Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Bunkóság lenne elkérni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkóság lenne elkérni a gyerektartást anyámtól?

Figyelt kérdés

szinte alig vagyok otthon, ergo semmi kiadása nincs anyámnak rám, a gyerektartás az egyetlen dolog amivel apám támogat minket.

tulajdonképpen arra van a gyerektartás, hogy a gyerekre költse a szülő nem?

21/L (egyetemista)

2011. ápr. 13. 08:23
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem bunkóság, de kérheted,hogy apád a te számládra küldje.
2011. ápr. 13. 08:29
 2/30 anonim ***** válasza:
37%
Abbol fizeti anyad a szamlakat es a kajadat.Mit gondolsz az ingyen van. Mekkora h... emberek vannak
2011. ápr. 13. 08:35
 3/30 anonim ***** válasza:
65%

Igazad van valahol. De szerintem akkor is bunkóság. Ha alig vagy otthon, akkor is van egy biztonság az életedben, hogyha úgy alakulna akkor oda mehetsz haza.

Én inkább apummal beszélnék (már ha lehet), hogy támogasson kissé.

2011. ápr. 13. 08:43
 4/30 anonim ***** válasza:
96%

Beszéljétek meg, hogy egy részét megkaphasd.

Az egészet elkérni bunkóság lenne, hisz abból amit anyukád vesz belőle, te is használsz. De mivel nem vagy folyamatosan otthon, így ezek a kiadások rád nem vonatkoznak mindig.

2011. ápr. 13. 08:48
 5/30 anonim ***** válasza:
72%
A gyerektartás nem azért van, hogy a gyerekre költse a szülő. Vagyis igen, de nem úgy, ahogy sokan gondolják. A gyerek eltartásába segít bele a külön élő szülő. Vagyis villany, gáz, kaja, osztálypénz, új cipő stb.
2011. ápr. 13. 08:50
 6/30 anonim ***** válasza:
99%

Csak néhány kérdés, ha nem gond:

1. Mit jelent, hogy alig vagy otthon. Koleszos/albis vagy és külön élsz, vagy csak aludni jársz haza? :)

2. Miből tartod el magad?

Mert ha külön élsz és mondjuk diákmelóból tartod el magad, akkor természetesen nem bunkóság elkérni, hiszen semmit nem látsz a pénzből.

De ha otthon laksz, vagy anyud azért fizeti az albit/koleszt/kaját, stb... az már neccesebb helyzet.

Szerintem 21 évesen az is járható út, hogy elkéred a pénzt (mondjuk te számládra menjen) és szépen gondoskodsz magadról... ha otthon laksz, akkor fizeted a rezsi, kaja, minden egyéb közös kiadás rád eső részét és meglátod hogy boldogulsz... Szerintem ez teljesen korrekt, felnőtt ember vagy és az a pénz téged illet, de nyilván akkor bánni is felnőttként kell vele.

Ebben a formában én nem érzem bunkóságnak.

2011. ápr. 13. 08:54
 7/30 gfero ***** válasza:
45%
igen bunkóság mert ameddig ott laktál anyád nem csak annyi pénzt költött rád amennyi a a gyerektartás volt és aztán hagyott éhezni meg ruha nélkül hanem sokkal többet akkor nem kérdezted meg hogy nem kell esetleg kipótolni de most már egyből rá akarsz csapni a pénzre.ha szükséged van pénzre kérjél tőle de ne követelőzz.
2011. ápr. 13. 08:59
 8/30 anonim ***** válasza:
76%
Én is így voltam a te korodban, egyetemitsta voltam, alig jártam haza, koleszos voltam, pénzt se kértem otthonról, mivel a diákhitelből éltem. Mindig azt mondta apám, hogy sokba kerülök, csak azt nem vette észre, hogy 4 év alatt egyszer se kértem buszra pénzt, vagy koli díjra, vagy kajára. Heti egyszer jártam haza, de akkor is csak néhány percre, aztán mentem a pasimhoz, ott töltöttük a hétvégét mindig náluk. Az ottlétemet meg pasim füzette. Nálunk nem volt gyerektartásról szó, de ha lett volna, lehet elkértem volna. Tényleg lehet szinte semmibe kerülni egy egyetemista lánynak.
2011. ápr. 13. 09:00
 9/30 anonim ***** válasza:
83%
A kolléganőm a gyerektartást a gyerekre költi,nem pedig olyanra amiből ő is kap.Tehát a gyerek kocsijára, tandíjára, esetleg egy nagyobb ajándék, gyerek nyaralására,ruha, cipő, tábor stb.
2011. ápr. 13. 09:13
 10/30 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem nem bunkóság, ha úgy csinálod, ahogy 08:54 írta. Sokan azt mondják, hogy a gyerektartásból nem lehet eltartani egy gyereket. Ez igaz, de nézni kell azt is, hogy a gyerektartás csak az egyik része, kb ugyanannyit a másik szülőnek (anyának) is mellé kell rakni. Így 2 ember tartja el a gyereket. Természetesen ha otthon is tartózkodsz, eszel és használsz áramot, vizet, az pénzbe kerül. Jól át kell rágni az egészet, kinek hogy lenne jó.

Mikor én 17-18 éves voltam, egyszer szóvá tettem otthon, hogy nincs normális ruhám. Ekkor anyám kitalálta, hogy éljek meg az árvaságiból. Ő eltette a családi pótlékot a rezsire, én meg vettem a kaját, ruhát, mosóport stb... az árvaságiból. Így tehát egy forintot sem költött rám a saját fizetéséből. Szerintem ez sem igazságos.

2011. ápr. 13. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!