Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez a kapcsolat tényleg meghalt? Hogy lehetett így elrontani?
2 évig voltam a párommal, fiatalok vagyunk. Nyáron volt egy abortuszom nem tervezett terhesség miatt. Én akartam a babát, de ő azt mondta, ha megtartom 90% az esély, hogy elhagy.
Azóta próbáljuk rendbehozni a dolgot, de azóta félig tudatosan félig tudatalatt büntettem. Szörnyen viselkedtem vele, csúnya dolgokat mondtam, hogy mennyire gyűlölm, hogy ő csúnya és majd találok jobbat és akkor lelépek.
Erre ő unta meg a bántásaimat, és hogy minden idegesített vele kapcsolatban, és elhagyott.
Most szörnyű. Fáj, hogy abortuszra kényszerített és nem mondta azt, hogy akkor vállaljuk a felelősséget és belevágunk, de ezt megbocsátottam neki. Próbáltam kedves lenni, de nem ment:(( Most, hogy elhagyott, úgy érzem menne, de ki tudja.
Hiányzik és szeretem, de nem tudom tényleg szerelmes vagyok-e vagy csak a megszokás és a ragaszkodás hiányzik?
Az abortusz előtti életemet akarom visszakapni vele. Mi lesz most?
17:17es ezt rám érted vagy a válaszolókra?
Szerinted akkor csak én vagyok a hibás a szakításért? Ha így gondolod, az se baj. érdekel más véleménye is.
tudom, h szörnyen viselkedtem, de tudta, hogy az érzelmi sokk miatt van, miért nem adott több időt, hogy kigyógyuljak és újra kedves legyek vele?:(
Mert nem szeretett eléggé. Ez tény, hiszen a babát is vállalta volna egyébként.
Sirasd el, aztán fel a fejjel és keress magadnak jobbat!
Nehéz helyzet, mert végül baba ide vagy oda, elhagyott. Az ilyennek nem is szabad szülni...
Az a véleményem, hogy mind a ketten hibásak vagytok. Te is legalább annyira hibás vagy, mint ő, mert tisztában voltál azzal, hogy a naptármódszer a lehető legbizonytalanabb "fogamzásgátlás", és bármikor összejöhet a baba. Ez felelőtlenség volt, neked is be kell látnod.
Nagyon sajnálom, hogy egy abortusz által kellett felnőtté válnod. A történteket visszacsinálni nem tudod, és most már soha többé semmi nem lesz olyan, mint az abortusz előtt. Ha vissza is szerzed a pasit, mindig benned lesz a tüske, hiába is próbálsz neki megbocsátani. Ez egy olyan trauma, ami mindig benned marad.
Én nem akarnám visszaszerezni ezt a pasit, mert egy önző dög. Ennyi. Csak magára képes gondolni, és irtó gyerekesen viselkedik az élet minden terén. Zsarol, aztán együttérzést színlel (valószínűleg azért ápolt a műtét után, hogy a saját lelkiismeretét kissé megnyugtassa, nem azért, mert átérezte a fájdalmad), aztán elhagy...
Undorító féreg, ki kell mondani.
Hidd el, találsz még jobbat is nála...
Elöljáróban a 'felelősség kizárása':
Válaszom elsősorban nézőpont, általában a kérdezőével ellentétes /lehetséges/ szempontok alapján, mivel a sajátjait nyilván tudja. Maga a téma érzelmileg nem befolyásol, így válaszom nem ítélkezés és személyeskedés, csupán hasznos v. haszontalan segédlet az önálló vélemény átformálásához v. változatlanul hagyásához.
---
A dolog összetett:
1. Olyan emberrel volt kapcsolatod, aki nem akart Tőled/egyáltalán gyereket. Ennek okát jó esetben tudod, kevésbé jóban pedig nem beszéltétek meg és nem. E téren tehát nem törődtél a véleményével, akaratával, szándékával.
2. Amikor választanod kellett a gyermek születése és az 'apa' között, akkor az utóbbit választottad. Nem vett el tőled senki semmit, saját döntésed volt.
3. Amikor a 1-2-ban említett döntésekért a párod tetted felelőssé, holott sajátjaid. Ennek megfelelően 'büntetted'.
4. Minden 'vásár' kettőn áll, azaz egy kapcsolat is két 'üzletfél' kölcsönös megelégedése esetén lehet csak gyümölcsöző. A felsoroltak alapján legalább gyerek terén (és annál a döntésnél nem sok nagyobb van az életben) nem törődtél a másik szempontjaival. Nincs semmi meglepő abban, ha 1-3. miatt azt mondta, hogy számára ebben már semmi ráció. Továbbá lehetett ok az, ha esetleg eleve nem is érzett úgy még a gyerekkel kapcsolatos ötleted előtt, hogy veled akarja élete hátralevő/jelentős részét leélni.
Visszakapni már nem lehet, igazi sose lesz az ilyen felmelegített dolgokból. De tanulságot levonhatsz:
- kettőn áll a vásár (ha tehát a másik nem azonos célokat szeretne, akkor TE hagyd ott, ne juss el idáig a vele való kapcsolattal)
- ha szükséged van valakire, akkor még nem találtál önmagadra, így ezt célszerű pótolni, mielőtt komoly kapcsolatot akarsz létesíteni
...
Sok sikert a következő kapcsolatodhoz!
Kedves Kérdező!
Tény, hogy abortusz után nagyon sok kapcsolat megromlik. Az én (volt) Párom nagy szerelme is az abortusz után szakított vele, akárhogy szenvedett a Párom, és hiáb alátogatta a lányt a kórházban. Még a Páromnak is bűntudata van azóta, azt mondja, "gyilkoltunk".
A másik tény, hogy az abortusz nagyon megviseli a női pszichét. Én mindenképpen azt javaslom, hogy keerss segítőt (pszichológust pl.), mert a ki- és megbeszéletlen probléma biztos vissza fog ütni.
Én most a helyedben ezzel foglalkoznék leginkább. és természetesnek érzem, hogy haragot táplálsz magadban a fiú iránt, hiszen szörnyű nehéz dologra vett rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!