Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerek elhelyezési ügyben miért 99%ban az anyánál helyezik el akkor is a gyereket ha az bizonyìthatóan nem a jó a gyereknek?
Ahogy irták már páran ha nem drogos,alkoholista az anyának itélnek.szerintem sok esetben nem a gyerek érdekében döntenek,hanrm mert valamikor valamelyik idióta ezt elfogadtatta törvényben.
A törvény az apákért semmit nem tesz...
Utolsó, na ez amiről írsz nem Magyarország, ahogy a Kérdező meg túl pesszimistán látja a helyzetet...
A valóságban az első fokon, ahol még egy (tényleg többnyire nő) bíró dönt, olyan 90/10 az arány, ha viszont a férfi kitartó, és a nők kara ("bezzeg a gyerekednek ártasz te szemét ha nem nyugszol bele") halálhörije ellenére elviszi másodfokra az ügyet, akkor - félhivatalos statisztika szerint - olyan 70/30 az arány. Ez természetesen arra vonatkozik, ahol mindkét szülő szeretné a nála történő elhelyezést.
Na, ez a kis magyar valóság:)
"Nem igaz az az állítás, hogy "válás esetén jobb esélyekkel indul az anya a gyermekelhelyezésért".
"Dr. Grád András egykori bíró, pszichológus, jelenlegi alkotmánybíró és dr. Kőrös András,a Legfelsőbb Bíróság társelnöke a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéleteit vizsgálva arra jutott, hogy azokban a válóperekben, ahol nincs közös megegyezés, a gyerekek az eseteknek alig több mint a felénél kerülnek az anyjukhoz."
"Azokban az esetekben, amikor a szülők békésen válnak, 90 százalékban az anya kapja meg a gyermeket. Ugyanakkor, ha a szülők csatáztak egymással, a gyerekek alig több mint fele került csak az anyákhoz. A jogászok tehát arra jutottak, hogy ha egy apa a megküzdést választja, helyzete - a közhiedelemmel ellentétben - távolról sem reménytelen."
Az apa simán viheti,ha az anyának nincs saját lakása és az apának van.
A rádióban hallottam egy botrányt arról,hogy a gyereket úgy vette el az apa,hogy kiderült 8 év után,hogy a gyerek nem tőle van mégis ő kapta meg a gyereket evvel az indokkal és az anyának nem volt csak albérlete.
Konkrétan ez volt a fő ok,ami miatt a nem is vér szerinti gyerekét vihette.
Azóta utána érdeklődtem ügyvédektől,akik ezt az info-t alátámasztották.
Egy jó ügyvéd persze biztos kell.
"bezzeg a gyerekednek ártasz te szemét ha nem nyugszol bele"
ezt mondták nekem is már (magyarán nyugodjak bele a sorsomba, mert tőle sosem szabadulok -max. gyerekek nélkül).. sokszor a zsarnok meg akinek nagy az ismeretségi köre kapja meg a gyerekeket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!