Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még a kapcsolatunk legeslegelején (azaz 9 éve) lefeküdtem a férjem testvérével, ezt ő most megtudta és válni szeretne. Szerintetek ez jogos?
Igazából még hivatalosan együtt sem voltunk, csak az ismerkedési fázisban járt a kapcsolat, így azt sem tisztáztuk és beszéltük meg konkrétan hogy na akkor mostantól a mással randizás/szex megcsalásnak számít.
Nem is ismertem az öccsét akkor még, hisz nem is mutatott be minket egymásnak.
Fesztiválon voltam a barátnőimmel és ott történt meg a dolog, de egyikőnk sem akart a másiktól semmi komolyat és ezt másnap rögtön tisztáztuk is.
Azt, hogy a férjem öccse volt az a srác, csak kb rá 4-5 hónapra tudtam meg, mikor már hivatalosan is együtt voltunk és bemutatott a családjának. A sráccal megbeszéltük hogy köztünk marad. Eddig minden oké volt, most valahogy megtudta (nem tudom honnan, sem én sem a testvére nem mondta el neki) és azt mondta válni szeretne mert neki ez nem fér bele.
Szerintem kicsit túlreagálja, hisz mint írtam, akkor még nem is voltunk konkrétan együtt, csak találkozgattunk néhányszor.. Őt szeretem és a testvére nem jelent semmit, én sem jelentek neki semmit, ugyanúgy családja van..
Emiatt van a balhé már napok óta és nem tud higgadtan erről beszélni, nem fogja fel a dolgokat, csak azt hajtogatja, hogy ő neki most ez milyen rossz..
Kedves #31, tudod az lehet a baj, hogy a Kérdező kérdésének már az első mondata sem értelmes:
"Igazából még hivatalosan együtt sem voltunk, csak az ismerkedési fázisban járt a kapcsolat, így azt sem tisztáztuk és beszéltük meg konkrétan hogy na akkor mostantól a mással randizás/szex megcsalásnak számít."
HIVATALOS együttlét a házasság meg a regisztrált élettársi kapcsolat, é snitt, az összes többi a NEM HIVATALOS. Ettől még általában evidens szokott lenni, hogy ha valaki valakivel randizgat, ismerkedik, az közben nem nyitott mások közeledésére, nem "több vasat tart a tűzben".
Bár én férfiként sanszosabbnak vélem, hogy a Kérdező azt a rém undorító magatartást adta elő, hogy akivel úgymond "komolyan gondolja", azzal előadja a "nehezen megkapható konzervatív erényes nőt", miközben egyéb szükségleteit meg kielégíti a "nem komolyan gondoltakkal" a kérdésben szereplőhöz hasonló módon.
Szó szót követ, ha mondjuk egy nő engem hónapokig "tepertet", majd azzal szembesülök, hogy más meg 2 óra alatt vizszintesig jutott vele, szóval szimplán taktikázott velem, hát bizony az illető hölgy repülne mint a győzelmi zászló, és rohadtul nem érdekelne, hogy a GYK "mi csajok tartsunk össze" válaszolói - akik adott esetben ugyanezt tennék a férfiakkal - mennyire tartják ezt jogosnak.
(bár engem nem fenyeget ez a dolog, a párom az első este nyitott lett volna a folytatásra... együtt is vagyunk 15 éve...)
#33, én kizártnak nem tartom, ha az egy lezárt ügy, és az illető TUD RÓLA, módja van dönteni, nem levegőnek nézik...
Egyébként a legjobb családokban is megesik az ilyesmi, I. Ferenc József is Erzsébet Ilona nevű nővérének kezdett udvarolni, aztán a húgnál kötött ki, nekünk magyaroknak nagy szerencsénkre:)))
Adj neki időt, majd megnyugszik. Érthető, ha egy ilyen hír felkavar valakit. Próbálj meg kitérni a dühéből és inkább csendes lenni, hogy ne hergeld.
Idővel ő is rájön, hogy a válással nem old meg semmit.
Mindenki hibázhat, mindenki hozhat rossz döntéseket.
Még nem is voltak együtt, mikor az eset történt. Ha bűne van a feleségnek az csak annyi, hogy a kapcsolat elején nem mondta el az igazságot (és mint látható, okkal!!!).
Hány álszent ember él a földön, aki valamit nem mond el a múltjából a társának, mert fél a következményektől?!
Ha tudta volna, hogy ennek mi lesz a következménye, ha jósnő lenne és látná a jövőt, még a fesztiválra sem ment volna el.
Nem ostorozni kéne a kérdezőt, hanem tanácsot adni, ami előrébb viszi a gondja megoldásában, annak megértésében.
#37, bocsi, de a kérdés ez: "Még a kapcsolatunk legeslegelején (azaz 9 éve) lefeküdtem a férjem testvérével, ezt ő most megtudta és válni szeretne. Szerintetek ez jogos?" - ott van nagy betűkkel fent...
Erre a válaszom pedig az, hogy igen, 100%-ig jogos. Nem azért, mert a múltban lefeküdt a majdani férje testvérével, hanem azért, mert alapvető dologban hazudott a férjének. (nyilvánvalóan hazudott, vagy azzal, hogy eljátszották, hogy nem is ismerik egymást, vagy azzal, hogy nem mondott igazat az ismeretségről. Másként ugye nem lehetett.)
Szóval segíteni a kérdezőnek annyiban tudok, hogy legalább ezek után hagyja békén a férjét, hogy az legalább még megpróbálhassa helyrehozni az életét, és ő maga meg egy következő kapcsolatban legyen őszinte azzal, akit élete párjának tart.
"Szerintetek ez jogos?" IGEN.
Biztosan bántja, hogy a testvérével közös, intim titkotok volt és az lett volna a tisztességes, ha az első családi bemutatkozás után félrehívod a férjed és elmnodod neki, hogy mennyire ciki, de te ismered a tesóját és egy fesztiválon... Még akkor, ott, helyben, vállalva a következményeket elmondani, ami számodra kellemetlen és hagyni, hogy dönthessen, akar-e téged így is.
Talán ha ezt elmnodod a férjednek, hogy tudod, hol hibáztál, hogyan kellett volna... de ... éppen azért nem mondtad el, mert... Csak mindent őszintén, megbánva.
Iszonyú kellemetlen szituáció.
"Fordítsuk meg a kérdést: mi a jó abban a Kérdező férjének, ha nem válik el, ha ezek után az előzmények után is benne marad ebben a házasságban, ahelyett, hogy tiszta lappal indulna???"
Egy kissé tárgyhoz kötött kérdéssel válaszolnék:
Miért jó megcsináltatni a TV-t, mikor egy újat is vehetünk?
Ha a régi korokban is ez a hozzáállás és gondolkodásmód működött volna, szinte kihalt volna a házasságkötés.
Elköteleződést jelent a házasság. A kérdező hibát követett el 9 éve, hogy nem mondta el az igazságot és azzal is, hogy 9 éve a férjét is érintő dolgoról hallgatott. Ettől még nem feltétlen kell felrúgni egy működő házasságot. Nehéz lehet a feldolgozás és megbocsátás a férjnek, de ha szereti a feleségét, túl tudja tenni magát rajta (talán segítséggel, párterápiával, de ez feldolgozható kategória).
A kérdező talán túl fiatal volt, mikor szembesült a ténnyel, szíve választottjának testvérével volt intim kapcsolata. Fiatal lehetett ahoz, hogy megoldja a helyzetet és az idő múlásával vagy nehezebbé vált a megoldásnak tűnő őszinteség.
Nézd #41, nincs olyan általános kategória, hogy "túl tudja magát tenni rajta", emberek vannak, tök különböző gondolkodással és értékrenddel, ennek megfelelően az egyik ember simán túlteszi magát olyanon amin a másik sohanapján, és megfordítva.
Ha a férj most válni akar, akkor ő most nyilván úgy véli, hogy számára könnyebb egy új kapcsolatot felépíteni, mint ezt megragasztgatni próbálni, mert ép már soha nem lesz, legfeljebb ragasztgatott. Ráadásul egyszerre kellett csalódnia a feleségében és a testvérében, ráadásul a feleség még vitatja is a csalódás úgymond jogosságát, láthatóan fel sem tudja mérni a helyzetet.
Persze a válás hosszabb idő, a férj még meggondolhatja magát, benne van a pakliban. Ahogy az is, hogy a Kérdező is belátja, nekik ilyen előzményekkel nincs közös jövőjük... bármelyik előfordulhat.
Ez a "ha szereti" meg tök jól hangzik, de a nagy csalódás pont a szeretetet képes megölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!