Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elveheti a férjem a fiamat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elveheti a férjem a fiamat ezzel az indokkal?

Figyelt kérdés
Kb. két hónapja még pszichátriai kezelés alatt álltam. Idegi kimerültséggel és szorongásos depresszióval kezeltek (ami a férjem miatt alakult ki). Amióta nem él velünk jól vagyunk, az orvosom is mondta, hogy öröm rám nézni. A férjem azzal fenyeget, hogy elveszi tőlem a fiamat, ha nem megyek bele válásnál az ő feltételeibe. És erre a pszichátriai kezelésre akar hivatkozni. Mondván bolond vagyok és ha bekattanok kivégzem a gyerekemet. Hozzáteszem, hogy soha nem bántottam a fiamat és nem is tudnám.
2013. jún. 15. 19:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Ha lehet, valahogy intézd el, hogy a férjedet is kezelje orvos. Akkor esélye se lesz.
2013. jún. 15. 20:56
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

"Kezelés" és "kezelés" között óriási különbség van.

Egy depresszió, idegi kimerültség nem fogja meghatni a bíróságot. Nincs olyan ember, akivel az életében még ne esett volna meg, csak max. nem ment dokihoz.

Nyilván más, ha ön- és közveszélyes lennél, illetve cselekvő képtelennek ítélnének. De az fényévekre van.

A férjeddel próbálj meg minél kevesebbet kommunikálni, mert úgy néz ki, hogy erős lelki terrorral akar rád hatni.

2013. jún. 15. 21:05
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha jó az ügyvédje, sajnos megtörténhet. Megoldásként javaslom, fogadj fel te is egy tehetséges ügyvédet, ezen ne spórolj, hiszen az orvosodat tanúként beidézve simán az ellentetjét tudja kihozni abból, amit a férjed akar bizonyítani (ti. ő tartott terrorban, ennek okán borultál ki, stb)
2013. jún. 15. 21:27
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Ja igen, ha nincs pénzed ügyvédre, célozzátok meg a vagyoni kártérítést a kórházi kezelésed után (ami a férjed hibája), elvileg egy jó ügyvéd kipereli belőle a kakkanatot is, ebből tudod fizetni.
2013. jún. 15. 21:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Kedves 12.! Igyekszem, minél kevesebbet kommunikálni vele. Ma is idejött a menyasszonyával a kisfiúért. Ő hozta fel a témát. Hogy igényt tartok-e a gyerektartásra (10ezer forint). Két hónapja nem lakik itt, de még egyszer sem adott pénzt a gyerekre. Mondtam neki, hogy jó lenne, be tudnám fizetni belőle az ebédet az oviba. Erre mondta nekem, hogy jó, de akkor fizessem annak a hitelnek a felét amit tőle vonnak. Két hitelünk van, egyet tőle vonnak, egyet tőlem. És még azt akarja, hogy fizessem annak a felét is, és akkor ad gyerektartást. Ami így megint úgy jön ki, hogy nem ad semmit. Én sem magamtól kerültem ám az orvoshoz. Össze estem a munkahelyemen. Onnan kerültem a sürgősségire. Amikor levetkőztem, hogy az orvos megvizsgáljon, az volt az első kérdése, hogy "Mennyit fogyott mostanában?" 15-20 kilót fogytam és ez nagyon meg is látszik a bőrőmön. Akkor vizsgálgattak egy napig, közben nagy nehezen kiszedte belőlem az orvos az okokat és miérteket, és onnan kerültem át a pszichátriára.
2013. jún. 16. 14:17
 16/21 anonim ***** válasza:
3%

Azt hiszem, hogy itt nagyon sokan fordítva ülnek a lovon!

Mi az hogy az apa el akarja venni a gyereket az anyától? Nem inkább az anya akarja elvenni a gyereket az apától?

A két szülőnek elvileg azonosak a jogai!!! Bár sajnos csak elvileg.

A kérdező megnyilvánulásai semmivel sem különbek, mint amit ő állít a férjéről. Egy tapasztalt bíró rögtön kiszúrja a gyűlölködést mindkét fél részéről. De ha már most előre mentegetődzöl, hogy nem bántottad a fiad, akkor ott azért valami lehet a háttérben.

A feltételekbe nem kell belemenni, harcolhattok is és kiderülhet, hogy ki az alkalmasabb. De mivel nem tudjuk, hogy mik voltak ezek a feltételek, nem is tudunk rendes választ adni, mert lehet, hogy totál korrekt elvárásai voltak, de az is lehet, hogy irreálisak.

2013. jún. 17. 09:59
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

"előre mentegetődzöl"

Szerintem a kérdezőnek eszébe sem jutna mentegetőzni, ha a férje nem támadta volna ezzel.

Abban igazad van, hogy mindkét szülőnek azonos esélyt kell adni, de a papák nagyobbik része inkább örül, ha nem nekik kell gyereket nevelni.

2013. jún. 17. 14:44
 18/21 anonim ***** válasza:
9%

Utolsó akkor most örüljön egy példának ahhoz az apa is rész akar venni a gyerek nevelésében.

Számomra is furcsa volt a kérdés mintha a férje nem a fia apja lenne.

2013. jún. 17. 17:04
 19/21 A kérdező kommentje:
Állj, nem akar részt venni a nevelésben. Megmondta, hogy ha belemegyek a feltételeibe akkor nem kell neki a gyerek, nyugodtan nálam maradhat. És igen, ugyanolyan jogai vannak. Én nem is tiltom el az apjától a gyereket. Mindig engedem neki elvinni amikor akarja.
2013. jún. 18. 18:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a mondatot kéne kicsikarni belőle úgy, hogy nyoma maradjon. SMS-ben, e-mail-ben. Ezzel nagy lendítenél a te javadra.
2013. jún. 18. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!