Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha nem ismerem el a születendő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem ismerem el a születendő gyereket mert nem vagyok benne biztos hogy az enyém, akkor a születése után kérhetem a dns vizsgálatot? Az anyja nevét fogja viselni szülés után.

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag semmi közöm nem lesz hozzá,igy is kérhetem a vizsgálatot?És az anyjának bele kell egyeznie?Ha nem engedi a vizsgálatot,mit tudok csinálni?
2009. okt. 2. 22:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
52%
Most akkor melyikőtök a nem normális?Anyuka minden biztosan,ha abba sem biztos ki a gyereke apja.Szép egy nőszemély lehet.Egy gyerek életével játszadoztok.Csináltassatok apasági vizsgálatot,és ha kiderül Te vagy az apa akkor teljesítsd a kötelességeidet!Ha nem Te vagy akkor meg kell keresni az apát.A gyereknek joga van az apjához is!!!Az nagy butaság ha nem nevez meg apát az anya.A gyámügy automatikusan elindítja az eljárást az apaság tisztázására ha nincs megnevezve apa.Az,ha nem az apja nevén van a gyerek nem változtat semmin.A kötelezettségek attól még fennállnak.
2009. okt. 2. 22:56
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
De ez a "nem nevez meg apát" már megint egy olyan urban legend... Nevezhet meg az anya apának akit akar, senkit nem fog érdekelni, ha az illető nem tesz teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot. Én úgy szültem, hogy ilyen nem volt, és a kutya nem kérdezte, hogy kit nevezek meg apának, mert aztán mondhattam volna, hogy a Tom Cruise, akkor se írtak volna be semmit. Bemondásra nem fognak apát beírni sehova.
2009. okt. 2. 23:04
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
Nem értelek. Ha az anyuka sem akar téged apának, és te sem akarsz apuci lenni, akkor mi a fenének kell az az apasági vizsgálat? Arra számíts, hogy ha kiderül, hogy te vagy az apa, akkor nincs visszaút, attól kezdve köteles vagy tartásdíjat fizetni, apaként funkcionálni, akár a te neveden van a gyerek, akár nem. "Gyakorlatilag semmi közöd" addig van a gyerekhez, amíg nem derül ki, hogy te vagy a biológiai apa. Onnantól a törvény kötelez, nem te döntesz.
2009. okt. 2. 23:41
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,de én csak azt szeretném tudni hogy köteles e az anyja bele egyezni a vizsgálatba ha kérem!És ha nem egyezik bele tudok e valamit tenni!
2009. okt. 3. 00:12
 15/25 anonim ***** válasza:
69%

Igen,köteles bele egyezni ha Te is szóba jöhetsz mint apa.Neked is jogod van tudni,hogy a Te gyerekedet várja-e,és a gyereknek is joga van tudni ki az igazi apja.

Ha nem egyezik bele perelheted.

2009. okt. 3. 10:05
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
azért áruld már el, hogy részt akarsz e venni a gyerek életében, ugy érdekelne. amugy meg gondolom neki is jelent valamit, hogy gyereke lesz, nem csak a gyerektartást... kicsit gondolkodjál már el.
2009. okt. 3. 11:46
 17/25 anonim ***** válasza:
60%

Azt hiszem, sejtem már, mi lehet itt. Az anya nem akarja, hogy részt vegyél a gyerek nevelésében, sőt még a nevedet sem szeretné neki, ellenben azt állítja, hogy amúgy Te lennél az apa. De ezt csak Neked mondja, hátha legalább bűntudatot érzel miatta. Te viszont meg vagy róla győződve, hogy megcsalt és nem tőled van a gyerek. Az egésszel csak az a célod, hogy a gyereke megszületése után is még egy kicsit megfingasd, bár már igazából nem számítana, mert nem kér tőled semmit. Szerintem, jobb lenne, ha békén hagynád akkor őket, a babának mindenképpen jobbat tennél, ha nem macerálnád az anyukáját. Egyébként pedig szerintem ilyenkor nem köteles az anya engedni a vizsgálatot, ha nem pereled be. Én úgy tudom, hogy csak azért perelhetsz, ha az apai jogaidat akarod gyakorolni, vagy pedig, ha nem akarod, pedig a gyerek a te neveden van. Gondolom, ha per van, akkor megvizsgálják a körülményeket is, mivel ezzel az erővel, akárki odasorakozhatna, hogy én is, én is szeretném, ha bebizonyítanák, hogy én sem vagyok az apja a gyereknek, szóval ez az ügy nagyon sántít és bosszúszagtól bűzlik.

Szerintem, ha ez feltétlenül vérvizsgálattal is jár, az anya megtagadhatja, hogy vért vegyenek a babától is. Egyébként pedig vannak olyan vércsoport szerint kizárható esetek is, amik eleve azt mondják, hogy lehetetlen, hogy a tiéd legyen a gyerek, szerintem ilyenkor sem csinálják meg a tesztet.

Máskülönben pedig egy ilyen per és a vizsgálat is nagyon sok pénzbe kerül, amit neked kell fizetni. Nem tudom, ez megéri-e neked, csak azért, hogy nehogy véletlenül már jól érezhesse magát ez anyuka és a gyereke. Nem beszélve arról az eshetőségről, amit itt fent már említettek, hogy ha kiderül, hogy tényleg tiéd a baba, akkor mi van? Felvállalod így is? Gyerektartást fizetsz és láthatást követelsz? Hát, nem tudom, remélem, még sok van hátra a születésig és addig leteszel erről. Hagyd őket békében élni és járd a saját utadat.

2009. okt. 3. 12:49
 18/25 A kérdező kommentje:
80%ban biztos vagyok benne hogy az enyém.Nem akarja az anya hogy közöm legyen hozzá,és a nevemet sem karja az esetleges vizsgálat után sem,és gyerektartást sem kér!Akkor érdekel engem a gyerek ha kiderül hogy az enyém.
2009. okt. 3. 15:14
 19/25 anonim ***** válasza:
30%
Az utolsó nagyon hülye egy ember lehet. Ha az az ő gyereke, joga van részt venni az életében, nevelni őt, és természetesen gy.tartást is fizetni is. Miből gondolja azt pár hülye ember (nő) hogy egy apát ki lehet zárni a saját gyereke életéből? Vagy a gyereket megfosztani a saját apjától? Miért kéne lemondania a gyerekéről az apának? Ja, mert az anya úgy akarja? Az ilyen nő nem anya. Remélem az utolsónak nincs gyereke, akár férfi akár nő.
2009. okt. 3. 15:15
 20/25 anonim ***** válasza:
18%
nagyon helyes! és ne hagyd magad félreállítani, igenis csináltass apaságit, és ha kiderül hogy a tied, és még mindig nem akarja, hogy a gyerek a te nevedet viselje, még mindig lehet kettős vezetékneve. ne sajnáljuk már "szegény" anyukát, aki annyira akar gyereket, csak épp nem a saját gyereke érdekeit nézi, hanem a saját, önző érdekeit. ugyanezt mondom a továbbiakra is: lehet, hogy mindenért bíróságra kell menned, hogy részt vehess a gyereked nevelésében, de hidd el, megéri! és a gyerek értékelni fogja. mert egyszer ő is fel fog nőni, és rá fog jönni minderre, gondolom anyucit utálni is fogja, ráadásul joggal. és anyucit ne sajnáld, nehogymár te is az ő érdekeit nézzed. nézzed a saját magad és a gyerek érdekét (ami egy és ugyanaz most), akinek igenis az az érdeke, hogy az igazi apját is ismerje, és ugyanolyan kapcsoaltot kialakíthasson vele, mint az anyjával.
2009. okt. 3. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!