Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan költözzek el anyámtól?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan költözzek el anyámtól?

Figyelt kérdés
A szüleim 2 éve elváltak, anyámnak ítélt a bíróság, pedig sosem szerettem anyámat. Most 16 éves vagyok, és lány. Már egy hete apánál vagyok, mindig próbálok minél többet itt lenni, különböző kifogásokkal. Apának van egy barátnője, Ő kifejezetten kedves velem, szeretem a csajt. Szóval, ma is beszéltük apával, hogy felőle ideköltözhetek, mert el tudna látni rendesen, nem kötözködne velem mint anyám, elhordana suliba kocsival amire anyám nem képes ezzel az indokkal "korábban nem fogok miattad felkelni". Akkor, abba is beleköt anyám, hogy ne rakjam be a fém edényt a mosogatógépbe, szóval mindenbe beleköt. Nem főz, alig takarít, én csinálok mindent. Apa is mondta, hogy pontosan ezért váltak el. Apánál mindig jól érzem magam, itt tudok tanulni (suli után ált. eljön értem Ő vagy a barátnője, és itt tanulok meg, estére amikor meg anyám hazaért hazavisz) , nem úgy mint otthon, ahol anyámnak a hülyeségeit kell hallgatnom. Tehát, apánál teljesen jó, nyugis életünk lenne. Anyám kötözködéseit, káromkodásait, és az undorító beszólásait meguntam. Volt már olyan, hogy bejelentettem neki, hogy elmegyek ma apámhoz, és ott voltam akkor 4 napig. mit tegyek?
2009. szept. 26. 23:43
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja, amit még elfelejtettem leírni: Anya rendszeresen becigizik a házba, és füstben pácolódik minden. Én is dohányzom a válás óta, de én csak napi 3-4 szálat szívok, két éve, és mindig kimegyek a teraszra, még télen is. Apa is cigizik, de még minuszba is kimegy a kertbe vagy a teraszra. Apám gyerektartás gyanánt havi 130ezer forintot utal anyámnak, anyám is jól keres, és mégis mindenből gagyit vesz, mindenféle kifogásokkal. Pl. szénsavmentes ásványvizet nem hajlandó nekem venni (csak azt iszom, nem szeretem a cukros löttyöket) , azzal a kifogással: "szénsavmentes ásványvíz ott van a csapban".
2009. szept. 26. 23:53
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Úgy sajnálom, hogy egy idegen nőt jobban szeretsz anyádként, mint a saját édesanyádat. Remélem, hogy rólam majd nem így ír a lányom 16 éves korában, igyekszem a legjobb lenni a számára.

Szóval sajnos csak í bíróságon kezdeményezheted az áthelyezésedet édesapádhoz, és csak nyomós indokkal, mert amíg kiskorú vagy, addig sajnos a törvényes gyámod dönt mindenben, és az az édesanyád, mert neki ítéltek. Szóval ha ő nem egyezik bele, hogy édesapádnál maradj, akkor még a rendőrséggel is jogosan hazavitethet sajnos, ha te mégis elmész hozzá. Ezért a jogi utat kell választani, hogy jogod legyen édesapádnál maradni. Persze csak akkor, ha édesanyád nem egyezik bele. Próbáld meg vele megbeszélni először, szépen és finoman, ne akkor zúdítsd rá az összes sérelmedet, hogy elengedjen. Még felnőttként sem ajánlom majd a konfrontálódást, mert egy ilyen labilis idegrendszerű anya ebbe összeroppanhat. Próbáld meg elkerülni, és éld az életedet, vagy esetleg kössetek kompromisszumot. Szurkolok neked!

2009. szept. 26. 23:59
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy akkor is ilyen szuper lesz minden az apukádéknál, ha ott laksz majd? Akkor nem kell majd betartanod bizonyos házirendet? Addig én is kedves lennék, míg nem vagyok a gyámod, nehogy ne is látogass meg a végén... Ezzel nem akarlak bántani, csak gondolkozz el rajta! Nem gondolom, hogy bármelyikük rosszindulatú, vagy kijátszik a másikuk ellen, hogy fájdalmat okozzon neki. De gondold meg, ha ott is "kitelik a becsületed" = nem jöttök ki lakva, akkor kuncsoroghatsz anyukádnál. És tudod mit, vissza is fog engedni (és nem azért, hogy takaríts), mert feltétel nélkül szeret.

De leginkább akkor fogod szégyelni magad, ha családod lesz. Nekem akkor esett le, hogy mi mindent megtesz, átél egy anya, mire egyáltalán 1 éves lesz az a gyerek! (ennyi a fiam, 21 éves fősulis vagyok) Addig nekem is minden bajom volt vele.

Lehet, hogy apukádréa hasonlít a gondolkodásod, jellemed, mert a lánya vagy, és jól kijöttök... akár lakva is. De ezzel szkeptikus vagyok...

2009. szept. 27. 00:13
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig az első vagyok. Szóval a spórolásban azért egyetértek az édesanyáddal. Akármennyi pénz is van, azért félretenni is kell, főleg, hogy te hamarosan egyetemista leszel, férjhez is mész. Édesanyád azt a pénzt is neked gyűjti, gondolom, hiszen neki már megvan mindene. Ne mindenben a rosszat lásd, bár ez ebben a korban nehéz, tudom. Az idegen, az új "anya" sem biztos, hogy olyan jó lesz, ha ott laksz, mint így, hogy tudja, hogy csak jössz meg mész. Más azért elviselni az embert, ha ott lakik. És ha ő is ki fogja mutatni a foga fehérjét, főleg azért mert neki nem vagy a lánya, és simán megteheti? Nem ismerheted még annyira. Akkor mi lesz? Apádnak már ő az új szerelem, kétlem, hogy miattad dobná, ha kenyértörtésre kerülne a sor. Akkor meg már anyádhoz nem mehetnél vissza, mert egyrészt jogilag sincs ennyi átjáróház, másrészt mit szólna édesanyád, hogy akkor nem volt jó, most meg bezzeg jó. Tehát gondold meg, hogy a cigi (ami valószínűleg most édesanyád minden öröme) és egy sz.ros ásványvíz miatt érdemes-e mindent borítani. Legyél kicsit felnőttebb!
2009. szept. 27. 00:13
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi nem láthatjuk át konkrétan a helyzetedet,de ha apukád annyira mondja hogy "felőlem ideköltözhetnél" akkor kérelmezheti ő is a bíróságon.Nem tudom,ki lehet e vonni a bíróságot a dologból,de nem hivatalosan lakhatsz apukádnál,attól még hogy édesanyád a törvényes gyámod.

Amugy néha én is gondolkozom,hogy mennyivel jobb lenne apánál lakni:/

2009. szept. 27. 00:20
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
ja,mármint akkor ha anyukád is beleegyezik.
2009. szept. 27. 00:21
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Az első vagyok ismét.Tudod, az én szüleimis elváltak, apától először semmit, aztán nagyon sokat kaptunk, majd maradt a havi 10 ezernél, ami -valljuk be- az éhenhaláshoz is kevés. De megtanultam édesanyámtól spórolni, amiért hálás vagyok neki, mert ma már van autóm, lakásom, mindenem. De mivel ezeket fenn is kell tartani, továbbra is a legolcsóbbat vesszük mindenből, amin spórolni lehet, Pl elektromos cikkből nem veszünk gagyit, mert agyonüt, de vizet tényleg lehet nyerni a csapból is, ha már azt is fizetjük egyszer, én pl egyszer sem vettem még pénzért vizet, nem azért fizetem a vízdíjat. Szóval csak okosan!
2009. szept. 27. 00:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves hozzászólók, különösképp a 0:13-as! Belegondoltatok abba, amit leírtatok? Én is midnenkit arra ösztönzök, hogy ne éljen pazarlóan, még akkor sem, ha van pénze, akkor is spóroljon, ahol csak lehet. De azért maradjunk az ésszerűség határain belül! Itt nem arról van szó, hogy még 500 forintot sem lehet pluszban magunkra költeni, mert különben éhen halnánk! Csak a gyerektartás 130 ezer forint, amit elvileg azért kap, hogy a gyerekére, a vele kapcsolatos kiadásokra költse! Nem valami megfizethetetlen luxuscikket kér szegény gyermek, hanem naponta egy nyamvadt 150-200 forintos ásványvizet! Mennyi is az havonta? Bőven tízezer alatt van. A napi szükségletek kielégítése - még ha nem is a legolcsóbb - pedig nem a vagyon eltékozolása. Kell spórolni, igen, de ne essünk át a ló másik oldalára, hogy csak ülünk a pénzen, és közben meg nyomorgunk. Akkor mi a túrónak van a pénzünk? Azért, hogy üljünk rajta, miközben még egy csöves is többet engedhet meg magának? Ezen azért gondolkodjunk el! Meg azon is, hogy a tisztelt nagyon spórolós anyuka vajon saját magával is ennyire spórol? Vagy csak a gyerekén, na meg a könnyen jött gyerektartáson? Mert nem hinném, hogy magának mindenből a gagyit veszi, csapivizet iszik, füstszűrőtlen Munkást szív, stb.

Abban is igazat adok, hogy nem tudni, az apa milyen lenne, ha a lánya odaköltözne. Valóban, láttam rá példát, hogy egy apa csak addig volt kedves és aranyos, amíg a fia oda nem költözött hozzá. Na de gondoljunk már bele, vajon tényleg egy odaadó, önzetlen, szívből szerető anya az, aki "korábban nem fog a gyermeke miatt felkelni"? Ennek semmi köze a háztartásban való együttéléshez. Ez az ő egyéni hibája.

Kedves kérdező, csak annyit tudok tanácsolni: most vagy 16. 2 éve váltak el szüleid. Ezt a két évet átvészelted, próbáld meg a következő kettőt is átvészelni! Még ha nehéz is, meg ha nagy fájdalmat is jelent, hogy nem élhetsz apukádnál, valahogy bírd ki! Amikor meg 18 leszel, már nincs az a bíróság, ami visszavihetne anyudhoz. De addig is az lenne a legjobb, ha a köztetek levő viszony rendeződne. Meg lehet próbálnod higgadtan, nyugodtan megbeszélni vele a dolgokat, talán a szép szóból is ért. Talán...

2009. szept. 27. 02:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
0:27: a vízdíj a használt víz mennyiségétől függ. De ennyi erővel ne fizess villanyt, mivel fényt lehet nyerni gyertyából. Van autód?? Minek? Gyalog, biciklivel, busszal, vonattal is el lehet jutni mindenhová! Akkor meg minek tartasz fenn egy autót? Ez nem spórolás, ember! Te az autódra sokkal többet költesz - a gondolatmeneted szerint feleslegesen - mint amennyit ő ásványvízre. Persze, mondhatod, hogy de hát az autó kényelmesebb, praktikusabb.. igen. Az ásványvíz meg finomabb. Ugyanaz a helyzet, csak neked ez fontos, neki meg az. Előbb gondolkodj, mielőtt hülyeséget írsz!
2009. szept. 27. 02:38
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki a vízről ír, pedig itt nem az a lényeg. Én is azt javaslom, bírt ki még azt a 2 évet, próbálj megértő lenni anyuddal is. Egy válás nem kis dolog, és ki tudja milyen út vezetett odáig, míg szétmentek. Ha ott is voltál mindent nem láthatsz át igazán!! Mert ezt csakis két ember tudja átélni teljesen! Legyél sokat apuddal, és ne vesszetek össze anyukáddal sem, mert későb fogod megbánni. Gondolt át, Te is éppen a "lázadó" kamasz korban vagy, biztos, hogy csak anyu a hibás? És tényleg igaz, aki előttem írt valahol feljebb, biztos akkor is mindent olyan tuti lenne apuéknál, ha odaköltöznél apáékhoz, és a házirendet bekéne tartani? Ne hagyd anyut egyedül, legyél mellette, biztos, hogy nagyon szeret, csak valamiért most türelmetlenebb. Beszéljétek meg!!! Az anya + lánya jó kapcsolat a világon a legfontosabb dolog!!!
2009. szept. 27. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!