Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férjemnek több tényezőből áll a fizetése, hogyan van a gyerektartás?
Mielőtt megkapnám: nem valami pénzéhes szuka vagyok aki ki akarja semmizni a férjét.
a helyzet a következő: régóta érlelődik bennem,de most már nagyon,h jobb lenne külön. van 3 kicsi gyerek,eddig miattuk úgy éreztem muszáj összetartani a családot de már azt látom h nekik sem jó. a nagy-5 éves- rágja a körmét,fura grimaszokat vág,rosszul alszik stb. a középső-3 éves-újra bepisil éjjel. a kicsi 7hós. vagyis egyelőre komolyabb munka kizárva,gyes mellett még nem lehet,bölcsibe meg nem adom. szóval,tudnom kéne kb mennyit kaphatok,h tudjak tervezni. ő már megmondta h a lakásból nem megy el-érthető,hisz az övé.én sztem egy másfél szobás kis lakásban bőven elférnénk egyelőre, a láthatást meg megosztanám,1 hét itt,1 meg ott.úgy korrekt. kivéve a pici,ő vele valami mást kell kitalálnuk.
az a baj h bár szeret mi minket, egyszerűen képtelen belenyugodni,h már nem szabad ember. mindent szinte csak kötelességből csinál. ha felébred valamelyik gyerek,már ordit,káromkodik. a gyerekeknek olyanokat mond h a k..va anyátokat stb. én tegnap megkaptam h mást sem csinálok csak szivom a vérét. csak mert kaptunk pár gyerekbútort amit el kellett hoznia. persze őt is meg kéne hallgatnotok,de nekem ezeket hozza fel problémának. h ő nem alhat ameddig akar,nem mehet oda ahová akar,csak a munka meg a gyerekezés,meg az itthoni a teendők. ami pont nem igaz,hisz jár edzésre,céges és baráti buliba,utazásokra.
ideig óráig vissza fogja magát aztán robban. én meg már nem birom,és a gyerekek sem,h folyton ördibál. szegény felébred,h apa pisilni kell!-nyilván éjszaka kikisérjük. erre orditva kel ki az ágyból h már megint szivatsz b+,takarodjál pisilni aztán húzz az ágyba! persze nem mindig ilyen,kb az életünk 70%-ban
na de visszatérve kérdésre. a fizetése áll: alapbér,fix jutalék,benzinpénz,cafeteria. a caf. és a benzinpénz nettó.
azt tudom h 40% járna a 3 gyerek után,de miből? mert nekem is úgy kell terveznem,kalkulálnom,félretennem stb
köszönöm!
Na, akkor megismételem a #15-öst, mert akármennyire nem tetszett itt az ősanyuci-brigádnak, tényleg ez van:
Na ezek után, ha sokat kavar, apuka fogja magát, és elmegy egy kényelmes, másfél-minimálbéres állásba, és Kérdező anyuka megcsókolta az anyaföldet... ennyi.
Szóval a helyes megközelítés ott kezdődik, hogy meg kell tudni, apuka melyik lehetőséghez mit szólna, és innen lehet tovább lépni, ezen a helyzeten csak a két fél kommunikációja segíthet, más semmi.
ja,anyukámék: amikor kirepültünk kisebb lakásba költöztek,igy nyilván nem férnénk el de nem is mennék a nyakukra.
szép napot mindenkinek és köszönöm annak aki segitett
NEKEM nem ez az alap, de amit te csinálsz, az igencsak számalmas.
(Mellesleg mérnökként dolgozom, négy gyerek mellett, és nem más tart el, meg anyámat sem, söt ö három gyerekkel maradt özvegyen és mégis mindannyiunkat kitanittatot a saját fizetéséböl!)
Én is imádom szidni azokat az anyukákat, akik elváltak vagy válni készülnek, pláne egy tehetős férjtől (érdekes módon mindig azok válnak, akiknek a férje tehetős).
De most 52%-s picit átestél a ló túloldalára. Nem érzem korrektnek ezt a bánásmódot a kérdező személyét illetően.
Kérdező: válás előtt érdemesebb lenne egy utolsót (vagy elsőt?) beszélgetni a pároddal.
Amúgy ide jut az, aki pénzes, bunkó emberhez megy hozzá. Nagyon vonzó ez a nők számára.
Benzinpénzből és cafeteriából sosem vonnak. A benzinpénz az a benzinre jár (ami baromi kevés...)a cafeteria meg nem jövedelem, hanem béren kívüli juttatás, és így nem is pénzben kapja.
Bocsi, de ha 2 gyerekkel ilyen volt, minek kellett 3.???
Mondom ezt nőként, 30 éves vagyok, 4 gyerekkel.
ma 11:51-es: textilmérnök vagyok, de nem hiszem, hogy ezzel többet tudsz rólam.
A másik meg, ha annyira korlátolt vagy, hogy CSAK olyan helyzetet tudsz elképzelni, ami a TE sémádba passzol - gazdag férj, eltartott, pénzéhes feleség - akkor igencsak szánalmas lény vagy,
Kerdezo!
TARTS KI!!! Es csinaljatok tervet: Hogy mondjuk a Pici 3 eves koraban elmesz dolgozni. Legyen egy jovokep, ami fele egyutt haladtok.
Onnantol, hogy elmentel dolgozni MINDEN megvaltozik egy karikacsapasra.
* udvarolni fognak Neked a melohelyen es a ferjed versenyhelyzetbe kerul. Ettol kedvesebb lesz.
* Mivel penzt keresel ujra meg lesz az onbecsulesed, onbizalmad
* Latod, hogy masoknal is problema van es nem a Tietek a legnagyobb. Neked is segitenek es Te is segitesz masoknak.
Kerlek tedd meg ezt a CSALADOD-ert. Bird ki ezt az X idot es menj el mielobb dolgozni. Ha csak napi 2 orara, akkor is menj! mozdulj ki, es erezd ujra, hogy hasznos vagy! (Megjegyzem, most is az vagy, csak nem latjatok. Barmelyikotok dobja be a torulkozot a csalad egeszenek csak rosszabb lesz.)
En Teged is megertelek es a Ferjedet is. Mi is -es meg sokan masok- vegigcsinaltuk mar a felesegemmel. Es Ti is tul lesztek rajta.
Ha el akarod kezdeni, akkor kezd el azzal, hogy lepasszolod Anyudnak a gyerekeket es elviszed a ferjed egy -messzi- cukraszdaba. "Uljetek fel a bicajra es menjetek el fagyizni." Csak ugy, mindenfele elvaras nelkul. Csak 1 estere.
Meg ha nem is erzed, de Ti 5-en egy csapat vagytok! Es az Anyuka feladata, a Te feladatod a Csaladodat osszetartani. Az O feladata is most eleg halatlan. Amit O erez, hogy a csaladban senki nem szereti, megsem szabad belegebbednie az egeszbe, mert akkor csodot mond, mint ferfi, aki nem kepes eltartani a csaladjat.
Szurkolok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!