Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Bunkóság lenne elkérni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkóság lenne elkérni a gyerektartást anyámtól?

Figyelt kérdés

szinte alig vagyok otthon, ergo semmi kiadása nincs anyámnak rám, a gyerektartás az egyetlen dolog amivel apám támogat minket.

tulajdonképpen arra van a gyerektartás, hogy a gyerekre költse a szülő nem?

21/L (egyetemista)

2011. ápr. 13. 08:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%

Nem bunkóság. A gyerektartás nem arra van, hogy az apuka az exfeleség saját kiadásait finanszírozza, hanem arra, hogy a gyerek lehetőleg semmiben ne szenvedjen hiányt. Amennyiben ott laknál, azt gondolom anyukádat illetné a pénz, de úgy, hogy gyakorlatilag elköltöztél, jár neked.

Bár azt tényleg nem írtad, hogy koleszos vagy-e, kinek a pénzéből veszel kaját, bérletet stb. Mert nem mindegy.

2011. ápr. 13. 11:07
 22/30 A kérdező kommentje:

köszi a sok reagálást.

ösztöndijakból illetve diákhitelből élek meg, mivel édesanyám csak minimálisan tud támogatni, apám meg sehogy.

azt hiszem felvetem neki a dolgot, bár biztos nem az egész gyerektartásra "tenném rá a kezem".

egyébként mindent magamnak veszek, anyám úgy támogat, hogy főz-mos rám.

2011. ápr. 13. 12:42
 23/30 anonim ***** válasza:
56%
Ez esetben én az egészet elkérném. Elvégre abból a pénzből nem kellene rád mosni és biztos nem kerül ennyibe.
2011. ápr. 13. 13:17
 24/30 gfero ***** válasza:
45%
mit jelent az hogy rád főz azt hogy minden nap ő tart el kajával ?ha elveszed a pénzt akkor a mosást is vállald be amit nem értem hogy miért anyád csinál
2011. ápr. 13. 13:29
 25/30 anonim ***** válasza:
95%

Amíg otthon laktam addig nem kértem a gyerektartásból mert hát el voltam tartva belőle, volt kaja a hűtőben ("ingyen") volt tiszta, vasalt ruhám, volt szobám netem, adás a tv-ben stb. E mellé kaptam zsebpénzt ami bővel elég volt. Mikor elköltöztem anyuval megbeszéltük, hogy akkor ő most átutalgatja nekem minden hónapban ami aputól jön és így is történt és történik még ma is (még két hónapig :D).

Ha otthon laksz és elkéred a pénzt az oké de akkor ne lepődj meg ha anyud leül és kiszámolja a rezsi rád eső részét, illetve ha vásárolni megy a te számodra vett dolgokat külön elszámolja veled. Mert az úgy korrekt.

24/L

2011. ápr. 13. 13:59
 26/30 sumergo ***** válasza:
Ha főz és mos rád, akkor otthon laksz? Ez a lényeg. Ha igen, akkor tulképpen rád költi, hiszen van rezsi, és az élelmiszer sem olcsó.
2011. ápr. 13. 15:26
 27/30 anonim ***** válasza:
43%

En odaadnam neked a gyerektartast, de azzal a mozdulattal kib.asznalak a lakasbol. Elvileg a lakas nem a tied, csak ingyen benne laksz, kajat is kapsz.

Akkor kerd el anyadtol es huzzal alberletbe.

2011. ápr. 13. 15:41
 28/30 anonim ***** válasza:

Dolgozol fizeted az a kajádat, közlekedést, tankönyvek...

ha ezzeket anyud fizeti nyilván a gyerektertás erre megy tehát rád költi.

2011. ápr. 13. 22:17
 29/30 anonim ***** válasza:

"főz-mos rám"

Az étel pénzbe kerül, a fözéshez felhasznált víz pénzbe kerül, a mosogatás, a mosoópor, öblitő, áram mind komoly pénz szerinted anyud ezzeket miből fizeti.

2011. ápr. 13. 22:31
 30/30 Szőkecsaj válasza:

ANYuukádat és apukádat ismered hogy ők mit szólnának ehhez.

beszéljétek meg én amondóvagyok és ha úgylátod nem zavarja őket minden oké.:)

2011. ápr. 26. 00:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!