Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha két kiskorú gyerek mellet elváltam és az eu-n belül szeretnék költözni, tehát nincsenek határok, akkor is kell az apa hozzá járulása?
Tehát nem megvonni akarom az apa láthatását,mert azt korlátlanul biztosítom ha arról van szó-persze fixen megbeszélve..úgy értve a korlátlant.. de el szeretnék költözni az aun-n belül pl 700kmre egymási országba,de mivel nincsenek határok számít ekkor is az apa hozzá járulása ehhez?
Félreértés ne essék van egy új kapcsolatom aki kint él,és közös gyerekünk is lenne és szeretnék oda költözni hozzá a két már meglévő gyerekemmel...
ekkor hivatalosan mi a teendő.. vagy kitől hol tudom ezt megkérdezni ?
Egyébként jót röhögöm egy jó pár válaszon.Buták az emberek na, kár szépíteni.
Persze, kell az engedély nem erről van szó, de ne hogy már a kérdezőt támadja le itt a sok agyament. Komolyan az olyan apát védik ezek, aki nem is törődik a gyerekével?:D:D:D S azért az anyuka 18 évig a pasi akarata szerint mozogjon? Ja, hogy a gyerekek jó létéhez nem járul hozzá, de az anyukának se engedi, hogy éljen a lehetőséggel. Na, ez az önzőség. S ha az itt köpködők lennének ebben a helyzetben, ríva hisztiznének...
Én voltam a 24-es.
Közben eszembe jutott, hogy van saját példám is (amikor én voltam még a gyerek). 17 évesen Történelem OSZTV-n 6. lettem (ez hatalmas szó volt) és elutazhattam volna fél évre külföldre, lehetett volna külföldi érettségim, amivel aztán bárhová bekerülhettem volna felvételi nélkül.
De nem kaptam útlevelet, mert apám nem volt előkeríthető, hogy engedélyt adjon erre (akkor már sok éve a színét sem láttuk). Úgyhogy ugrott külföldi tanulás.
Hát nem köszönöm meg a jogalkotóknak és alkalmazóknak, hogy elvették tőlem ezt a lehetőséget akkor.
"De jó, hogy ilyen okosak vagytok. Igaz, en tapasztalatból írtam, de ne zavarjon senkit, legyen csak nulla százalék, attól meg ugy van, ahogy írtam. Nem kell a kulonelo szulo engedélye egy evet nem meghaladó kulfoldi tartózkodáshoz."
Ez így szimplán nem igaz! 18 év alatt akár 1 NAPOS külföldi tartózkodásra is kell MINDKÉT szülő engedélye, nem elég csak egyé. Ha ennek ellenére mégis elviszi az egyik, akkor jelenthető a gyámhivatalnál és a rendőrségen, és súlyos gondok lesznek belőle.
Kérdező: miért nem lehet előbb válni, minek csalni inkább? Ezt sosem értettem. Attól, hogy a férjed egy görény, neked is annak kell lenned? Ilyen példát mutatsz a gyerekeknek, és még te vagy felháborodva? Szomorú.
Valamint miért előrébb való a most születendő gyereked a már meglévőknél? (ugyanis az utóbbiak érdeke a változatlan környezet, stb.). És legfőképp: mi a nyavalyának kell úgy gyereket vállalni, hogy még az sem megoldott, hogy együtt éljetek?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!