Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Segítsééég! Nem tudok dönteni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítsééég! Nem tudok dönteni mit lépjek! Költözzek vagy ne költözzek?

Figyelt kérdés
29 éves nő vagyok,élettársammal 4 és fél éve vagyunk együtt,kisfiunk is aki 2,5 éves. Kapcsolatunk körülbelül 2 év után kezdett romladozni, de eddig még mindegyik válságosabb időszakunkon túltettük magunkat. Egyetemista korunkban ismerkedtünk meg, amikor még az ember bohém életét éli. Hellyel közzel jól kijöttünk addig, ezért is alapítottunk családot. De mióta én végeztem és szültem, azóta folyamatosan konfliktusaink vannak, egyre kevésbé értjük meg egymást. Fiammal még gyesen vagyok, mert nem vették be ölcsibe helyhiányra hivatkozva. Azt hiszem a konfliktusaink ellenére én tudnám közösen tervezni a jövőnket, de mostanában már a legalapvetőbb kérdéseink is eltávolodtak egymástól. Szerintem fontos kérdés a családtervezés, hogy mikor jöjjön a kistestvér, s mivel már szülés előtt volt munkahelyem, így a gyedemből megengedhetnénk anyagilag egy kistestvért mert én mindenképp szerettem volna két gyereket( én egyke vagyok) Anyagiakat tekintve saját lakásban lakunk, szüleink is besegítettek, s első gyerekünket sem kellett szűkölködve nevelnünk mert jó fizető állásom volt. Viszont a páromnak egyre másra húzódnak a tanulmányai, nem végzett időben, így fusztrálja hogy neki még nincs állása. A dolgot súlyosbítja, hogy egyenlőre nem talált olyan munkát amiért megérné a városban maradnunk, ahol most lakunk, ezért nemrég azt terveztük vidékre, falura költözünk, a szülőfalujába. Én mindig is vágytam csendesebb környékre és úgy érzem 2,5 éves fiunk is jól érezné magát természetközelben, ráadásul a kistesóval sem kellene már folyton a négy fal között vagy a játszótéren lennem, mert lenne kertünk is. Ezzel az életformával tudnánk félretenni egyedül, mert városi lakásunkat kiadnánk és én hajlandó lennék falura költözni, hisz úgy is gyeden lennék ismét. Ő a közeli városban keresne munkát, és második gyrekünk után én is így tennék. Én úgy érzem minden adott lenne a boldogabb életünkhöz, ráadásul mindig is titkos vágya volt hogy szülőfalujában lakhasson.De mostanában mindenen akadékoskodik, minden tervezgetésemet keresztül húzza, a kistetvérbe is egyszer beleegyezik, egyszer nem.Szerintem fontos hogy ebben egyetértés legyen ugyanis én nem szeretném ha nagy lenne köztük a korkülönbség. Ő meg a jelenlegi helyzetünknél nem lát tovább, hisz a gyerek téma hosszabb távra szól, mint az a keserűség hogy jelenleg nincs munkája és ez nyomasztja. Viszont mivel azt látom ennyire nem vagyunk meg jól, már én sem igazán merem bevállani a második gyereket, s nagyon azt sem hogy leköltözzek vidékre ahol senkim ismerősöm sincs. Mit tegyek? Néha talán jobb lenne külön válni, de a gyerekünket nem szeretném mindenáron megfosztani az apukájától, mert amúgy apának jó a párom, csak érzelmileg engem nem ért meg sehogy sem.
2010. jan. 22. 19:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kérlek VIGYÁZZ!!!

Férjed részéről csak kifogások vannak, meg, hogy költözzetek el, de hová? Az Ő szülőfalujába! Félő, hogyha elköltöztök,Te ott egyedül maradsz. Ott a férjed be tudja fejezni tanulmányait, ott talál munkát, ott szülhetsz kistestvért? Ezek csak buta kifogások! Próbáljatok beszélgetni, nyugodtan, türelmesen.Tudom, hogy nehéz!!!

Hidd el mélyen együtt érzek veled.Boldogabb napokat!

2010. jan. 22. 21:17
 12/16 A kérdező kommentje:
Ja, az utolsónak is nagyon köszi, én is így gondolom, ezért nem merek belevágni. csak nem szeretném ha széthullanánk,nem csak, de főként a gyerekünk miatt sem.
2010. jan. 22. 21:18
 13/16 anonim válasza:

Szia!Az vagyok aki a kistesó után vált el.:-)

Azt még szeretném megkérdezni,hogy vidéken-ahova költöznétek-a párod szülei is ott laknak?

Csak azért kérdem,mert mi is laktunk a párom "szülőfalujában" és a problémák megoldása sokkal nehezebb családdal körülvéve.Ezt most úgy értem,hogy ha el is költöztök,jó lenne a problémákat előtte megbeszélni és megoldani,mert a szülők sajnos akarva/akaratlan rátesznek a problémákra egy rakással,főleg ha túl közel laknak-tapasztalat.Ezt még szerettem volna elmondani.

Minden jót nektek!

2010. jan. 22. 21:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia! Semmiképpen se szülj még egy gyereket most, főleg így, hogy kerek-perec kijelentette, hogy jöhet a kistesó, ha neki nem kell vele foglalkozni. Én is nagyon szerettem volna két gyereket. De vagy a férjem, vagy én nem akartam. Abban viszont egyetértettünk, csak akkor jön a kistesó, ha mindketten akarjuk. kicsit több mint tíz év a korkülönbség, de megérte várni.

Minden bizonytalan körülötted, szerintem ne kapkodj, egyszerre csak egy probléma megoldására koncentrálj/jatok.

2010. jan. 23. 15:19
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen, a párom szülőfalujába költöznénk,ráadásul a szülei házába. Ők nem velünk laknának, hanem a szomszéd házban mivel azt is megvették már régen. Én is bizonytalan vagyok,már leköltözni sincs kedvem, és bár reméltem, de korántsem biztos hogy gyökeres változást hozna.Ja, amúgy ma jutott tudtomra, hogy párom szülei meg egyenes kijelentették, hogy teljesen ellenzik a kistestvér gondolatát, úgyhogy sajnos a továbbiakban nincs is miről beszélnem. Mindenkinek köszi a segítséget, sajnos nem biztos hogy ez a kapcsolat olyan stabil, de sajnos csak most derül ki, mikor fontos dolgokról kéne dönteni.Amíg nincsenek gondok persze hogy minden happy.
2010. jan. 23. 20:34
 16/16 anonim ***** válasza:
szerintem tényleg ne szülj többet, nagyon rizikós a mai világban 2 gyerek... taníttatni, felnevelni, elindítani az életben. a kapcsolatotok sem a legerősebb, csak a gyerekeitekkel szúrnátok ki. a falura költözést én nem vállalnám be semmiképpen, főleg nem, hogy ilen kiszolgáltatott leszel. menj vissza dolgozni minnél hamarabb, ez a legjobb döntés.
2010. jan. 25. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!