekünk a párommal egyetem 2. évében, 21 évesen, amikor kb. 1 éve jártunk volt egy kis balesetünk az óvszerrel. Felírattunk 72 órás tabit, de nagyon féltem a hormontól, ami benne van, mire a párom azt mondta, h ha ez ilyen brutális hormon, akkor ne vegyem be, majd legfeljebb felneveljük együtt a babát és előrehozzuk az esküvőt. (Végül nem lett baba.) Szerintem 20 fölött, hosszabb kapcsolatban ez anormális és elvárható gondolkodás. Azóta már elvett, nem baba miatt.
2009. okt. 13. 10:52
 29/48 anonim ***** válasza:
86%
Ennek a kapcsolatnak lőttek. Lépj túl rajta és ne nyafogj hogy szereted. Biztos nehéz a sarkadra állni és felvállalni hogy egyedül vagy, de így csak a drága idődet pazarlod.
2009. okt. 13. 13:43
 30/48 anonim ***** válasza:
78%
Hidd el, annak a babának jobb, hogy nem született meg. Ez a kapcsolat érzelmileg már nem volt stabil, párod ezt érezte. Olyan súlyos gondok szakadtak volna a nyakadba (nem csak anyagiakat értek) amikhez egy stabil párkapcsolati háttér kell. Egy gyermek nem tart össze egy széthullásra ítélt kapcsolatot. Sőt! Olyankor az anya fáradt, jó ha el tudja látni a babát és idegileg meg tudja állni a helyét, valamennyire biztos, hogy elhanyagolja a férjét. Ha ő meg fanyalogva vállalta volna mégis a Te kedvedért, akkor fél év vagy egy év múlva hagyott volna el a babával. Lehet, hogy egész életedben a gyereket hibáztattad volna tudat alatt, ismerek ilyen eseteket. Nekem szerencsére nem volt abortuszom, borzasztó lehet Neked, és nem is tudod soha elfelejteni, teljesen kiheverni, ha ránézel a megszült gyermekedre, akkor is eszedbe fog majd jutni, de annak a gyermeknek az ép családi légkör, és a kiegyensúlyozott anya kell, ami nálatok nem let volna meg. Párodat meg majd elfelejted, most még rossz, de hidd el, el fog múlni. Találsz majd olyat, aki akkor is szeretni fog, ha nem a tervezett forgatókönyv szerint leszel terhes. Nem az időzítés a fontos, hanem a hozzáállás. Sok akadályt le lehet győzni, csak akarni kell. Barátod nem akarta. Jobb, hogy elment, ne sajnáld.
2009. okt. 13. 20:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!