Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Segítsééég! Nem tudok dönteni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítsééég! Nem tudok dönteni mit lépjek! Költözzek vagy ne költözzek?

Figyelt kérdés
29 éves nő vagyok,élettársammal 4 és fél éve vagyunk együtt,kisfiunk is aki 2,5 éves. Kapcsolatunk körülbelül 2 év után kezdett romladozni, de eddig még mindegyik válságosabb időszakunkon túltettük magunkat. Egyetemista korunkban ismerkedtünk meg, amikor még az ember bohém életét éli. Hellyel közzel jól kijöttünk addig, ezért is alapítottunk családot. De mióta én végeztem és szültem, azóta folyamatosan konfliktusaink vannak, egyre kevésbé értjük meg egymást. Fiammal még gyesen vagyok, mert nem vették be ölcsibe helyhiányra hivatkozva. Azt hiszem a konfliktusaink ellenére én tudnám közösen tervezni a jövőnket, de mostanában már a legalapvetőbb kérdéseink is eltávolodtak egymástól. Szerintem fontos kérdés a családtervezés, hogy mikor jöjjön a kistestvér, s mivel már szülés előtt volt munkahelyem, így a gyedemből megengedhetnénk anyagilag egy kistestvért mert én mindenképp szerettem volna két gyereket( én egyke vagyok) Anyagiakat tekintve saját lakásban lakunk, szüleink is besegítettek, s első gyerekünket sem kellett szűkölködve nevelnünk mert jó fizető állásom volt. Viszont a páromnak egyre másra húzódnak a tanulmányai, nem végzett időben, így fusztrálja hogy neki még nincs állása. A dolgot súlyosbítja, hogy egyenlőre nem talált olyan munkát amiért megérné a városban maradnunk, ahol most lakunk, ezért nemrég azt terveztük vidékre, falura költözünk, a szülőfalujába. Én mindig is vágytam csendesebb környékre és úgy érzem 2,5 éves fiunk is jól érezné magát természetközelben, ráadásul a kistesóval sem kellene már folyton a négy fal között vagy a játszótéren lennem, mert lenne kertünk is. Ezzel az életformával tudnánk félretenni egyedül, mert városi lakásunkat kiadnánk és én hajlandó lennék falura költözni, hisz úgy is gyeden lennék ismét. Ő a közeli városban keresne munkát, és második gyrekünk után én is így tennék. Én úgy érzem minden adott lenne a boldogabb életünkhöz, ráadásul mindig is titkos vágya volt hogy szülőfalujában lakhasson.De mostanában mindenen akadékoskodik, minden tervezgetésemet keresztül húzza, a kistetvérbe is egyszer beleegyezik, egyszer nem.Szerintem fontos hogy ebben egyetértés legyen ugyanis én nem szeretném ha nagy lenne köztük a korkülönbség. Ő meg a jelenlegi helyzetünknél nem lát tovább, hisz a gyerek téma hosszabb távra szól, mint az a keserűség hogy jelenleg nincs munkája és ez nyomasztja. Viszont mivel azt látom ennyire nem vagyunk meg jól, már én sem igazán merem bevállani a második gyereket, s nagyon azt sem hogy leköltözzek vidékre ahol senkim ismerősöm sincs. Mit tegyek? Néha talán jobb lenne külön válni, de a gyerekünket nem szeretném mindenáron megfosztani az apukájától, mert amúgy apának jó a párom, csak érzelmileg engem nem ért meg sehogy sem.
2010. jan. 22. 19:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
40%
Tök mindegy, hogy döntesz. Minden részlet, amit kifejtettél, rólad szól,hogy TE akarsz testvért, TE így g-úgy gondolod... akkor? Azt a nyamvadt hapsit meg nem gyerekcsinálásra kell felhasználni,igenis joga van dötneni,hogy akar-e még és mikor..
2010. jan. 22. 19:19
 2/16 anonim válasza:

Szerintem ha szereted a párodat, akkor maradj vele!Üljetek le beszélgetni és mondd el neki őszíntén, mit érzel, mit szeretnél, hogyan lehetne kompromisszumot kötni!De ha nem kötődsz hozzá, érdemessebb lenne másként dönteni!

Gondold át, mit érzel, és mindenképp beszélj a pároddal!

Remélem, sikerül megértenetek egymást és jól alakulnak a dolgaitok!

Sok szerencsét!

2010. jan. 22. 19:19
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
a türelem kincset ér.ha meglenne a munkája akkor is így fog viselkedni?
2010. jan. 22. 19:23
 4/16 anonim ***** válasza:

Jól gondolod, a 2. gyerek vállalásával várnod kellene. Legalábbis addig, amíg kiderül, mit hoz ez a helyzet. Vagyis párod előbb szerezze meg a diplomát, aztán már látni fogod, hogy csak a lemaradása miatt ennyire ellenálló minden javaslatodra, vagy egyébként sem találjátok már a közös hangot a kettőtöket érintő kérdésekben.

Amúgy sajnos, akik szerették egymást, aztán szétváltak, valahogy így kezdték el érezni az első jeleit ennek...

2010. jan. 22. 19:24
 5/16 anonim ***** válasza:
Ez most egy átmeneti hullámvölgynek jön le nekem,ahogy olvasom soraidat.Nem tűnik komolyan aggasztónak,ez könnyen megoldható probléma.Úgyhogy ha tényleg nem akarsz sokat várni a kistesóval,akkor ne rágd magad,ültesd le a párod,és beszéljétek át.
2010. jan. 22. 19:29
 6/16 anonim ***** válasza:
34%

Sztem örülj annak hogy ennyi mindent elértél!

Mi 9 éve vagyunk lassan együtt a párommal, és még eddig nem sikerült eljutni az összeköltözésig sem ..

Nem hogy a gyerekig...

Értékeld amit eddig elértetek, és ne nyavajogj!!!

2010. jan. 22. 19:52
 7/16 anonim válasza:

Szerintem mindenképp fontos szempont,hogy a párod nem biztos a kistesóban-jelenleg.Mi is egy hasonló faramuci helyzetben vállaltuk annó a másodikat,aztán mikor kilábalt a (volt) férjem a munkanélküliségből és a vele járó érzelmi gödörből rájöttünk,hogy nem is igazán az volt a baj.A fontos kérdésekben való megegyezés,a konfliktusmegoldás,és minden egyéb a későbbiekben sem igazán ment.

Szerintem mindenképp várd meg míg egy kicsit kilábal a párod a gondjaiból,és akkor beszélgessetek el komolyan arról ki mit szeretne,nehogy később az legyen,hogy ő nem is akarta a második gyerkőcöt,vagy épp kicsit később szerette volna.

Remélem jó tanáccsal szolgáltam,minden jót nektek!

2010. jan. 22. 19:55
 8/16 anonim ***** válasza:
szerintem kicsit felfújod a dolgot...neki szerintem borzasztó lehet hogy nyomasztja a tanulás nem talál melót és rá akarsz tukmálni mégegy gyereket.Agyerek témában közösen kell dönteni nem egyedül.
2010. jan. 22. 20:06
 9/16 anonim ***** válasza:
Csak akkor és azzal költözz, akivel és ahol a jég hátán is megéltek! Csak teljes egyetértésben és szeretetben lehet követni valakit, feladni a mostani állásodat, elhagyni szüleidet és barátaidat, belilleszkedni egy új környezetbe. Jól gondold át!
2010. jan. 22. 20:06
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, azokét is akik leoltottak, egy gyerek felnevelése korántsem nem olyan egyszerű hogy csak úgy heccből a magam szórakozására gondolkodom el testvéren. Sztem aki ezt írta annak nincs gyereke. Több részletről nem írtam, ami fontos lenne, hogy az első gyereket bár közösen akartuk, de végül jóformán csak én vele, amíg a párom tovább élte egyetemi éveit és rendesen folytatta régi bulizásait. Anno rosszul esett de sikerült túljutnunk ezen és azóta eltelt pár év, megkomolyodott. Viszont a kistestvér tényleg nem olyan kategória mint egy költözés, igazából a párom mondta hogy szeretne testvért,amennyiben neki nem kell vele foglalkozni semennyit. Nos még ezekután sem ment el a kedvem az egésztől, de miután mindenben megkérdőjelez, semmiképp nem szeretném azt visszahallani hogy én erőltettem, ezért írtam ide és kértem tanácsot. Annak a válaszolónak főleg köszi, aki írta, hogy az alapvető egyet nem értés továbbra is fennmaradt, miután megszületett a kistestvér, mert alapjaiban különböznek. Én azt reméltem a lakhelyváltás, hogy számára kedves környezetbe költöznénk javítana a kedvén és a kapcsolaton is, de végsősoron nem akarok a párom nyakára akaszkodni,és ráerőltetni semmit,csak próbálok kicsit előbbre tekinteni a mostani gondoknál. Szinte akármit javasol én mindig beleélem magam, aztán másnap megmásítja a véleményét és elbizonytalanodik én pedig szeretnék már építeni valamire.
2010. jan. 22. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!