Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ti elválnátok, ha anyagiakban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti elválnátok, ha anyagiakban nem tudnátok egyetérteni?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk házasok, van két gyerek. Túl vagyunk már a nagy szerelmen,veszekedéseken, viharokon, kibéküléseken, stb. Egy dologban nagyon nem tudunk megegyezni, és ez engem felőröl: a pénz.

Ő azt szeretné, ha én egyáltalán nem, vagy alig dolgoznék, inkább itthon "álljak rendelkezésre" (gyerekezzek, főzzek, stb.), viszont ő ehhez nem keres ám eleget! Gyakran a számláinkat sem tudjuk tisztességesen fizetni. Nemhogy olyan dolgokat vegyünk, amire mondjuk vágynék (gyereknek bicikli, magamnak egynél több cipő, lakásfelújítás, stb.)

Abban a pillanatban, hogy rendesen fizető álláshoz jutnék, rögtön bojkottálja, addig tesz keresztbe, míg elmegy a kedvem tőle vagy kirúgnak miatta. De ettől persze az anyagi gondjaink nem oldódnak meg. Nem érti meg, hogy nekem ez így nem elég.

Beszélgetéseken túlvagyunk. Én legszívesebben mennék. Ő azt mondja szeret és ne menjek.

Mit tegyek?

2013. márc. 28. 19:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a férjed inkább attól fél, ha te normál munkaidőben dolgoznál, akkor rá is hárulna a gyerekek gondozásából? Most ezalatt tök mindegy mit értünk, értemenni az oviba, iskolába, ő lenne csak velük amíg dolgozol, neki kéne játszania velük, leckét kikérdezni stb. Nem tudom mennyi idősek a gyerekek.
2013. márc. 30. 08:09
 12/21 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. ápr. 4. 21:05
 13/21 Villácska ***** válasza:
9%
Miért számít ennyire a pénz? Ha már egyszer összeházasodtatok ott van a két szép gyerek, egy ilyen hülyeség miatt szétmenni. Sosem értettem ha már van valakinek egy komplett családja miért akarja szétszedni darabokra. Ne csak magadra gondolj, tudom milyen egy csonka családban felnőni, gyerek életébe más nem rosszabb mint apa vagy anya nélkül felnőni. A láthatás semmire nem elég. Szerintem amíg van mit ennetek addig ne akarj elmenni, sok ember még ezt se teheti meg. És most nagyon le leszek pontozva, de valamilyen szinten egyetértek a férjeddel.Egyes férfiaknak nagyon leépítő jelleggel hat az hogyha az érzik hogy a feleségük többet keres vagy hogy ők nem tudják eltartani a családot. Szerintem is az ideális család az ha az anya tud a nap 24 órájában foglalkozni a gyerekkel, a háztartással stb..
2013. ápr. 4. 21:28
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én még elég fiatal vagyok, de néha ledöbbenek, hogy milyen problémák lépnek fel a házasságban.

200k-s nettó melót megfúrni? Nemhogy örülne a barom, hogy a felesége még sikeres és pénzt is keres. (bocsánat)

Ez így ahogy leírtad elég rossz. Persze érdemes lenne a férjed véleményét is meghallgatni.

Nem, akarok beleszólni, de

Most így látatlanba azt mondanám, hogy megint egy hisztis, érzelmileg fejletlen nyápic férfiről van szó, aki nem foglalkozik a gyerekeivel, mert az férfiatlan. És a nő ne dolgozzon, mert az nőietlen.

Amúgy olyan, hogy csak a munkájával foglalkozik? Gyerekek, házimunka már nem érdekli?

Én télleg nem tudom milyen házasnak lenni, de azért ilyen helyzetbe eljutni, hogy egy ilyen jó álláslehetőséget elszalasztani azért mert a férjnek nem tetszik, ez elég durva. Főleg hogy családanyaként is volt a lehetőség.

Lehet féltékeny rád vagy a sikereidre vagy hogy ha te is dolgozol akkor ő fölöslegessé válik. Igazából nem tudom mi van a háttérben.

De itt már a gyerekekről is szó van. Az ő jövőjük is attól függ, hogy ti mit csináltok. És az anyagiak is fontosak.

19f

2013. ápr. 5. 00:53
 15/21 anonim ***** válasza:

"Egyes férfiaknak nagyon leépítő jelleggel hat az hogyha az érzik hogy a feleségük többet keres vagy hogy ők nem tudják eltartani a családot. Szerintem is az ideális család az ha az anya tud a nap 24 órájában foglalkozni a gyerekkel, a háztartással stb.."

Én nem mondom, hogy jobban tudnám csinálni, de nagyon nem így képzelem el. Azért éljen egy család egy vagy több fokkal rosszabb anyagi szinten, mert a férj rosszul érzi magát, hogy a felesége többet keres nála? Az nem lehet egy tökös döntés, hogy "jólvan Drágám, ha többet keresel, akkor dolgozz te, én majd foglalkozom a gyerekekkel"?

Amúgy meg mi az, hogy az anya tudjon napi 24 órában foglalkozni a gyerekekkel? És az apa ebben a 24 órában hol van?

Az anya fogja levinni a gyerekeket a játszótérre focizni? Az anya tanítja meg a gyerekeket majd a számítógépen dolgokra?

Vagy szintén az anyának a dolga, hogy megtanítsa a gyerekeinek megvédeni magát?

Az apának ez nem rossz hogy szinte semmi köze vagy beleszólása nincs a gyerekek életébe? Ha az anya adott esetben hülyeségekre neveli a gyerekeket, akkor az apa ezt elfogadja, mert a gyereknevelés nem apai feladat?

2013. ápr. 5. 00:59
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ne csak magadra gondolj, tudom milyen egy csonka családban felnőni, gyerek életébe más nem rosszabb mint apa vagy anya nélkül felnőni."

De igen, van rosszabb! Amikor apa meg anya egész nap marják egymást, és a gyerek már aludni sem tud a feszültségtől, mert tuti megint ordibálás lesz, ha ezek ketten egyszerre vannak itthon. És el nem válnak, mert mutatani kell, hogy mi egy család vagyunk. Persze, azok, papíron.

Nekem ilyet mondana a párom, hogy márpedig ne menjek dolgozni, és minden az ő kénye-kedve szerint történjen, hát úgy elküldeném a búsba, hogy csak na! Én nem azért születtem, hogy az ő saját bejáratú cselédje legyek, nekem is van életem, neki is és egymással élünk, nem egymásnak alárendelve. Tisztelje a céljaimat és a vágyaimat, és én is tisztelni fogom az ővéit.

A család "egybentartásáról" meg annyit, hogy egyik gyereknek sem jó állandó feszültségben élni, annál jobb a külön - békében. És ha tovább nő a feszkó otthon, és a gyerekek miatt tovább tűrsz, mérget vehetsz rá, hogy egyikük sem fogja megköszönni neked a "boldog" gyermekéveket.

2013. ápr. 5. 01:20
 17/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha nem vagy milliomos és nem várható nagy örökség próbálj meg visszatérni a munkaerőpiacra.

A férjed NEM HALHATATLAN, meghal 45-50 évesen és te ott állsz egyedül félkeész gyerekekkel munka perspektíva nélkül. Kemény a társadalom ma is, ha nincs pénzed nem tudod magad eltartani társad sem lesz új!

2013. ápr. 5. 08:35
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim is a pénz miatt mentek szét. Bárcsak előbb megtették volna. Nem kellett volna egymás mellett és főleg mellettünk ennyit kínlódniuk veszekedniük. Egy gyereknek sokkal rosszabb, ha nincs nyugodt háttér mellette még ha nincsenek is együtt a szülők és ne próbálja nekem beadni senki sem azt, hogy milyen jó együtt a család csak rohad belülről...

Amúgy az utolsónak igaza van a férjed sem fog örökké élni, ha nem lesz téged már, akkor eltapos a társadalom. Ez így megy akinek nincs pénze biztos háttere az mehet a híd alá. Vannak gyerekeid is de ne számíts rá, hogy majd el akarnak tartani a semmi pénzükből, inkább majd ők fogják várni a támogatást.

Úgyhogy azt tanácsolom menj el dolgozni ha már nem bírod a férjeddel a dolgot akkor válj el kérj gyerek tartást fogj egy rendes pasit aki nem akar korlátozni költözzetek össze úgy már könnyebb a dolog. Ne a férjed érdekét nézd attól te nem leszel boldogabb, a gyerekek megtalálják a saját útjukat nem érdemes miattuk feláldoznod magad (nincs szükségük egy megkeseredett öregasszonyra aki mindig azt hajszolja, hogy mi mindent megtettem értetek). Foglalkozz magaddal éld az életed. Ezért tart itt M.O. mert mindenki sz@r helyzetben van senkivel nem lehet értelmesen beszélni, mert mindenki túllicitálja a másikat. Ezen kell változtatni. Változtass te is.

2013. ápr. 5. 09:45
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem csak a pénzről szól. Hanem arról, hogy a férjed nem hagyja, hogy azt csináld, amit szeretnél. Így csak mondja, hogy szeret, de közben meg önző, mert azt nézi csak, hogy ő mit akar. Nem tudom, hogy jobb lenne-e neked, meg a gyerekeknek, ha különválnátok. Tényleg el tudnád tartani a gyerekeket? Lenne hol laknotok?
2013. ápr. 5. 13:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem a pénzről szól, a férjed önző disznó, ráadásul betegesen (!) féltékeny. Van haverom, akinek szintén helyben dolgozik a neje, óránként elmegy arra megnézni, hogy pl. kivel beszélget a munkahelyén.
2013. ápr. 5. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!