Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a férjemnek több tényezőből...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a férjemnek több tényezőből áll a fizetése, hogyan van a gyerektartás?

Figyelt kérdés

Mielőtt megkapnám: nem valami pénzéhes szuka vagyok aki ki akarja semmizni a férjét.

a helyzet a következő: régóta érlelődik bennem,de most már nagyon,h jobb lenne külön. van 3 kicsi gyerek,eddig miattuk úgy éreztem muszáj összetartani a családot de már azt látom h nekik sem jó. a nagy-5 éves- rágja a körmét,fura grimaszokat vág,rosszul alszik stb. a középső-3 éves-újra bepisil éjjel. a kicsi 7hós. vagyis egyelőre komolyabb munka kizárva,gyes mellett még nem lehet,bölcsibe meg nem adom. szóval,tudnom kéne kb mennyit kaphatok,h tudjak tervezni. ő már megmondta h a lakásból nem megy el-érthető,hisz az övé.én sztem egy másfél szobás kis lakásban bőven elférnénk egyelőre, a láthatást meg megosztanám,1 hét itt,1 meg ott.úgy korrekt. kivéve a pici,ő vele valami mást kell kitalálnuk.

az a baj h bár szeret mi minket, egyszerűen képtelen belenyugodni,h már nem szabad ember. mindent szinte csak kötelességből csinál. ha felébred valamelyik gyerek,már ordit,káromkodik. a gyerekeknek olyanokat mond h a k..va anyátokat stb. én tegnap megkaptam h mást sem csinálok csak szivom a vérét. csak mert kaptunk pár gyerekbútort amit el kellett hoznia. persze őt is meg kéne hallgatnotok,de nekem ezeket hozza fel problémának. h ő nem alhat ameddig akar,nem mehet oda ahová akar,csak a munka meg a gyerekezés,meg az itthoni a teendők. ami pont nem igaz,hisz jár edzésre,céges és baráti buliba,utazásokra.

ideig óráig vissza fogja magát aztán robban. én meg már nem birom,és a gyerekek sem,h folyton ördibál. szegény felébred,h apa pisilni kell!-nyilván éjszaka kikisérjük. erre orditva kel ki az ágyból h már megint szivatsz b+,takarodjál pisilni aztán húzz az ágyba! persze nem mindig ilyen,kb az életünk 70%-ban

na de visszatérve kérdésre. a fizetése áll: alapbér,fix jutalék,benzinpénz,cafeteria. a caf. és a benzinpénz nettó.

azt tudom h 40% járna a 3 gyerek után,de miből? mert nekem is úgy kell terveznem,kalkulálnom,félretennem stb

köszönöm!

2013. máj. 2. 10:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
39%

Tudom, nem ez volt a kérdés, de ha így viszonyul a gyerekekhez, és amiatt akarsz elválni, hogy így viselkedik velük, akkor tényleg engednéd, hogy havonta két hétig csak vele legyenek? Akkor még te se vagy ott, amikor ordibál velük!

Plusz simán el tudom képzelni, hogy nem is menne bele ebbe, hiszen így sokkal-sokkal több munka és felelősség terhelné őt.

Miért nem jó az a megoldás, hogy te neveled a gyerekeket, úgyis egyelőre otthon vagy, addig kapsz gyerektartást, aztán ha már a kicsi is ovis és te tudsz dolgozni, akkor újra átgondoljátok?

2013. máj. 2. 10:49
 12/32 anonim ***** válasza:
46%

1. Egy gyerekre a gyerektartás 15 és 25% között van, tehát a kicsire max. annyir kaphatsz, a másik kettöre semmit, mert felváltva van mindkettötöknék.

2. Azt ne felejtsd el számitásba venni, hogy ha elváltok, akkor attól kezdve a párodnak a jövedelme erösen csökkenni fog, mert egy csomó kedvezmény nem jár neki, csak addig, amig egy háztartásban éltek. (Ez jelentös összeg lehet, akár a jelenlegi nettó egy harmada is - tehát jóval kevesebb az az összeg, amit alapul vesznek.)

3. A gyerektartást mindig az összes nettó alapján számolják ki.

4. Ha a férjed ennyire nem tudja elfogadni, hogy gyerekei meg felesége van, és az kötöttségekkel jár, akkor nem tartom egyáltalán felelöségteljes ötletnek, hogy minden második héten nála legyenek a gyerekek - ugyanis abban a hétben még fokozottabb lesz a meglévö probléma, a másik héten meg (amikor nálad vannak), erölködhetsz, hogy valahogy helyreállitsd azokat a lelki sérüléseket, amiket az apás hét okoz. Éppen az ilyen esetekben egyáltalán nem jó a megosztott gyereknevelés.

Olvasd még egyszer át, amit itt irtál:

"az a baj h bár szeret mi minket, egyszerűen képtelen belenyugodni,h már nem szabad ember. mindent szinte csak kötelességből csinál. ha felébred valamelyik gyerek,már ordit,káromkodik. a gyerekeknek olyanokat mond h a k..va anyátokat stb. én tegnap megkaptam h mást sem csinálok csak szivom a vérét. csak mert kaptunk pár gyerekbútort amit el kellett hoznia. persze őt is meg kéne hallgatnotok,de nekem ezeket hozza fel problémának. h ő nem alhat ameddig akar,nem mehet oda ahová akar,csak a munka meg a gyerekezés,meg az itthoni a teendők. ami pont nem igaz,hisz jár edzésre,céges és baráti buliba,utazásokra.

ideig óráig vissza fogja magát aztán robban. én meg már nem birom,és a gyerekek sem,h folyton ördibál. szegény felébred,h apa pisilni kell!-nyilván éjszaka kikisérjük. erre orditva kel ki az ágyból h már megint szivatsz b+,takarodjál pisilni aztán húzz az ágyba! persze nem mindig ilyen,kb az életünk 70%-ban "

ENNEK kitenni a gyerekeket úgy, hogy még te sem vagy ott, hogy megvédd öket, igencsak felelölenség lenne.

2013. máj. 2. 10:52
 13/32 anonim ***** válasza:
32%

#14, azt írta a kérdező a #6-ban, hogy "az a baj,h nekem sem lakásom sem munkám nincs. anyámékhoz nem tudunk menni. ezért kellene egyelőre legalább valami segitség tőle.."

Na ezek után, ha sokat kavar, apuka fogja magát, és elmegy egy kényelmes, másfél-minimálbéres állásba, és Kérdező anyuka megcsókolta az anyaföldet... ennyi.

Szóval a helyes megközelítés ott kezdődik, hogy meg kell tudni, apuka melyik lehetőséghez mit szólna, és innen lehet tovább lépni, ezen a helyzeten csak a két fél kommunikációja segíthet, más semmi.

2013. máj. 2. 10:57
 14/32 anonim ***** válasza:
83%

Tudom, hogy offolok, de ha a férjem így beszélne/viselkedne a gyerekeimmel, képtelen lennék egy egész hétre egyedül hagyni őket vele, pláne minden második héten. Idővel valószínűleg akkor is előjönne nála ez a viselkedés... És vajon a gyerekek hogy bírnák ezt nélküled?

Ezt úgy mondom, hogy alapvetően ezt a megosztott felügyeletet tartom válás esetén a legjobb megoldásnak. De nem a ti esetetekben.

2013. máj. 2. 10:58
 15/32 A kérdező kommentje:

nem vagyok szánalmas és nem tartom a markom,egyszerűen nem tudom h megy ez. ha végigolvastad volna válaszaimat is,leirtam h 150ből kijönnék,én kapok 73-at vagyis amig nem tudok elmenni dolgozni,az lenne a segitség ha ezt kipótolná 150re.. több mint fél milliót keres,én meg kérnék 80-at. ha többet adna,vagy több járna, nyilván nem hátrány,de ismétlem: nekem nem kellenek százezrek,csak annyi h elköltözhessünk és amig a picivel otthon vagyok segitsen megélni.a lakásból is csak annyit vinnék el amit nagyon muszáj,h itt meglegyen a gyerekek helye ugyanúgy. a lakása sem érdekel,mert az ő nevén van,ő vette hitelre. az más tészta h amig dolgoztam az én fizetésem is ment a közösbe,felújitás,bútorok,de ezek sem érdekelnek. csak nyugalmat szeretnék a gyerekeimnek.

tényleg szánalmas és pénzéhes lennék?

a 2x 1 hetet én találtam ki,h legyen ő is a gyerekeivel,én úgy gondolom-bár lehet nagyon naiv vagyok-h ha 1 hétig szabadon van,szivesen van velük utána. de lehet h nektek van igazatok,és inkább kiszúrás lenne a gyerekekkel ez.

2013. máj. 2. 11:05
 16/32 anonim ***** válasza:
35%
"ha végigolvastad volna válaszaimat is,leirtam h 150ből kijönnék" - négyen lakásbérlettel???? Kérdező, megosztod velünk ezt a tuti receptet?
2013. máj. 2. 11:15
 17/32 A kérdező kommentje:
amúgy meg,bár semmi közöd hozzá: 16 éves korom óta dolgoztam,azóta nem amióta gyerekeim vannak,akiket mindketten akartunk. a férjem kérte h a 3. most legyen ne később. tavaly előtt szeptemberben mentem volna vissza,de végül igy döntöttünk. nem tudom h merészelsz bárkit szutyoknak és semmirekellőnek nevezni
2013. máj. 2. 11:16
 18/32 anonim ***** válasza:
43%

Épp ez az, h tudok olvasni.

Leírod, h nem bírsz a férjeddel, mert úgy beszél a gyerekekkel, mint a kutyával, de azért két hétre lepasszolnád őket...

2013. máj. 2. 11:16
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez a probléma most merült fel? Nem tudom elképzelni.... Nem kellett volna mar a harmadikat bevállalni, de lehet hogy a másodikat se.....
2013. máj. 2. 11:17
 20/32 A kérdező kommentje:
itt 45-e ért van másfél szobás lakás. a rezsije azoknak nem sok. legyen pl 45 az is telefonnal,tv-vel,internettel.ehhez az ovi 8e. ez 98.de csak télen,nyáron nincs a fűtés,vagyis akkor kevesebb.a maradék kb 50 a kaja egyebek. picinek alig kell még,nagyok az oviban esznek,nekik vacsi kell meg hétvégén főzni stb. ruha,cipő van,csereberélünk a barátokkal. nekem nem kell új. hát igy számoltam ki. kocsim nincs,nem is kell.
2013. máj. 2. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!