Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Bunkóság lenne elkérni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkóság lenne elkérni a gyerektartást anyámtól?

Figyelt kérdés

szinte alig vagyok otthon, ergo semmi kiadása nincs anyámnak rám, a gyerektartás az egyetlen dolog amivel apám támogat minket.

tulajdonképpen arra van a gyerektartás, hogy a gyerekre költse a szülő nem?

21/L (egyetemista)

2011. ápr. 13. 08:23
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
60%
A gyermektartási díj nem a gyermeké, hanem az egyedűl maradt szülőé, aki ezen díjért cserébe átvállalja az elköltözött másik fél napi teendőit a gyermekkel kapcsolatban. Ebben benne foglaltatnak a dologi és nem dologi kiadások is. Természetesen ezen díjért cserében kötelessége megtenni mindent a tőle elvárható maximális mértékben, hogy a reá bízott gyermeket ne érje hátrány a szülők kapcsolatának felbomlása miatt. Ergó, semmi közöd a gyermektartási díjhoz. A Te logikád alapján a családi pótlékot ill. egyéb gyermekek után járó kedvezményeket (pl. szja. kedvezmény) is ki kéne fizetnie a szülőknek a gyermek felé, még akkor is ha válásról nincs is szó.
2011. ápr. 13. 09:24
 12/30 anonim ***** válasza:
67%
20L vagyok és én is elkértem, vagyis pontosabban, megbeszéltük, hogy odaadja nekem, hogy ne kelljen dolgozni mennem, úgyhogy egyelőre vígan megélek abból. Szerintem nyugodtan hozd fel neki a témát..
2011. ápr. 13. 09:32
 13/30 gfero ***** válasza:
55%
utolsó a te eseted normális mivel te megbeszélted a szüleiddel és nem támadtad le hogy igenis a tiéd az a pénz .azért kel normálisan megbeszélni és nem követelőzni mert egy normális szülő aki megengedi magának seggit a gyerekének még ha nem is kéri meg rá ,de csak ha tudja.
2011. ápr. 13. 09:41
 14/30 anonim ***** válasza:
81%
Megbeszélés kérdése minden. Mikor kollégista voltam középsuliban, felvetettem anyámnak, hogy mi lenne, ha odaadná a családit nekem, és abból én megoldom a kollégiumot, meg a havi fix kiadásokat. Megbeszéltük ,és úgy lett. Senki sem sértődött, mert kb annyiba is kerülten neki havonta, csak igy egyszerre odaadta hónap elején, és kész. Édesanyám egyedül nevet fel minket, és nem kapott gyerektartást, szóval volt gondja rendesen. De igy nem kellett mindenért szólni neki, hogy most ennyit adj, most meg amannyit, hanem 1 hónapban 1x odaadta, és azt már nagyon ritkán kellett kipótolni. :))
2011. ápr. 13. 09:46
 15/30 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom, hogy mit jelent ez az alig vagyok otthon dolog...

A ruháidat hazaviszed kimosni? Viszel a koleszba, albérletbe ennivalót, pénzt?

A tandíjad, ha van, az utazási költséged miből fedezed?

És ezek csak a gyakorlati kérdéseim.

Mióta nevel az édesanyád egyedül? Tudod, furcsa dolgok ezek. Számomra valahogy úgy működne a dolog, hogy két ember kapcsolata a kölcsönösségen alapul...még az anya gyerek kapcsolat is. Sajnálom, hogy te "nekem mi jár" oldalról közelíted meg a dolgot. Egyébként az édesanyád helyében odadnám a gyerektartást, mert nem szeretném, hogy azt gondold, kell bármi is, amia tiéd. De tudod érdekes, hogy ami az övé, az a tiéd is, ami a tiéd, ahhoz neki semmi köze...

2011. ápr. 13. 09:46
 16/30 anonim ***** válasza:

Nem teljesen arra van, sőt, utánad már nem is köteles apád fizetni.

Élőször végiggondolnám, hogy tényleg, miből fizeted a lakhatásod, kajád, utat, szórakozást, stb. Ha ezekbe ad anyád pénzt, akkor végülis megmondhatod, hogy adja neked, de akkor onnantól boldogulj annyiból.

Még ha magam boldogulnék se lenne viszont képem elkérni, ha tudom, hogy anyagilag pocsékul áll. Még kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy vissza kell menned a családhoz, és valszeg nem tetszene, ha nem lenne víz, villany, esetleg a lakás.

Gondold végig, aztán beszéld meg érett, felnőtt ember módjára vele.

2011. ápr. 13. 10:24
 17/30 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem neked kell érezned, hogy téged illet-e, vagy sem.

Ha nem dolgozol és mindent anyád fizet, akkor valószínűleg nem kérheted el. Ha anyád utazgat, amíg te diákmelózol, akkor elkérheted.

De a lényeg nem ez. Ha én egy elvált férfi lennék, a gyereknek adnám a pénzt, és nem a volt feleségemnek. Hiszen én a gyerekemnek akarok jót, nem a volt feleségemnek. Ha adok pénzt az exnek is, az más kérdés. De ha ilyen helyzetben lennék, nem engedném, hogy a gyerekre szánt pénzemre más is rátegye a kezét. Ez a hetente vagy havonta hazamegyek és használok a villanyból meg vízből dolog nagyon piti. Éves szinten is csak pár száz forintról van szó. A gyerektartás a ruháztatásra és a taníttatásra van leginkább!

2011. ápr. 13. 10:29
 18/30 anonim ***** válasza:

Ezt Neked kell tudni, hogy mennyit kolt a Rad a mamad, es arra a hazra, amiben eltek, ami a Tietek!

Lehet, hogy Te nem vagy sokat otthon, de a Mamadnak ugyanugy kikell fizetni a szamlakat, s ugyanugy bekell vasarolni stb.

Ezt Ti tudjatok, mivel a Ti sorsotok, tehat ebbe beleszolni nem lehet.

2011. ápr. 13. 10:32
 19/30 anonim ***** válasza:
38%

Már megbocsáss, de a ház nem az övé. Nehogymár a gyerektartásból építsen a mama üvegházat meg jacuzzit. Csak mert abban a házban nevelkedett a gyerek.

Azt értsétek meg, hogy a gyereknek semmi köze a szülő vagyonához, akár ingó, vagy ingatlan. A gyereké csak az, amit az apa a kezébe rak. Tehát ha a gyereket akarja támogatni, akkor odaadja neki a pénzt.

2011. ápr. 13. 10:46
 20/30 sumergo ***** válasza:
87%

Aki nem érti, mi az, hogy alig van otthon, az tanuljon meg olvasni. EGYETEMISTA.

Kedves kérdező! A tanulásodat édesanyád nem támogatja? Mert ha semmit nem ad neked, és mindent neked kell megoldanod, mondjuk diákmunkával, akkor igenis jár neked az a pénz. Ha ő fizeti a könyveidet, kollégiumot stb., akkor nem, mert tulajdonképpen rád költi.

2011. ápr. 13. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!