Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Külföldi munka - gyerektartás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldi munka - gyerektartás?

Figyelt kérdés

Megtudtam, hogy a volt férjem külföldön dolgozik. Már több mint egy éve a bíróságon megállapított minimum összeget fizeti a jelenlegi felesége gyerektartásként. Ami 20000FT/2 gyerek. Azt hitették el velem, hogy csak a felesége dolgozik külföldön, Ő pedig itthon munkanélküli! Mit tudok tenni? Mehetek bíróságra ezzel az információval?

Még annyi info van, hogy májusban születik a közös gyerekük. Mit tehetek? A gyerekeitől sajnálja a pénzt??

2013. ápr. 26. 17:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Tutibiztos hogy dolgozik a férjed? Megbízható az infó? Honnan tudod? Egyébként a feketén dolgozik (mint külföldön a magyarok nagy része) akkor esélytelen minden..
2013. ápr. 26. 17:59
 2/25 A kérdező kommentje:
Egy közös ismerősünk erősítette meg, illetve a lakcímén sem találom meg, még a neve sincs már kiírva! Kb 100 km-re laktak eddig tőlünk. Nincsenek az országban! Ez tuti!
2013. ápr. 26. 18:00
 3/25 anonim ***** válasza:
77%
Azt kellene kideríteni, hogy mit dolgozik vagy legalábbis azt, hogy nem -e feketén.
2013. ápr. 26. 18:03
 4/25 A kérdező kommentje:
De így hogy fizetik a minimumot, így is el fog járni a bíróság? Azt nem tudom, hogy feketén dolgozik-e? Erről nincs információm. Sajnos. Ha nem tudom kideríteni akkor mit tesz a bíróság?
2013. ápr. 26. 18:05
 5/25 anonim ***** válasza:
75%

Kérhetsz gyerektartás emelést ha az eredeti ítélet óta eltelt 2. év.

Viszont erre szerintem rá is fizethetsz, ha most lesz neki gyereke és feketén dolgozik. Mert le is csökkenthetik.

2013. ápr. 26. 18:08
 6/25 A kérdező kommentje:
4,5 év telt már el a válás óta. Egy ideig jött a fizetése 40%-a, de már töb mnt egy éve csak a minimum összeget utalja. A kisebbik gyerekünk is iskolás lesz szeptemertől, nekünk is jól jönne a plusz pénz.
2013. ápr. 26. 18:12
 7/25 anonim ***** válasza:
85%

"Ha a kötelezett külföldön végez munkát, jövedelem alatt a tartásra kötelezett belföldi munkaviszonyára megállapított munkabérét kell érteni, ha pedig ilyen nincs, akkor a korábbi belföldi jövedelmét, illetve - tartós külföldi tartózkodás után - az azonos munkakört betöltő dolgozók ugyanazon időszakra vonatkozó átlagjövedelmének figyelembevételével kell a tartásdíjat megállapítani A fogva tartott keresményét meghatározott levonások terhelik (eltartás költsége, saját szükségletére fordítható összeg, a szabadulás utáni időre tartalékolt összeg), és az e levonások után fennmaradó keresményének legfeljebb 50 százalékáig vonható le bármilyen követelés, így a gyermektartásdíj összege is. Amennyiben a kötelezett táppénzen van, ha a táppénzes állomány rövidebb ideig állt fenn, a tartásdíj alapjául szolgáló jövedelmet a táppénzes hónapok kivételével kell meghatározni. Ha a táppénzes állomány hosszabb ideig áll fenn, az a tartásdíj mértékének leszállítására adhat alapot. A végrehajtási eljárás során tartásdíj címén a táppénz 33%-a vonható le. Nyugdíjas kötelezett esetén gyermektartásdíj fedezeteként a nyugdíj 50 %-a vehető figyelembe. Amennyiben a nyugdíj nem elégséges a tartásdíj fedezetére, meg kell vizsgálni, hogy a nyugdíjon felül a kötelezett rendelkezik-e más jövedelemmel, vagy van-e olyan hasznot hajtó vagyona, amelyből a tartás pótlása biztosítható. Ha a kötelezett gyermekgondozási segélyt vesz igénybe, családjának együttes jövedelmét kell vizsgálni a különélő gyermeket megillető - megfelelő mértékű - tartásdíj megállapítása során. Az anyasági segély mentes a végrehajtás alól

forrás: eszk.csapata.hu"

2013. ápr. 26. 18:15
 8/25 anonim ***** válasza:
90%

Próbáld meg, 20 ezer alá nem hiszem, hogy mennek 2 gyerek esetén.

Viszont ha elmész akkor jogilag nektek már nem is fog 40% járni hanem csak 33%. Mert 3 gyerekre számolják a fizetése 50%-át. De ha a 33% több mint 20. ezer akkor is egy kis plusz pénz.

Mondjuk én előszór talán megpróbálnék vele beszélni, hogy a kisebbik jövőre iskolás lesz és ezért utaljon legalább 10 ezerrel többet.

2013. ápr. 26. 18:16
 9/25 A kérdező kommentje:
Mielőtt megtudtam hogy külföldön dolgozik , az előtt is próbűltam vele eszélni, hogy segítsen, adjon többet, de nem ad. Azt mondván nincs miből. Egyébként csak emailben értekezünk, mert nem ad meg telefonszámot. Ha hív akkor meg magántelefonszámról hív. Jön az augusztus 2 gyereket kell beiskolázni, nem lesz könnyű.
2013. ápr. 26. 18:25
 10/25 anonim ***** válasza:
Ha eltelt két év, beadja tsz egy emelés iránti kérelmet. Azt neked kell bizonyítanod, hogy a gyerkek többe kerülnek es az ex jövedelme emelkedett. Mellesleg ha ott jon a gyerek, akkor o is kerhet csökkentést. 3 gyerekre max a jövedelem 50szazaleka terhelhető, igy a te két gyerekekre jut kb 33szazalek.
2013. ápr. 26. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!