Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan várja ezt el a férjem exe?
Eddig a közös gyerek után a párom igényelte a családi adókedvezményt, az előző házasságomból született fiam után én. A férjem fizetett a volt feleségének 20%gyerektartást, ez havonta 20-22000Ft volt, mert vonták az adókedvezményből is a 20%-ot. Most a férjem elveszítette a munkáját és úgy döntöttünk, ő marad itthon a 1,5 éves gyermekünkkel gyes-en és később a kicsivel is ő lesz itthon (9 hetes terhes vagyok), én dolgozok tovább. Emellett abban maradtunk, hogy a gyerekek utáni adókedvezményt ezután én fogom igényelni.
Úgy éreztük tisztességesnek, hogy az ex inkább a férjemtől tudjon ezekről a dolgokról, ezért a hétvégén mikor hazavittük a kislányt, megpróbáltuk ezt megbeszélni vele. Úgy gondoltuk, a gyes öszegét megkapja gyerektartásnak, szóval nem a minimumot adnánk ezután sem, de az exe hatalmas patáliát csapott, hogy mi meglopjuk a gyerekét, mert az általunk kapott családi adókedvezmény 20%-a is őt illetné és kiszámolta, hogy az +20000Ft lenne és ezt is követeli, akár jogi úton is.
Nem vagyunk jártasak ebben a témában, ezért szeretném megkérdezni, hogy ilyet tényleg megtehet? Járt már más is így? Mi lett végül?
Már feltettem ezt a kérdést, de sajnos áttették másik kategóriába, az ott kapott válaszok pedig elég vegyesek voltak, főleg a privát üzenetek.
Én úgy gondolom, ha a bíróságra megy, akkor kevesebbet kapna, mint az, amit felajánlottatok neki. A bíróság a születendő gyermeketeket is figyelembe fogja venni. Egyébként nem kötelezhet senki titeket arra, hogy melyikőtök vegye igénybe az adókedvezményt, a bíróság sem fog.
1. A családi adókedvezményt az veszi igénybe, aki akarja, ehhez masnak (akár ex, akár más), semmi köze. A családi adókedvezmény az adott családnak jár, nem pedig kivülállóknak (ex)
2. Gyerektartást a tartásra kötelezett (ebben az esetben az apa) nettó jövedelme alapján számítják, ha a párod gyest kap, akkor aszerint.
3. Az ex csinálhat, amit akar, perelhet, de csak saját magát járatja le és ö fog ráfizetni. (perköltség)
így van a gyermek tartásdíjára csak a párod kötelezett te magad nem másfelől tényleg figyelembe veszik a családi körülményeket. Csak igazolni tudom az előttem szólókat, tanultam jogot így tudom.
Nem kell aggódnotok, nő replikázhat ahogy akar max kevesebbet kap és még veszít is a dolgon.
Úgyhogy ha valaki is meglopja vagy veszteséget okoz a gyermeknek az ő maga lesz.
Viszont n úgy tudom, hogy az adókedvezményt csak az veheti fel akinél a gyerek él, akire felveszi
(nem????????????)
Amúgy az ex nem normális...ha vagytok olyan jó fejejek, akkor jelezhetitek neki, hogy kevesebbet fog kapni, ha hőzöng... Azon okok miatt, amit már előttem leírtak...valószínűleg, akkor hirtelen nagyon csöndben marad....
Tény, hogy hiába születij "új "gyerek, az előzőről gondoskodni kell továbbra is, de ennek ti a 23 E ft-tal mélységesen eleget tesztek, hoszen ez több, mint amit eddig fizettetek...
Utolsó! Jól tudod, de a kérdező férje az övék (kérdező+férj) tehát kettőjük közös gyereke után veszi igénye, nem az első feleségtől való gyerek után.
Én is válaszoltam tegnap, de most sem értem, mi köze a volt feleségnek ahhoz, hogy a volt férj a 2. házasságból való gyereke után mit vesz igénye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!