Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha két kiskorú gyerek mellet elváltam és az eu-n belül szeretnék költözni, tehát nincsenek határok, akkor is kell az apa hozzá járulása?
Tehát nem megvonni akarom az apa láthatását,mert azt korlátlanul biztosítom ha arról van szó-persze fixen megbeszélve..úgy értve a korlátlant.. de el szeretnék költözni az aun-n belül pl 700kmre egymási országba,de mivel nincsenek határok számít ekkor is az apa hozzá járulása ehhez?
Félreértés ne essék van egy új kapcsolatom aki kint él,és közös gyerekünk is lenne és szeretnék oda költözni hozzá a két már meglévő gyerekemmel...
ekkor hivatalosan mi a teendő.. vagy kitől hol tudom ezt megkérdezni ?
Kell az engedélye, de mi nem cicóztunk a gyámhatósággal, adott nyilatkozatot, nekem csak az ő véleménye számított.
Mi abban egyeztünk meg, hogy nem kérem el a gyerektartást, de nem is fizetem a láthatást. Ha ő idejön valami fapadossal, akkor lakhat az egyik szobában, ha meg a gyerekeket küldöm haza úgyis a szüleimhez a szünetekre, akkor nála is lesznek, szóval anyagilag jobban járt.
(mielőtt valaki letámadna, hogy jajszegényapucika el lett szakítva a gyerekeitől: a volt férjem támogatott, sőt azt mondja, hogy haza ne vigyem őket, ő is hamarosan megpattan valamerre)
34: az ideiglenes külföldi tartózkodás bejelentéséhez nem kellett (most már megszűnt ez amúgy, már nem kell bejelenteni).
A letelepedéshez viszont kérhetik, akkor is ha a vérszerinti szülőkkel megy ki a gyerek. Van akit akkor találtak meg, amikor otthon kijelentkeztek.
Szóval elvileg csak a tartós külföldi tartózkodáshoz kell, gyakorlatilag meg vagy b.szogatnak érte, vagy nem.
"Tényleg? Akkor hogy lehet, hogy nekem más mondtak a gyamhivatalnal? Es hogy kehet, hogy 10 hónapja elek kulfoldon a gyerekemmel es nem kellett hozza senki engedélye?"
Azért nem kellett engedély, mert gondolom nem telepedtél le hivatalosan és továbbra is él az otthoni lakcímed;
Az pedig azért lehet, hogy még nem jelentett fel, mert az apa rendes...
"Tartósan vagy letelepedési céllal azonban a nálunk elhelyezett gyermeket is csak akkor vihetjük külföldre, ha ahhoz a másik szülő is hozzájárult, avagy bírósági döntés rendelkezik róla, hogy ezt megtehetjük."
ma 11:43-nak
Én 7 éve élek kint gyerekkel külföldön úgy hogy sem a gyámügy sem az apa beleegyező nyilatkozata nincs meg. Hogyan?? Hát úgy hogy az apukával jó barátságban váltam el, és közösen leültünk mindent megbeszélni. Támogatta hogy a közös fiúnk külföldön tanuljon, így biztosítva neki a jövőjét. Nem volt kifogása ellene, és sosem fenyegetőzött hogy már pedig az apai jogait nem élvezheti. A fiam minden szünetben hazamegy az apjához. Van amikor az apja jön ki látogatóba.
Ha a szülők meg tudnak egyezni akkor nem kell engedély, sem gyámügy, sem bíróság..
Ha nincs egyezés, ha az apa nem akarja hogy a gyerekek távol éljenek akkor bizony kellenek az engedélyek, és mindegy hogy 2 hónapra vagy több évre viszed ki.
11:58
Sajnos ez nem így van: "Ha a szülők meg tudnak egyezni akkor nem kell engedély, sem gyámügy, sem bíróság.. "
Tartós letelepedés esetében akkor is kell az engedélyük, ha mind a két szülővel megy a gyerek.
Más kérdés, hogy kit találnak meg.....
Köszönöm mindenki véleményét,nem kell vitázni...csak mert sokan itt össze kaptak.azért sokat segített, kaptam egy kis rálátást a dolgokra és legalább tudom merre és hogyan induljak.A lényeg az apával kellene vita mentesen megegyezni és akkor mindenki jól járna.:)
Nem akkora távolságra szeretnék menni, hogy ne lehetne elutazni a gyerekekhez.
Az én -anyai részről lévő nagyszülők támogatják a dolgot,az apa részéről 3éve nem tartjuk a kapcsolatot és nem is érdekli őket mi van a gyerekekkel..szóval még ha lenne is beleszólási joguk,így nem hiszem, hogy van, hogy évek óta nem érdekli őket-nem ők a mérvadók..az unokatesókkal ugyan ez a szitu..de jelen helyzetben nem őket fogom nézni,hanem,hogy nekünk és nekem mi a jó.
De tényleg köszönök mindent,ha valakinek van még ötlete szívesen fogadom ettől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!