Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Úgy érzem, csapdában vergődöm....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem, csapdában vergődöm. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Férjnél vagyok már lassan 3 éve, van egy gyönyörű kisfiunk is. Kívülről minden szép és jó, de belül úgy érzem, lehet, hogy elrontottam az életemet, és hogy nem jól választottam. Társtalannak, magányosnak érzem magam. Másfél év együttjárás, ebből egy év együttélés után, boldogan mentem férjhez. Én egy többdiplomás, nyelveket beszélő, 30-as éveim elején járó nő, ő egy érettségizett, nálam 3 évvel fiatalabb férfi. Akkor ez nem tűnt problémának, ahogy az sem, hogy én lakással, biztos háttérrel rendelkeztem, ő semmivel.Ez mondjuk ma is a legkisebb bajom. A házasságkötésünk után, a terhességem alatt azonban rájöttem, hogy szexchat-el, és ezt a kapcsolatunk elejétől teszi. Meg nem csalt, ez 100%, de engem ez is zavart. Miután többször lebukott, kezdett a bizalom nagyon meginogni.

A másik nagy baj, a köztünk lévő neveltetés, és műveltségbeli különbség, ami az elején nem érdekelt, de ma már szenvedek tőle. Gyakran nem tud viselkedni, amit ő lazaságnak tart, én bunkóságnak. És úgy érzem, beszélgetni sem tudok vele a napi témákon kívül semmiről.

tudom, hogy hibáztam, hogy a szerelemtől vakon hozzámentem, és szültem neki, ma már nem tenném (holott a fiamat semmiért nem adnám oda). Ő valószínűleg nem is sejti a problémáimat, mert egyszerűen nem tudok vele komolyan beszélni. Nem szoktunk veszekedni, látszólag nincs baj köztünk, de én belül boldogtalan és magányos vagyok. Vergődöm a saját csapdámban, mert nem akarok egyedül maradni, nem akarok ész nélkül elválni, de nem tudom, hogyan lehetne az életemen változtatni? Minden vélemény érdekel.

2009. okt. 11. 20:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A kapcsolatod a leírtak alapján halott. Lehet bármilyen gondoskodás, kitartás, melletted állás a másik részéről, ha értelmileg nem vagytok egy szinten: minden nagyobb horderejű döntésnél egyedül leszel. Amikor valamiben hasznos újítás lehetőségét fedezed fel, ő lesz a bürokrácia, akit a legjobb érvekkel se lehet rávenni, hogy elsajátítson bármi újat, vagy ha igen, ez többhavi/évi bosszankodásod után. A legtöbb dologban egymagad elég lehetsz, ha Te csinálod, de fordított esetben minden banális dolog miatt ugranod kellhet besegíteni. Stb. Neki mindez esetleg fel sem tűnik, örül, hogy milyen okos és ügyes vagy, aztán el van intézve.

A szexchat nem nagy dolog e szempontból,csak őt ez köti le, ott talál az igényeinek megfelelő izgalmas témára. Kérdés, azért-e, mert nem elég változatos, nyitott a gondolkodásod szex terén (a választ tudod), vagy épp, hogy ő nem hajlik ott sem a 'művelődésre'. Könnyen lehet benned a 'hiba', ha értelmileg nem passzoltok (egyenrangúság), egy idő után inkább egy gondviselő érzéseit táplálod irányába, mint valaki olyanét, aki kap(hat) is a másiktól.

Megoldás: hozzád alkalmas partner megtalálása (ill. erre való esélyek felmérése, mert nem minden arany ugye...) VAGY csodát, tehát az ő hirtelen tudásszomját várni, amivel nyitottá válik minden iránt, ami az érdeklődési körödbe esik (not gonna happen)

Nehéz döntés, mert kettőtök közül te tudod is, mennyire szükség van rád, ugyanakkor azt is, hogy mennyire nincs esélye annak, hogy ezt folytatva ne maradjon a magány érzése. Persze csodákat másoktól sem vár(hat)sz, de azért nem mindegy, hogy úgy mész valakivel egy irányba (élet), hogy a hátadon cipelteti/vonszoltatja magát, vagy a saját lábán megy és csak akkor löktök-húztok a másikon, ha az megakad. Magyarán, ha fel tudod dolgozni a nagy változás lehetőségét, akkor vélemény: lépj tovább.

2009. okt. 13. 08:56
 22/24 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló!

Én ezzel nem értek egyet. A kapcsolat szerintem is, halott, de csak mert én magamból kiindulva úgy gondolom, hogy a hölgy sosem lesz boldog így.

DE!

Attól, hogy valaki nem végzett egyetemet, még az életben sok esetben ugyanannyira (néha még talpraesettsége miatt jobban is) megállja a helyét. Szerintem nem (feltétlen) szorul a párja támogatására. Ha nem vele élne nem tudna megélni, vagy mi? Szerintem ez nem így van.

Plusz.

Attól, hogy valaki aluliskolázott, nem feltétlen kell az értelmi képességeinek rosszaknak lennie. Valaki nem attól lesz értelmes, hogy egyetemeket végzett. Nagyon sok "csak" gimnáziumot végzett emberrel találkoztam életem folyamán, aki intelligensebb volt egyetemet végzett társaiknál.

Kedves Kérdező!

Neked nagyon el kell gondolkoznod. Gondolkozz el azokon, amiket itt írnak. Nem kell, hogy minden választ megszívlelj. Csak olvasd el őket, gondolkozz. Ha valaki írásában akár csak egy kis igazságot, hasonlóságot is látsz, különösenn gondolkodj el, hogy mit írt. A személyes tapasztalatok véleményem szerint nem sokat érnek. Lásd: milyen lenne, ha én úgy mentem volna férjhez, hogy úgyis el fogunk válni, csak mert a házasságok 70 %-a válással végződik?

Tehát az, hogy valami megtörtént mással, az nem feltétlen fog veled is. Más emberekről, más helyzetekről van szó. És ne dönts senki kommentárja alapján (bár ennél azért inteligensebbnek gondollak:) ). Csak gondolkodj el. Döntened úgy is neked kell. Tudom, könnyebb lenne, ha valaki megmondaná, hogy tedd, ne tedd, ezt tedd, azt tedd. De figyelembe kell venned azt is, hogy bármennyire is jót akarunk neked a tanácsunkal, a döntésed következményével nem nekünk kell együtt élnünk. Az ember sokszor tanácsol olyat, amit maga sem tenne meg. Érted a célzást, ugye?

Én úgy látom, a férjedben ott van a vágy a tanulásra, vagy csak neked akar megfelelni? Ezt te tudod, vagy te sem. Mindenesetre gondolkozz el azon is, hogy nem vársz-e tőle túl sokat. Igaza volt a terapeuta hozzászólónak, az régen rossz, ha a párodat meg akarod változtatni. Főleg ha alapjaiban. Gondolkodj el azon, hogy te is szívesen változnál egy ilyen helyzetben? Valószínüleg neked is nagyon nehéz lenne:)

Sok sikert!

Írj majd a fejleményekről.

2009. okt. 13. 22:14
 23/24 anonim ***** válasza:

"Utolsó válaszoló!

Én ezzel nem értek egyet."

Gondolod, hogy én azzal egyetértek, amit kihámoztál a mondandómból? = Gondolod, hogy csak úgy lehet értelmezni az általam leírtakat, mint ahogy Neked sikerült?

Ha az egyetemi végzettségtől mondanám 'értelmesnek' az embereket, magam is butának deklarálnám.. De én az értelmi egyezésről beszéltem, ami ugyanúgy nehezen jönne létre egy analfabéta és egy 8 v. 12 osztályt végzett ember között, ahogy nehezen jöhet létre egy diplomás, idegen nyelvet használni képtelen és egy szakiskolát végzett, valamely világnyelven perfektül tájékozódni képes szakmunkás között is - akár az utóbbi javára...

(Kinek nem inge..)

2009. okt. 14. 09:19
 24/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, szinte mindegyik elgondolkodtató. Talán naív, talán optimista vagyok, de én még nem érzem halottnak a kapcsolatunkat. Az viszont igaz, hogy nekem is sokban kell változnom, hogy ő bármiben is változzon. Alapjaiban azonban nem akarom megváltoztatni, mert akkor talán nem is szeretném. Ha a viselkedésén tudna idővel változtatni itt-ott, az nekem már sokban elég lenne. Annyit még kell a dologról tudni, hogy ő otthon egy viszonylag elnyomott gyerek volt, a húgát iskoláztatták, mindent megkapott (anyagilag is) míg a férjem mindig félre volt állítva (szerintem sem a diplomán önmagában múlik egyébként az intelligencia, és szerintem ő alapvetően intelligens, inkább az otthonról hozott dolgok (ha úgy tetszik a gyerekszoba) hiányzik néha.). Lehet, hogy velem egy kicsit 'kinyílt neki a világ' a szó sok értelmében. Az igaz lehet, hogy nekem kelleni fog a szakmai segítség, hogy képes legyek változtatni magamon és ezáltal formálni tudjam őt, ha ő is akarja (ez elmúlt év nekem ezt mutatja, mégha lassan is haladunk). Hiszek az efféle segítségben, magam is emberekkel foglalkozom, valószínűleg élni fogok vele.
2009. okt. 14. 14:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!