Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt férjem csökkenteni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt férjem csökkenteni akarja a gyerektartást. Megteheti?

Figyelt kérdés
Most,hogy 6 év után újra rendeződni látszik az életem, újra találtam egy szerető férfit kisfiammal, akivel össze is házasodtam, volt férjem kitalálta, hogy mivel csökkent a fizetése, csökkentsük le a tartásdíjat 20-ról 10%-ra. Megteheti ezt?

2013. ápr. 25. 21:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
5%
Én úgy tudom, ha újra férjhez mész, nem köteles gyerektartást fizetni.
2013. ápr. 25. 21:11
 2/20 anonim ***** válasza:
23%
Mivel csökkent a fizetése így igen.
2013. ápr. 25. 21:12
 3/20 anonim ***** válasza:
50%
Ha megváltozott a jövedelme akkor kérheti a gyermektartás összegének megváltoztatását is.
2013. ápr. 25. 21:13
 4/20 anonim ***** válasza:
39%
csak bírósági határozattal változtathat.
2013. ápr. 25. 21:15
 5/20 anonim ***** válasza:
77%

Attól mert férjhez ment, még ugyan úgy jár a gyerektartás! A gyerekre adja, az ő gyereke...

Csökkenhet, ha csökken a bére. A mindenkori fizetés és minden jövedelem 20%-a

2013. ápr. 25. 21:16
 6/20 anonim ***** válasza:
48%

Kedves első.. Hülyeséget ne írjál ha nincs fogalmad az egészről..

Attól hogy a volt feleség férjhez megy , a gyereknek az apja még mindig az exférj. Az új házasságnak semmi köze a gyerektartáshoz.

Kedves kérdező.

Ha a férjed fizetése csökkent, beadhat egy új kérvényt a bíróság felé, hogy állapítsanak meg egy új összeget gyerektartás címen. Ha a bíróság úgy látja hogy a volt férjed fizetése jelentősen csökkent akkor meg is ítélik neki a csökkentett gyerektartást.

2013. ápr. 25. 21:18
 7/20 anonim ***** válasza:
45%

Csak bírósági úton kérheti.

A nettó fizetés 20%-át szokták általában megállapítani.

Tehát kérdésedre válaszolva. Magától nem csökkentheti, de bírósági úton - ha a bíróság azt jóváhagyja - igen.

Ehhez pedig nincs köze annak, hogy időközben ismét megházasodtál.

2013. ápr. 25. 21:18
 8/20 anonim ***** válasza:
41%
Semmi köze nincs ahhoz,h te találtál magadnak másik párt! Az ő gyereke,nem az új párodé! És ha csökkent a fizetése,akkor abból vonják a 20%-ot!! Nem kevesebbet! Azt hiszi,h majd az új párod eltartja helyette a gyereket! Pfff
2013. ápr. 25. 21:19
 9/20 anonim ***** válasza:
31%
Ha a fizetése csökkent, akkor kérheti a biróságtól a csökkentést, mert a ygerektartás a netto jövedelemhez igazodik. Birósági határozat nélkül viszont nem csökkentheti az apa önkényesen.
2013. ápr. 25. 21:21
 10/20 anonim ***** válasza:
48%

Az első szerintem a jueszéjben oly elterjedt asszonytartással keveri, ami tényleg addig jár, amíg a nő férjhez nem megy.

A gyerektartás viszont jár, 10%-ra nem csökkentheti.

2013. ápr. 25. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!