Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha két kiskorú gyerek mellet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha két kiskorú gyerek mellet elváltam és az eu-n belül szeretnék költözni, tehát nincsenek határok, akkor is kell az apa hozzá járulása?

Figyelt kérdés

Tehát nem megvonni akarom az apa láthatását,mert azt korlátlanul biztosítom ha arról van szó-persze fixen megbeszélve..úgy értve a korlátlant.. de el szeretnék költözni az aun-n belül pl 700kmre egymási országba,de mivel nincsenek határok számít ekkor is az apa hozzá járulása ehhez?

Félreértés ne essék van egy új kapcsolatom aki kint él,és közös gyerekünk is lenne és szeretnék oda költözni hozzá a két már meglévő gyerekemmel...

ekkor hivatalosan mi a teendő.. vagy kitől hol tudom ezt megkérdezni ?

#válás #költözés eun belül gyerekkel
2013. ápr. 29. 00:21
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
38%
Igen, kell a bele egezése szerencsére. Írom ezt nőként! Azért jól kitaláltad, elvinnéd 700 km-re őket egy pasi miatt. Közelebb nem találtál pasit? És az apja, a nagyszülők, velük mi lesz?? De még legyenek is hálásak, hogy engeded a láthatást...tán te fogod hozni-vinni őket? azért 700 km nem kevés...és milyen sűrűn gondoltad, 2 hetente, havonta, vagy esetleg egy évben egyszer? Önző vagy!
2013. ápr. 29. 05:04
 12/43 anonim válasza:
94%
Hát ne haragudjatok,de ez a sok becsmérlő válasz kiverte a biztosítékot nálam.Én is most akarok a gyerekemmel külföldre költözni,és azon vagyok hogy az apukát elérjem,és engedje.Egy olyan apa,aki 6 hónapos korától nem látta a gyerekét,aki 7 és fél éves.És akkor jönnek itt az apuka jogaival?Ugyan már.Kedves kérdező,gyámügyi hivatal és bíróság.Ide kell menned intézkedni,segíteni fognak neked,pláne hogy ahogy írtad a gyerekek félnek az apjuktól,sok sikert kívánok.Ja,és az én gyerekem apja 3 éve nem fizet gyerektartást,és mily meglepő behajtatni sem tudom.
2013. ápr. 29. 05:47
 13/43 anonim ***** válasza:

Úgy értem, ha jól értem, hogy még az elején tartasz és el sem váltál.

A lakóhelyed szerint illetékes gyámhivatal tud tájékoztatást adni, hogyan viheted külföldre a gyerekeidet.

Eleve a kint tartózkodást be kell jelenteni, még neked is, így majd a gyerekek esetében is. Erre van egy formanyomtatvány:

[link]

A válásnál lesz meghatározva, hogy a láthatási jogot az apa mikor hol hogyan gyakorolja. Ha új helyzet áll elő, hogy elköltözöl, akkor a gyermekelhelyezés miatt új megállapodás kell, vagy megegyeztek vagy lesz egy újabb gyermekelhelyezési eljárás.

Ne foglalkozz a többi válaszadóval, 2-t különösen nem értem a reakcióját. Nincs lehetetlen, ha van munkád, és támaszod, csak tehetetlen emberek vannak.

2013. ápr. 29. 05:57
 14/43 anonim ***** válasza:
0%
Amennyiben véglegesen szándékozod az országot elhagyni es letelepedni a gyerekekkel, akkor kell az apa beleegyezese, sot, gyamhivatali engedély s kell hozza. Ha viszont kulfoldre költöztok, de évente minimum egyszer hazajöttok, senki engedélye nem kell.
2013. ápr. 29. 06:23
 15/43 anonim ***** válasza:
44%
A határok nem szűntek meg. A EU nem ezt jelenti. Magyarország közigazgatási határa nem csökkentek, és sajnos nem is nőttek. És igen, kell az apa beleegyezése.
2013. ápr. 29. 07:23
 16/43 anonim ***** válasza:

Azért azt ne keverjük már össze, hogy az apa költözhet, az anya meg nem. Az anya is költözhet bárki engedélye nélkül, egyedül a gyerek nem! :) Az anya dönthet úgy, hogy a gyerekeit az apára hagyja, és akkor oda költözik, ahova szeretne. Tudom, hogy itt más a helyzet, de ne csavargassuk már ki a jogszabályokat, senki nem tiltja az anya költözését.

Kérdezőnek: gyámhivatal, ingyenes bírósági panasznap, vagy egy jó ügyvéd. Nem tudom, milyen a viszony az apával, de ha mondjuk havonta saját költségeden biztosítaná neki a láthatást, esetleg kapna valami engedményt a gyerektartás fizetéséből stb. akkor talán könnyebben meggyőznéd. Az emberek gyarlók, lehet, hogy némi pénzért és kényelemért megválna némely jogától...

2013. ápr. 29. 08:23
 17/43 anonim ***** válasza:
De jó, hogy ilyen okosak vagytok. Igaz, en tapasztalatból írtam, de ne zavarjon senkit, legyen csak nulla százalék, attól meg ugy van, ahogy írtam. Nem kell a kulonelo szulo engedélye egy evet nem meghaladó kulfoldi tartózkodáshoz.
2013. ápr. 29. 08:42
 18/43 anonim ***** válasza:
nem csavarjuk,de a helyzet ugyanaz.az apa itt hagyhatja a gyerekeit anyával anélkül hogy ez bárkit zavarna.anya viszont nem mehet a gyerekekkel az apa engedélye nélkül.pedig mindkét esetben apa "nélkül "marad a gyerek .ezen mi nem világos?ez így igazságtalan
2013. ápr. 29. 08:45
 19/43 anonim ***** válasza:

A nagy különbség, hogy a gyerek, ha az országban marad, akkor tarthatja a családjával a kapcsolatot. Nemcsak az apával, hanem a nagyszülőkkel, unokatestvérekkel, keresztszülőkkel stb. is. Ha az apa elhagyja egyedül az országot, a gyereknek csak az apával való kapcsolattartásának joga sérül, de nincs elszakítva a családja többi részétől.

Amennyiben az anya hagyná el egyedül az országot, és a gyerekek az apával maradnának, a helyzet ugyanez lenne, egyik szülő és a rokonság megmaradna a közelükben.

A gyerek jogait nézi elsősorban a gyámhivatal az ilyen eseteknél, ezért érdemes tőlük érdeklődni. Minden eset egyedi, nem biztos, hogy úgy döntenek a kérdezőnél, mint amit más tapasztalt a válaszadók közül, mivel mindent mérlegelnek.

2013. ápr. 29. 09:23
 20/43 anonim ***** válasza:
9%

Semmi ha az apa nem egyezik bele, akkor nem mehetsz csak a gyerekei nélkül te egyedül.

Nem értem miben élvez elsőbbséget a most születő baba apja mint a már meglévő gyerekek apja?

De ha beleegyezik akkor is a láthatás a te költségeidre történik.

2013. ápr. 29. 09:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!